HR Club Learning Byte | 21 aprilie 2021

Saptamana trecuta am sarbatorit excelenta in resurse umane si te invitam sa afli mai multe din povestea de succes a proiectelor de HR apreciate in mod deosebit de juriul Galei Premiilor de Excelenta 2021 la categoria "Health & Wellbeing". La finalul fiecarei sesiuni am alocat cate 10 minute pentru intrebari punctuale pe care le poti adresa reprezentantilor proiectelor. 

 

HR Club Learning Byte are loc miercuri, 21 aprilie, intre orele 15:00-17:00 si asteptam inscrierea ta pana pe 19 aprilie. Pentru conectare vom folosi platforma Microsoft Teams, iar link-ul de conectare va fi trimis ulterior celor inscrisi.Te asteptam cu drag,

Echipa HR Club

Agenda

15:00-15:40
Proiectul : SafePeopleofBT - Program de Health & Wellbeing adresat angajatilor Grupului Financiar Banca Transilvania in perioada Pandemiei de Coronavirus (si nu numai)
Nevenca Doca - People Experience Senior Executive Director, Banca Transilvania
15:40-16:20
Proiectul : Servier Pharma
Casandra Toma - HR Business Partner, Servier Pharma
16:20-17:00
Proiectul : Healthy Me
Simona Petre - HR Business Partner, Telekom Romania

Detalii sesiuni

Banca Transilvania - #SafePeopleofBT - Program de Health si Wellbeing adresat angajaților Grupului Financiar Banca Transilvania în perioada Pandemiei de Coronavirus (și nu numai).

Pandemia generată de Sars-cov-2 a accelerat dezvoltarea rapidă și eficientă a programului complex de Health & Wellbeing implementat în cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania. Am ales să acționăm preventiv încă de la debutul pandemiei, prin implementarea unor măsuri care să securizeze angajații pe toate planurile: social, emoțional, profesional, financiar și familial. Ne-am propus nu doar să atingem așteptările colegior noștri ci să le anticipăm și depășim. Over-delivering on our colleagues expectations a fost modul nostru de operare în 2020. Precizăm că rețeaua Băncii Transilvania a fost la dispoziția clienților permanent, colegii noștri continuând să lucreze de la sediile Băncii. În Centrala Băncii s-a lucrat tot de la sediu, procentul de colegi care au lucrat de acasă variind între 50 si 70%.

#SafePeopleofBT este un proiect prin care am întreprins o serie de acțiuni pentru menținerea sănătății colegilor noștri, în toate formele acesteia, cu o abordare holistică. Proiectul a fost derulat în proporție de 90% cu resurse interne:

 • Sănătatea fizică (pe lângă programele existente (ex. abonamentul medical, screening-ul salvează vieți – program de prevenție a celor mai frecvente tipuri de cancer, investigații imagistică - RMN și CT, servicii de kinetoterapie – pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor sistemelor osos și muscular etc.) am implementat o serie de acțiuni adaptate contextului: telemunca, măsuri de protecție împotriva infectării cu Sars-cov-2, testarea PCR a colegilor după criterii relevante, achiziția de concentratoare de oxigen, comunicări specifice săptămânale, interviuri cu specialiști din domeniul medical și psihologic, sesiuni de workout cu personal trainer intern, campanie de vaccinare antigripală etc.).
 • Sănătatea emoțională (consiliere psihologică, terapie cognitivă, implementarea kitului pentru menținerea echilibrului emoțional, sesiuni de mindfulness, webinarii de agilitate emoțională etc.).
 • Sănătatea minții (am transpus în format online un număr foarte mare de cursuri pentru a menține ritmul inițial de dezvoltare; module de învățare (e-learning și webinarii) pentru dezvoltarea abilităților necesare desfășurării muncii la domiciliu; în plus am construit un plan de dezvoltare și entertainment și pentru copiii angajaților din dorința de a veni în ajutorul părinților).

Sănătatea financiară (am dezvoltat o serie de cursuri de educație financiară (pentru adulți și copii) adaptate contextului actual; am acordat toate beneficiile financiare integral).

Servier Pharma - Servier Pharma

Laboratorul de Bine este o platforma interna de « engagement » si « well being », « reteta » creata de noi, pentru noi, special pentru mentinerea si cresterea coeziunii in echipa, precum si pentru sprijinirea angajatilor in navigarea printr-o perioada provocatoare pentru noi toti, pandemia Covid.

