Romanian Software lanseaza aplicatia Convertor Salarii, care le permite companiilor calcule complexe, pentru a evita majorarea salariilor brute

Romanian Software, furnizor de solutii software de ultima generatie in domeniul resurselor umane, lanseaza aplicatia Convertor Salarii, pentru a le permite angajatorilor realizarea automata de calcule si comparatii pentru aducerea salariilor la zi de la 1 ianuarie 2018, prin majorarea salariilor brute, adaugarea de prime brute si/sau tichete de masa.

”Am pornit de la o nevoie a clientilor nostri, care ne solicita tot mai des in ultima perioada analize detaliate privind impactul in business al reglementarilor aduse de ”Revolutia Fiscala”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software. Potrivit acestuia, cei mai multi dintre angajatori oscileaza in prezent intre decizia de a mari salariul de baza incepand cu ianuarie 2018 si acordarea de prime brute, de tichete de vacanta si/sau majorarea partiala a salariilor brute.

”Pana in prezent, am identificat sapte scenarii de calcule pentru actualizarea salariilor. Unii vor sa pastreze salariile brute din 2017 si in 2018. Altii vor sa pastreze salariile nete din 2017 prin modificarea salariilor brute. Cei din a treia categorie vizeaza pastrarea salariilor nete din 2017, prin acordarea de prime brute”, a mai spus Victor Dragomirescu. El a adaugat ca sunt si angajatori care vor sa ”conserve” salariile nete din 2017, prin acordarea de tichete de masa si majorarea partiala a salariilor brute. O alta categorie este reprezentata de angajatorii care vor sa pastreze totalul costurilor salariale din 2018 la fel ca in 2017, prin acordarea de tichete de masa si modificarea salariilor brute. Ultima categorie identificata de Romanian Software este compusa din companii care intentioneaza ”inghetarea” costurilor salariale din 2018 la nivelul celor din 2017, prin acordarea de tichete de masa si prime brute.

Specialistii Romanian Software au utilizat aplicatia Convertor Salarii pentru a le da cateva exemple de calcul clientilor companiei.  Un prim exemplu a vizat realizarea de calcule pentru un salariu net de 2500 lei, cu un numar de 160 ore lucratoare si un numar maxim de 32 ore suplimentare pentru care se va acorda sporul minim de 75%. Astfel, in anul 2017, salariul de baza analizat este de 3564 lei, valoarea bruta a orelor suplimentare - 1247 lei, angajatorul are un cost de 5939 lei si salariatul incaseaza 3374 lei. In anul 2018, cu optiunea de a pastra salariul net prin cresterea salariului de baza: salariul de baza va fi 4273 lei, valoarea bruta a orelor suplimentare va fi 1496 lei, angajatorul va avea un cost de 5913 lei si salariatul va incasa 3375 lei. Tot in anul 2018, daca angajatorul pastreaza netul prin plata unei prime brute, scenariul de calcul va arata asa: salariul de baza va fi 3564 lei, valoarea bruta a primei va fi 709 lei, valoarea bruta a orelor suplimentare va fi 1247 lei, angajatorul va avea un cost de 5658 lei si salariatul va incasa 3229 lei. ”In concluzie, angajatorul are optiunea de a mari salariile de baza pentru a pastra netul salariatilor, caz in care costul sau cand plateste ore suplimentare va scadea cu 0,5%, iar salariul net cu ore suplimentare va ramane neafectat sau poate alege sa acorde o prima care sa pastreze salariul net negociat si in cazul in care va plati ore suplimentare, costul total va scadea cu 5%, insa si salariul net va scadea cu 4%”, a explicat directorul general al Romanian Software.

In cazul unei decizii privind cresterea pachetului salarial prin acordarea de tichete de masa, utilizand aplicatia Convertor Salarii, specialistii Romanian Software au pornit de la un salariu net de 2500 lei si o valoare lunara a tichetelor de masa de 300 lei. ”Pentru acest exemplu, in cazul in care angajatorul suporta inclusiv valoarea impozitului pentru tichetele de masa, in 2017, costul total al angajatorului este de 4784 lei , inclusiv tichetele de masa, iar beneficiul net este de 2800 lei, inclusiv tichetele. In 2018, costul angajatorului va fi de 4732 lei, mai mic cu 1% pentru a pastra beneficiul net al salariatului de 2800 lei. In cazul in care angajatul suporta impozitul, costul total al angajatorului este de 4699 lei, inclusiv tichetele de masa, iar beneficiul net este de 2752 lei, inclusiv tichetele. Mai departe, in 2018, costul angajatorului va fi de 4680 lei, mai mic cu 0,5% si beneficiul net al salariatului va fi de 2770 lei, mai mare cu 0,5%”, a concluzionat Victor Dragomirescu. El a adaugat ca pentru un salariu net de 2500 lei in 2017, cu un salariu de baza de 3564 lei si un cost total de 4399 lei, in 2018, anumiti angajatori ar putea opta pentru marirea salariului de baza pana la 3812 lei pentru a acoperi 2200 lei net, diferenta pana la 2500 lei urmand sa fie acordata sub forma de tichete de masa. Aceste solutii odata adoptate ar reduce costul total al angajatorului la 3907 lei, mai putin cu 11% fata de anul 2017.

Aplicatia Convertor Salarii este parte a platformei CalculatorVenituri.ro, administrata de Romanian Software. Compania a realizat si un ghid pentru antreprenorii si reprezentantii departamentelor de resurse umane, care cuprinde si recomandari si pe care il puteti gasi aici. Acest ghid este pus gratuit la dispozitia tuturor celor interesati.

 

Despre Romanian Software

Romanian Software este furnizor de solutii software de ultima generatie in domeniul resurselor umane si unul dintre liderii pietei romanesti de solutii de acest tip. Compania a fost infiintata in urma cu mai bine de 12 ani si are la ora actuala aproximativ 500 clienti si circa 140 angajati si colaboratori, administrand datele a peste 120.000 de salariati din Romania. Printre clientii sai se numara firme si institutii de renume precum: eMAG, Altex, Universitatea Bucuresti,  Nuclearelectrica sau Alro Slatina.

CalculatorVenituri.ro este un calculator de salarii, care faciliteaza calculatii rapide de la brut la net si de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscala, mandat de director sau administrator, conventii civile, drepturi de autor, PFA. Calculatiile salariale sunt realizate tinand cont atat de legislatia in vigoare, cat si de modificarile legislative ale ”Revolutiei Fiscale”, modificari ce vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2018. Aplicatia le permite utilizatorilor vizualizarea formulelor de calcul utilizate, ceea ce le ofera o intelegere deplina asupra calculului si componentei costului.

Calculatorul de venituri este disponibil online pe site-ul https://www.calculatorvenituri.ro/, iar Aplicatia mobila CalculatorVenituri.ro poate fi descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store.

 

Events

  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club

JOBS

Premier Restaurants Romania
EMI Equipement Maintenance Industrie
HR Club
Bucuresti

HR Club Partners