Resurse

Gasesti aici o serie de studii realizate de catre HR Club, de catre membri sau parteneri ai comunitatii sau de catre institutii internationale. Rapoartele complete ale studiilor realizate de catre HR Club sau de catre parteneri la nivel international sunt puse la dispozitie doar membrilor HR Club.

Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pentru trimestrul I/2017 a fost realizat prin intervievarea unui esantion reprezentativ de 625 de angajatori din Romania. Toti participantii la acest studiu au raspuns la intrebarea: „Cum anticipati ca vor evolua angajarile totale din locatia dumneavoastra in cele trei luni pana la sfarsitul lunii martie 2017, in raport cu trimestrul in curs?”
Analiza Egon Zehnder Board 2016 Global Diversity (GBDA) este cea mai cuprinzatoare evaluare pana in prezent a bord-urilor a 1,491 companii cu un capital de peste 6 mld euro, din peste 44 de tari. Citeste raportul aici.   
Va propunem spre lectura articolul introductiv si alte cinci articole din cartea in care David Ulrich este coautor. Cartea se va lansa anul acesta si va putea fi comandata online.   
Prin Raportul Global al Diferentelor de Gen 2016, Forumul Economic Mondial masoara amploarea disparitatilor de gen si urmareste progresul lor in timp, cu un accent specific asupra diferentelor relative dintre femei si barbati in patru domenii cheie: sanatate, educatie, economie si politica. Raportul cuprinde 144 de tari. Mai mult de un deceniu de date a scos la iveala faptul ca progresul este inca prea lent pentru realizarea intregului potential al unei jumatati din omenire in timpul vietii noastre.
Peste 7.000 de lideri in domeniul resurselor umane, dar si din sfera economica mai larga din 130 de tari au raspuns la sondajul din acest an. Aceasta cercetare a reliefat 10 tendinte in materie de organizare si cultura a organizatiilor, cat si in procesul de invatare, de conducere, de gestionare a fortei de munca, si in cadrul functiei de resurse umane in sine. Raportul se poate downloada de aici.   
Manpower Group a intrebat 18.000 de angajatori din 43 de tari despre impactul automatizarii asupra angajatilor, care sunt cele mai afectate functii, si cum se asigura ca angajatii lor au aptitudinile pentru a tine pasul cu avansul tehnologic. 
Economia Romaniei se specializeaza in domenii care in spatiul european sunt necompetitive, genereaza valoare adaugata scazuta, iar forta de munca este ieftina si necalificata.
In continuare vom prezenta o serie de lucrari de cercetare realizate de  catre membrii  SIOP(Society for Industrial and Organizational Psychology ) . Prima dintre aceste lucrari incearca sa realizeze o legatura intre cercetarea privind atitudinile candidatilor si comportamentul lor la locul de munca. Cercetarea  " Ce stim despre reactiile candidatilor cu privire la atitudini si comportamente: Rezumatul studiilor si bune practici" si poate fi  downloadat printr-un click aici.
Raportul prezinta problemele invatamantului profesional si tehnic, dar identifica si diverse solutii de rezolvarea a acestora si propune o serie de directii de actiune. In cadrul studiului sunt reflectate opiniile tuturor actorilor interesati, atat mediul de afaceri, cat si factori de decizie, cadre didactice, elevi si parintii lor.  De asemenea au fost realizate si 6 studii de caz cu licee din diferite zone ale tarii pentru a putea fi identificate diverse modele de organizare si functionare a invatamantului profesional si tehnic in Romania.
Raportul Competitivitatii Globale 2016-2017 evalueaza competitivitatea a 138 de economii, oferind o perspectiva asupra productivitatii si prosperitatii acestora. ACEST RAPORT POATE FI DESCARCAT DE AICI.     
Dupa 12 luni de schimbari politice si sociale, Millenniali sunt mai putin hotarati sa paraseasca siguranta job-ului si, in special in tarile in curs de dezvoltare, nu sunt optimisti legat de perspectivele de viitor si de directia in care tara lor merge. Rezultatele acestui studiu sunt obtinute in urma chestionarii unui numar de 8000 de tineri din 30 de tari, pe parcursul lunii septembrie 2016.  Descarcati raportul de aici.  
Raportul The Future of Jobs urmareste sa ofere informatii specifice despre impactul mai multor trenduri pe diverse industrii si zone geografice si despre orizontul de timp in care ele vor fi resimtite in somaj, nivelul de calificare si pozitii in companii.  Citeste raportul aici.   
Angajatorii din toata lumea, chestionati de Manpower Group, raporteaza cel mai mare deficit de personal de la criza economica care a inceput in 2007. Raportul te ajuta sa explorezi ce roluri sunt la mare cautare pe piata muncii.  Citeste rezultatele aici.   
  Se inregistreaza un progres constant in cresterea independentei economice a femeilor, insa diferenta de remunerare intre femei si barbati reprezinta inca o problema majora. Egalizarea veniturilor la nivelul tarilor din OCDE ar putea conduce catre o crestere totala a veniturilor femeilor de 2 trilioane de dolari Rezultatele celui mai recent raport PwC Women in Work Index arata ca:
The Digital Economy and Society Index (DESI)  este un indice compozit care sintetizeaza indicatori relevanti privind performanta digitala si urmareste evolutia statelor membre ale UE in competitivitatea digitala. Romania ocupa locul 28 in acest Index.  Raportul privitor la Romania poate fi descarcat de aici.