Platforma a fost concentrata in 3 directii principale, in linie cu valorile companiei :

 • Dezvoltare personala
 • « Wellbeing & Lifestyle »
 • Sanatate

In cadrul programului, au fost concepute si implementate o serie de initiative si actiuni, care, in plus fata de obiectivele mai sus mentionate, au avut in vedere adresarea nevoii de socializare si apartenenta in cadrul echipei/companiei, intr-un cadru informal si prietenos, intr-o perioada de distantare sociala.

Cum?

 • Prin impartasirea pasiunilor, intereselor si realizarilor personale si/sau profesionale cu colegii din companie intr-un setup de tip emisiuni TV, in cadrul unor discutii saptamanale informale si inspirationale precum TEDx , sub denumirea  « Discutii de Bine » ;
 • Emisiunile prezinta si momente de publicitate, punand in evidenta initiativele companiei gen participare la survey de satisfactie Gallup (denumire interna PULSE)
 • Prin participarea sau sustinerea unor worshop-uri saptamanale, pe diverse teme de interes adunate chiar de la ei si care au chiar si un substrat de invatare (de ex. un Manager pasionat de ceasuri povesteste ca mecanismul si cum se imbina piesele intre ele este asemanator cum functioneaza o echipa) ;
 • Prin provocarile lansate in fiecare saptamana, cu scopul final de a sustine anumite cauze sociale

… si prin interactiunea cu Pierre – primul nostru coleg virtual – care impartaseste aceleasi pasiuni, valori, preocupare pentru sustinerea cauzelor sociale. Colegul nostru, Pierre, are si o adresa de e-mail cu ajutorul caruia comunica cu cei 280 de colegi din organizatie.

Telekom Romania - Healthy Me

Am ascultat vocea colegilor si am creat Healthy Me – un spatiu virtual comun in care aducem impreuna si dezvoltam comunitatea celor care vor sa isi pastreze sau sa-si imbunatateasca sanatatea in toate aspectele ei. Pandemia ne-a aratat cat de importanta este preventia, cat de multe putem face in acest sens ca si organizatie, colegi, comunitate si ca avem nevoie de adaptare rapida pentru „noul” maine (upskill, reskill, lead from home).  

Healthy Me este un program de sanatate pentru minte și corp, un centru de resurse wellbeing si dezvoltare profesionala. Este rezultat al co-crearii, angajatii pot participa si in calitate de beneficiari ai programului, dar si in calitate de creatori, sustinand prin ideile si actiunile lor dezvoltarea si modelarea Healthy Me. Prin stream-urile sale, programul ofera un prilej de reconectare cu sinele, cu cei din jur, resurse pentru relaxare, miscare, invatare si leadership. Healthy Me poate sa insemne lucruri diferite pentru fiecare, accesibile in 5 hub-uri cu informatii, evenimente si activitati pentru: #Healthy Body #Healthy Mind #Healthy Learning #Healthy Community si  #Healthy Lead.

Lucrul cel mai fain din acest proiect? Fie ca e vorba de miscare si sanatate fizica, de modul in care ne hranim mintea sau sufletul cu lucruri care ne fac bine, de comunitati care ne aduc impreuna, fie ca vorbim de leadership sanatos – toate isi gasesc locul aici.

Speakers

Nevenca
Doca
People Experience Senior Executive Director
Banca Transilvania
Casandra
Toma
HR Business Partner
Servier Pharma
Simona
Petre
HR Business Partner
Telekom Romania

Partenerii Evenimentului

Parteneri Anuali
Partner on legal matters

Inscrieri

Conditii de participare:

 • Membri Gold si Silver: beneficiaza de gratuitate
 • Membri Bronze: 25 euro + TVA
 • Non-membri: 50 euro + TVA

Termen de inscriere:

Asteptam inscrierea ta la adresa de e-mail madalina.tanase@hr-club.ro pana luni, 19 aprilie.

Pentru conectare vom folosi platforma Teams, iar link-ul de conectare va fi trimis ulterior celor inscrisi.

Membru GOLD
Premium
Gratuit
Membru SILVER
Asociat
Gratuit
Membru BRONZE
Baza
25 euro + TVA
Non-membru
50 euro + TVA

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali