Seminar de bune practici in Legislatia Muncii | 25 februarie 2021
Pe 25 februarie te invitam la traditionalul nostru seminar de bune practici in legislatia muncii. Vor fi dezbatute subiecte diverse si, la finalul fiecarei sesiuni, vom aloca 15 minute pentru intrebari punctuale pe temele sustinute de invitati.
Pentru o cat mai buna documentare a raspunsului, te incurajam sa ne trimiti in avans intrebarile tale pe fiecare dintre temele propuse. In cazul in care curiozitatile legislative sunt legate de subiecte diferite, vom incerca sa le gasim raspunsul in ultima sesiune de Q&A a seminarului, dedicata intrebarilor generale. Pentru a reusi sa ne incadram in timp si pentru a raspunde tuturor intrebarilor trimise, avem rugamintea ca numarul lor sa fie de maximum 3 per companie. Asteptam intrebarile tale pana marti, 23 februarie, la adresa madalina.tanase@hr-club.ro
Asteptam cu drag inscrierea ta,
Echipa HR Club
Agenda
Detalii sesiuni
O restructurare economica trebuie sa fie bine fundamentata de catre angajatori, iar postul sa fie suprimat complet de pe organigrama. De multe ori, insa, companiile au nevoie sa mentina o parte din activitatile livrate de acel angajat, sau doar sa transforme unele responsabilitati secundare sau competentele alocate unui rol. Cum vad instantele aceste tranformari si ce riscuri pot sa apara in practica? Avocatii de la Filip & Company ne vor arata care sunt cele mai frecvente probleme pentru care instantele decid sa anuleze deciziile de concediere in astfel de cazuri si cum putem evita desfiintarea acestor masuri si reintegrarea angajatilor.
Prezentarea vizeaza aspecte sensibile/intrebari frecvente de drept fiscal ce rezulta din mutarea activitatii de la birou acasa in contextul pandemic. Vom aborda teme ce privesc incadrarea fiscala a resurselor alocate de companii pentru dotarea home office, facilitatile acordate de stat companiilor care asigura formarea copiilor angajatilor si posibilitatea deducerii costurilor aferente facturilor casnice.
Speakers

Cristina Tudoran face parte din echipa de solutionare a litigiilor, in timp ce experienta acesteia include si consiliere in probleme comerciale generale, cum ar fi aspecte legate de dreptul muncii in proiecte complexe de restructurare, negociere colectiva, contracte de management, contracte de distributie/ vanzare internationala, consiliere generala referitoare la o gama larga de chestiuni de afaceri, inclusiv in domeniul transportului aerian, al sectorului bancar sau al comertului cu amanuntul.
Reperele in activitatea sa recenta includ:
- consilierea unei companii mondiale de consultanta in afaceri in legatura cu un litigiu complex in materie de munca si drept corporativ initiat de un fost director;
- consilierea unei institutii bancare de conducere pe piata locala in legatura cu elaborarea si implementarea unei proceduri extinse de evaluare a competentelor profesionale ale unui angajat al conducerii superioare si reprezentarea juridica a acestuia in litigiul initiat de fostul angajat;
- parte a echipei care asista una dintre cele mai mari companii de renume si active in industria constructiilor internationale intr-un arbitraj major impotriva unei autoritati locale.

Cu ani de experienta în firme de avocatura de top in Cluj, Dan Irimie conduce biroul din Cluj Redcase unde consiliaza investitori romani si straini in domeniul comercial, negocieri, fuziuni si achizitii.

Alexandra este avocat si head of development Redcase. In biroul nostru din Cluj, Alexandra ofera consultanta juridiaă si asigura reprezentarea in probleme comerciale si de dreptul muncii.