Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane 2016

In 7 Aprilie 2016, la Athenee Palace Hilton - sala Le Diplomate a avut loc a 8-a editie a Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane.

Gala este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului, singurul eveniment in cadrul caruia este recunoscuta si premiata excelenta in resurse umane si managementul oamenilor.

 

 
Suntem mandri sa va anuntam ca anul acesta, la cea de-a 8a editie a Galei, Dave Ulrich, Rensis Likert Professor la Ross School of Business, University of Michigan, a fost Presedintele de Onoare al Juriului si a acordat un premiu special - Dave Ulrich Award for HR Value Creation
 
 
Tot pe 7 Aprilie, inaintea ceremoniei de decernare a premiilor Galei, Dave Ulrich a sustinut un Master Class pe tema "Emerging HR Competencies" - va rugam sa gasiti mai multe detalii despre aceasta sesiune speciala aici.
 
 
O alta noutate a acestei editii a Galei o constituie faptul ca am acordat premii distincte pe fiecare categorie in functie de marimea organizatiei. Am oferit premii pentru companiile cu maximum 499 de angajati si premii pentru companiile cu peste 500 angajati. Ne dorim ca astfel sa premiem atat companiile mari, cu procese de resurse umane complexe, dar si initiativele implementate in companiile mici ce dovedesc impactul real in business.
 

Regasiti mai jos categoriile de premii de anul acesta: patru sectiuni de proiecte de Resurse Umane si trei sectiuni de Management General. O descriere detaliata a categoriilor si a procesului de aplicare gasiti in Ghidul Aplicantului.

Categoriile premiate in 2016

Gala isi propune sa recunoasca profesionalismul in resurse umane, prin acordarea celor mai inalte distinctii in domeniu. Astfel, pe 7 Aprilie 2016, Gala Premiilor de Excelenta va acorda premii pentru sapte sectiuni si va gazdui Directori de  Resurse Umane, Directori Generali si lideri de business din cadrul celor mai importante companii din Romania.

Am premiat in acest an cele mai valoroase Proiecte de Resurse Umane din urmatoarele domenii:
 
1. Recrutare si Selectie - include proiecte de recrutare, internship, induction etc. - Categorie Sponsorizata de Tenaris Silcotub
 
2. Managementul Performantei si al Recompensarii - include proiecte de evaluare a performantelor, payroll, salarizare, gradare a posturilor etc.- Categorie Sponsorizata de BCR Pensii
 
3. Formarea si Dezvoltarea Oamenilor - include proiecte de training, coaching, mentoring, planuri de cariera, talent management, succession planning etc. - Categorie Sponsorizata de Adecco Training
 
4. Strategie de Resurse Umane - include proiecte de HR - partener strategic, employer branding, engagement, design organizational, schimbare culturala, dialog social etc. - Categorie Sponsorizata de Coca-Cola HBC Romania

 Premiu special: Dave Ulrich Award for HR Value Creation
 
 
Categoriile de Management General:
 
1. Managerul Anului  - Categorie Sponsorizata de A_Best
  
2. Echipa CEO - HR a anului - companii cu mai putin de 499  de angajati - Categorie Sponsorizata de Medicover
 
3. Echipa CEO - HR a anului - companii cu peste 500 de angajati Categorie Sponsorizata de Romanian Software
 
In competitia pentru Premiul special - Dave Ulrich Award for HR Value Creation - vor intra cele mai valoroase proiecte inscrise in categoria Strategie de Resurse Umane.
 
 
 
Inscriere
 
Inscrierile in competitia Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane s-au finalizat in data de 15 februarie 2016
 
 

Agenda

18:00 - 18:30
Opening Cocktail
18:30 - 20:30
Ceremonia de decernare a Premiilor de Excelenta
20:30 - 22:00
Networking & Cocktail & Entertainment

Procesul de Evaluare

Etapa 1 - Evaluarea proiectelor de resurse umane de catre specialistii in domeniu
 
Dupa terminarea perioadei de inscrieri, echipa HR Club a alcatuit juriul de specialisti dupa urmatoarele reguli:
  • Compania din care fac parte sa nu fi depus nicio candidatura in competitia Galei Premiilor de Excelenta 2016; 
  • Practicieni de Resurse Umane (Directori/Manageri ai unui department de resurse umane), membri HR Club cu cel putin 10 ani de experienta in domeniul resurselor umane.
Acestia au evaluat fiecare aplicatie si i-au acordat un punctaj conform criteriilor de evaluare prestabilite. Fiecare aplicatie a fost evaluata evaluata de cel putin 4 membri ai juriului.
In urma adunarii punctajului obtinut de la fiecare jurat, pentru fiecare categorie s-a alcatuit o lista scurta de 6-8 proiecte care vor fi incluse in cea de-a doua etapa a jurizarii. Lista scurta a proiectelor nu va fi facuta publica.
 
Juriul de specialisti va evalua si stabili castigatorii pentru sectiunile categoriei de Management General.
 
Etapa 2 - Evaluarea proiectelor de pe lista scurta de catre juriul de CEO
 
In aceasta etapa, juriul a fost compus din reprezentanti ai mediului de afaceri - Manageri Generali si antreprenori din cadrul celor mai mari companii din Romania. Aceeasi regula de baza a fost urmata in alegerea membrilor juriului - companiile acestora sa nu aiba proiecte inscrise in competitie.  
 
Acestia au primit listele scurte pentru fiecare sectiune de proiecte de resurse umane de la juriul de specialisti si au decis in unanimitate maximum trei castigatori pentru fiecare sectiune si eventuali finalisti.
 
 

Juriul

CEO,
GDF Suez Energy Romania - Presedintele Juriului
Presedintele de Onoare al Juriului
HR Business Partner GSC Romania,
Ericsson
HR Director,
Renault
Director de Resurse Umane si Afaceri Corporatiste,
Santierul Naval Damen Galati
Head of Human Resources,
Enel Romania
Director de Organizare & Resurse Umane,
CRH Romania
Human Resources Director,
Benchmark Electronics Romania
Director Dezvoltare Organizationala,
Telekom Romania
Director Resurse Umane,
ArcelorMittal Galati si BD SE
General Manager,
Autonom Rent-A-Car
CEO,
AROBS Transilvania Software

Castigatori

7. Categoria "Managerul Anului"
Categorie sponsorizata de
Castigatori
VIOREL VOICAN - Director Directia Retea si Dezvoltare de Business
Compania Banca Transilvania
Juriul a apreciat in mod deosebit modul in care managerul a coordonat proiectul complex de schimbare a modelului de business din unitatile amplasate in mall-uri, implicarea activa in tot ce a insemnat energizarea echipelor din acest proiect si comunicarea directa, deschisa cu toti angajatii unitatilor si a personalului cu rol de suport in asigurarea fluxurilor de lucru.
8. Categoria “Echipa CEO-HR a anului (1-499 angajati)”
Categorie sponsorizata de
Castigatori
HARTMUT HOHAUS (CEO) si AURELIA FLOREA (Director HR si Administrativ)
Compania Miele Tehnica
Juriul a apreciat in mod deosebit implicarea active a CEO-ului in proiectele de resurse umane, varietatea mare de initiative, coerent subsumate aceluiasi scop, fiecare initiativa in parte fiind clar descrisa si masurata. 
9. Categoria “Echipa CEO-HR a anului (peste 500 angajati)
Categorie sponsorizata de
Castigatori
OMER TETIK (CEO) - NEVENCA DOCA (Director Executiv Resurse Umane)
Compania Banca Transilvania
Juriul a apreciat in mod deosebit modul in care echipa CEO-HR a colaborat in procesul de achizitie pe toate procesele legate de resurse umane: evaluarea contributiei individuale prin proiecte comune de business intre angajatii celor 2 entitati, evitarea concedierilor colective si nu in ultimul rand preocuparea pentru managementul emotiilor inerente in ambele organizatii intr-un proces de o asemenea anvergura. 

Candidati

3. Categoria Formare si Dezvoltare
Categorie sponsorizata de
Academia de Studii Economice din Bucuresti
Avon Cosmetics Romania
Banca Comerciala Romana
Banca Transilvania
British-American Tobacco Romania Investment
Carrefour Romania
Centrul National de Cultura a Romilor – Romano Kher
Lidl Discount
Luxoft Professional Romania
Miele Tehnica - Development Program
NN Asigurari de Viata si Pensii
Vodafone Romania

Partenerii Evenimentului

Parteneri Anuali 2016
Parteneri Premiu
Parteneri
Parteneri Media

Locatie

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Secom
Bucuresti
Secom
Bucuresti
Uniqa Asigurari
Bucuresti
HR Time
Bucuresti

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Secom
Bucuresti
Secom
Bucuresti
Uniqa Asigurari
Bucuresti
HR Time
Bucuresti

Parteneri Anuali