Seminar de bune practici - Recrutare & Selectie

Pe 16 mai, incepand cu ora 09:00, te invitam sa bem cafeaua impreuna si sa aflam mai multe din povestea de succes a proiectelor de HR castigatoare la categoria "Recrutare si Selectie", apreciate in mod deosebit de juriul Galei. La finalul fiecarei sesiuni am alocat cate 15 minute pentru intrebari punctuale pe care le poti adresa reprezentantilor proiectelor.
 
Mai jos, te invitam sa parcurgi agenda seminarului, descrierea proiectelor si conditiile de participare la eveniment.
 
Asteptam cu drag inscrierea ta,
Echipa HR Club

Agenda

09:00 – 09:30
Inregistrarea participantilor & Welcome Coffee
09:30 – 10:15
Seminarii : Recrutarea FANtastica – 800 in 8 luni!!
Elena Anghel – HR Director, FAN Courier
10:15 – 10:30
Coffee Break & Networking
10:30 – 11:15
Seminarii : ENERGIE pentru Meseria Mea
Cezar Barladeanu - Manager Instruire si Dezvoltare, Engie Romania
11:15 – 11:30
Coffee Break & Networking
11:30 – 12:15
Seminarii : Pregatit pentru cariera
Nicoleta Mihaita - Talent Acquisition & Employer Branding Manager, Grup KMG International (Rompetrol)

Detalii sesiuni

FAN Courier - Proiectul Recrutarea FANtastica – 800 in 8 luni!!

Un proiect indraznet de redimensionare a echipei operationale a companiei in contextul cresterii explozive in piata a cumparaturilor online. 800 de noi posturi in 8 luni a fost provocarea departamentului de resurse umane pe fondul unei reale crize de forta de munca pentru posturile din categoria blue-collars si din domeniul IT. Abordarea diferita fata de alte proiecte de recrutare a constat in implicarea tuturor team leaderilor si managerilor in recrutarea candidatilor constientizand rolul departamentului de HR, importanta retentiei la locul de munca si provocarile din etapele recrutarii.

Proiectul a fost lansat si pentru a putea da in folosinta noul HUB de sortare (in valoare de 25 de milioane de EURO) cu data de 01.10.2018 peoada ce coincide cu volumul mare de livrari generate de Craciun si Black Friday.

Succesul proiectului a venit si din planificarea etapelor pe o perioada de 8 luni, dar si din comunicarea strategiei generale a companiei.

ENGIE Romania - Proiectul ENERGIE pentru Meseria Mea

In contextul unui deficit foarte pronuntat de forta de munca calificata in Romania si a anticiparii necesarului de forta de munca in domeniul energetic, pe termen mediu - perioada 2021-2023, Grupul ENGIE Romania a definit o strategie de sourcing si formare profesionala care presupune dezvoltarea invatamantului profesional in sistem dual, prin infiintarea de clase de “Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze” in perioada 2018-2023, care sa asigure recrutarea elevilor, in functie de nevoile de personal ale principalelor centre de activitate ale companiilor din Grup (ex: Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Constanta).

Acest canal de sourcing pe termen mediu are roulul de a asigura complementaritatea programului curent de recrutare de Instalatori Juniori, tineri absolventi fara experienta in domeniu, si are ca principal scop anticiparea si prevenirea deficitului de forta de munca in perioada 2021-2023, generat de pensionarile la limita de varsta si la eventuala mentinere a migratiei fortei de munca catre Uniunea Europeana sau alte domenii de activtate, precum si pregatirea fortei de munca prin dobandirea experientei practice relevante si in concordanta cu procedurile si tehnologiile specifice activitatilor companiilor din Grupul ENGIE Romania: distributie gaze si servicii energetice BtoB si BtoC.      

In consecinta, Grupul ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Retele S.R.L. si ENGIE Servicii S.R.L., in parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” Bucuresti si Asociatia Hands Across Romania a implementat primul program de invatamant profesional dual cu specific energetic din municipiul Bucuresti, „ENERGIE PENTRU MESERIA MEA” in perioada Martie-Iunie 2018, infiintand doua clase cu calificarea “Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze” in sistem de invatamant profesional dual, incepand cu anul scolar 2018-2019, fiecare clasa avand cate 29 de elevi la inceperea anului scolar in Septembrie 2018.

Programul a fost adus la cunostinta elevilor de clasa VIII-a si familiilor acestora in perioada Aprilie-Mai 2018 printr-o ampla campanie de informare constand in 240 de sesiuni de informare dedicate, care s-a derulat in 71 de scoli din municipiul Bucuresti si in 68 de scoli din zonele rurale si orase mici ale judetelor Ilfov, Calarasi, Dambovita, Prahova, Ialomita si Giurgiu. 

In cadrul acestei campanii au fost informati peste 5.000 de copii de clasa a VIII-a si 2500 de parinti ai acestora despre clasele de invatamant profesional dual de la Mihai Bravu, in urma examenului de admitere fiind selectati 58 de elevi, dintr-un total de 112 candidati inscrisi la examen.

KMG Rompetrol - Proiectul Pregatit pentru cariera

In vara lui 2018 am deschis din nou portile pentru 141 de studenti si elevi care studiaza in diferite arii din industria energiei. Este al 18-lea an in care ne pregatim, cu emotie si entuziasm, sa-i primim sa faca parte din familia Rompetrol pentru 2 luni…stim ca multi dintre ei ne vor deveni colegi. 

Continuam traditia cu mandrie pentru ca ne-am asumat sa formam viitorii profesionisti din industrie, indiferent ca sunt eligibili pentru angajare sau sunt abia in primii ani de studiu si revin la scoala. Oricand ne-am intrebat ce putem face diferit pentru comunitate si pentru o industrie in care un specialist se formeaza in 10 ani, raspunsul a fost: sa incurajam tinerii sa-si urmeze visurile, sa le aratam ca se poate face o diferenta si la noi in tara! 

Stim ca o companie care a crescut in jurul ei un oras, poate creste o regiune si are resurse pentru a creste noile generatii de profesionisti. Scopul nostru este acela de a le crea tinerilor oportunitati de angajare, de a fi alaturi de ei la inceput de drum, de a le arata ca se poate construi si in Romania, ca pot ramane alaturi de familie si sa aiba o cariera de succes in domeniul in care au studiat, intr-o companie care lucreaza la cele mai inalte standarde din regiune.

Pentru a trai experienta din cadrul programului “Pregatit Pentru Cariera” organizat de Rompetrol in 2018, va invitam sa vizionati testimonialul (video) realizat la finalul programului de “Pregatit Pentru Cariera”: https://www.youtube.com/watch?v=--Zw3JsokKw

 

Speakers

Elena
Anghel
HR Director
FAN Courier
Cezar
Barladeanu
Manager Instruire si Dezvoltare
Engie Romania
Nicoleta
Mihaita
Talent Acquisition & Employer Branding Manager
Grup KMG International (Rompetrol)

Partenerii Evenimentului

Parteneri Anuali
Partner on legal matters

Inscrieri

Conditii de participare:
  • Membri Gold si Silver: beneficiaza de gratuitate
  • Membri Bronze: 50 euro + TVA
  • Non-membri: 75 euro + TVA
Termen de inscriere:
Asteptam inscrierea ta pana marti14 mai, la adresa de e-mail madalina.tanase@hr-club.ro. Numarul de participanti este limitat la 40 de persoane. HR Club isi rezerva dreptul de a inchide inscrierile inainte de termenul precizat daca toate locurile disponibile se vor ocupa.

 

Odata cu inscrierea la eveniment, in contextul regulamentului GDPR, te anuntam ca datele tale cu caracter personal vor fi utilizate in urmatoarele scopuri: 

  • publicarea listei de participanti (continand nume, functie, companie) in mesajul care cu detaliile logistice ale evenimentului;
  • publicarea fotografiilor facute in timpul evenimentului in social media si mesajul de follow-up;
  • comunicari actualizate despre eveniment.

Toate informatiile referitoare la prelucrarea datelor tale cu caracter personal si drepturile legate de aceasta prelucrare se regasesc pe website-ul HR Club, in sectiunea Politica de confidentialitate. 

Membru GOLD
Premium
Gratuit
Membru SILVER
Asociat
Gratuit
Membru BRONZE
Baza
50 euro + TVA
Non-membru
75 euro + TVA

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali