Cand vine vorba sa analizeze activitatea oamenilor, putine companii folosesc metode stiintifice pentru a-si determina nivelul investitiilor in programele de resurse umane. Acest lucru se intampla in ciuda faptului ca acestea cheltuiesc mai mult pentru oameni decat pentru marketing, achizitii si cercetare & dezvoltare la un loc. In schimb, ele se concentreaza in totalitate pe tehnici primare de people analytics, cum ar fi raportarea, vizualizarea si dashboard-urile. De ce nu utilizeaza aceste companii metoda stiintifica? Citeste continuarea articolului aici >>>
Cresterea economica a Romaniei a adus piata de M&A la un maxim istoric, conform datelor circulate in presa de specialitate inca din primul trimestru al anului 2018. Gradul de atractivitate al businessurilor locale a crescut in ochii managementului companiilor straine sau fondurilor de investitii, si, in acelasi timp, tot mai multi antreprenori au devenit dispusi sa vanda.
Ce se intampla insa dupa finalizarea acestor tranzactii? De regula, dupa preluare, persoana care dobandeste controlul asupra afacerii doreste sa implementeze propria-i viziune asupra business-ului, noi strategii pentru eficientizarea costurilor si maximizarea profitului. In acest scop, firmele cauta asistenta pentru identificarea mijloacelor prin care pot reduce costurile si de cele mai multe ori se opresc asupra cheltuielilor cu forta de munca, implementate prin operarea de restructurari organizationale. Astfel de restructurari au ca efect desfiintarea unor posturi si concedierea economica a angajatilor afectati. Citeste continuarea aici.