Share | Care | Dare Conference by HR Club || 23 octombrie 2024
Pentru ca ne dorim sa fim “Creatori de viitor in Romania”
Pe 23 octombrie, la aniversarea de 20 ani a HR Club, iti propunem sa ne uitam spre viitor, pornind de la o analiza a situatiei actuale, atat economica cat si societala, si sa raspundem la cat mai multe intrebari.
Sesiunea 1 - SHARE
- Increderea si neincrederea fac parte din dinamica oricarei societati si, la scara mai mica, a oricarei organizatii. Care sunt dilemele legate de incredere cu care se confrunta romanii? Cum se reflecta aceste dileme in siguranta psihologica in organizatii?
- Cum abordam diversitatea & incluziunea la nivel strategic? Cum o construim pentru a fi relevanta in business?
Sesiunea 2 - CARE
- Facem alegerile corecte cand vine vorba de tehnologie? Folosim progresele tehnologice ca instrumente de emancipare, democratizare si progres pentru toti?
- Arta de a formula cereri precise catre AI, Prompt engineering, va deveni o capabilitate cheie pentru functiunea de HR. Cum luam decizii informate sustinute de AI, transparent si etic?
Sesiunea 3 - DARE
- Vrei sa iti cunosti viitorii colegi din 2030 si sa afli cum arata pentru ei o zi de munca ideala? Vino sa-i cunosti si sa construim impreuna procese de HR adaptate pentru ei.
Toate acestea se vor regasi pe scena Share|Care|Dare Conference by HR Club pe 23 octombrie 2024!
***
Afla detalii despre sesiuni, speakeri si conditiile de participare din meniul din stanga.
Vrei sa fii partenerul acestui eveniment? Consulta Pachetele noastre de parteneriat.
Agenda
Detalii sesiuni
Neincrederea in Romania si siguranta psihologica in organizatii
Radu Umbres va aborda tema principala din cartea sa, "Neincrederea. Cum functioneaza Romania profunda", explorand motivele pentru care locuitorii unui sat din Romania au încredere aproape exclusiv in persoane cu care au relatii personale (familie si neamuri), privindu-i pe ceilalti cu suspiciune si neincredere. Cercetarea etnografica arata cum inclinatiile mentale adaptative interactioneaza cu ecologia, istoria, economia, politica si religia. Anumite mecanisme pot explica particularitati sau fenomene raspandite în întreaga Romanie, inclusiv in mediul urban.
Un nivel ridicat de incredere sociala favorizeaza bunastarea si dezvoltarea, dar increderea nu poate fi impusa artificial. Suspiciunea justificata apara de pericolele unei increderi nefondate. Elementele ruralitatii pre-moderne, vizibile chiar si in mediul de afaceri sau organizatiile mari, sugereaza ca indivizii, fie din sate, fie din corporatii, se confrunta cu aceleasi dileme legate de incredere. Desi neincrederea nu s-a nascut la sat, acolo a fost traita intens de-a lungul timpului, oferindu-ne lectii valoroase despre lucruri pe care le recunoastem si in lumea noastra contemporana.
In partea a doua a sesiunii, Anca Florea, partener Trend, certificata in metodologia Fearless Organisation Scan, va discuta cu Radu Umbres pe tema cresterii sigurantei psihologice in organizatii, pornind de la dilemele legate de incredere.
***
Abordarea strategica a diversitatii si incluziunii, bazata pe dovezi, pentru reducerea "petelor oarbe"
-
Cum facem ca D&I sa fie relevant pentru afaceri;
-
Cele 4 dimensiuni ale strategiilor D&I bazate pe date;
-
Nu totul este castigat sau pierdut: de ce nu este recomandabil sa abordezi totul dintr-odata;
-
Atentie la ce nu trebuie facut;
-
Studii de caz.
***
Angajat versus AI
Valentin Lazea, Economist sef - Banca Nationala a Romaniei, isi va sustine prezentarea pe baza cartii “Putere si progres” de Daren Acemoglu si Simon Johnson, care exploreaza relatia dintre inovatiile tehnologice, distributia puterii si progresul economic si social. Cartea examineaza in mod critic felul in care tehnologia a influentat societatea de-a lungul istoriei, subliniind nu doar beneficiile sale, ci si capcanele care pot aparea.
Tehnologia, desi promitatoare si capabila sa transforme economiile si vietile oamenilor, nu garanteaza automat un progres echitabil. Deciziile cu privire la modul in care este folosita tehnologia sunt esentiale si trebuie sa fie luate in interesul majoritatii, nu doar al elitelor.
***
Tactici de supravietuire pentru executivii HR in era AI: Navigand prin Prompt Engineering si ChatGPT
-
Prezentarea rapida a evolutiei AI in HR si a impactului sau actual.
-
Prompt Engineering: Tehnici si practici pentru formularea prompturilor eficiente, esentiale pentru interactiunile cu AI.
-
Luarea deciziilor informate: Cum sprijina AI deciziile strategice in HR, asigurand transparenta si etica.
-
Provocari si etica: Discutie despre riscurile legate de partinirile algoritmice si confidentialitatea datelor.
***
GenZlandia – Hai sa-ti cunosti noii colegi din 2030!
-
Recrutare si onboarding
-
Performance management
-
Career path.
Speakers
Andreea Bulisache este un executiv tech orientat spre scop, modeland peisajul digital la nivel global prin strategii inovatoare si o intelegere profunda a interactiunii complexe dintre tehnologie, afaceri si politica.
In decursul a aproape zece ani, Andreea a avut o cariera rapida ascendenta la Microsoft, ocupand diverse roluri strategice in Romania, Tarile de Jos si sediul central din SUA. Printre realizarile sale se numara: Stabilirea unei abordari integrate pentru achizitii si parteneriate; Crearea si adoptarea modelului global de parteneriat Microsoft pentru Independent Software Vendors (ISVs).
Din august 2023, Andreea a fondat Stratified Advisory, unde redefineste strategia de afaceri, imbinand metode consacrate cu perspective inovatoare. Scopul sau este de a impulsiona o crestere transformatoare, adaptabila si cu impact semnificativ. Stratified Advisory ofera servicii de Executive-as-a-Service pentru o clientela diversa, de la start-up-uri emergente la VC-uri si afaceri consacrate, oferind suport crucial in momentele decisive.
Banuiala sau citiri in palma? Nici pe aproape.
Diana, in ciuda numelui, nu are nicio legatura cu fantasticul. Chiar opusul. In realitate, ajuta companii si organizatii sa isi creeze scenarii si strategii clare de viitor pe baza unor radiografii permanente ale tendintelor si ale semnalelor de schimbare din ariile lor de interes. Atentia la posibile puncte de tensiune sau zone de intersectie intre industriile emergente si cele deja consacrate o fac pe Diana un Foresight Strategist.
Un program al Comisiei Europene i-a castigat titlul de „International Certified Future Strategist”. A trecut prin Big4, o multinationala in Olanda, e alumna la University of Houston US – Institute of the Future si Copenhagen Institute for Future Studies.
Radu Umbres este un antropolog de orientare cognitiv-evolutionista si conferentiar universitar la SNSPA. Cercetarile sale exploreaza interactiunile si reprezentarile sociale legate de moralitate, cooperare, (ne)incredere si credinte aparent irationale. A publicat la Oxford University Press volumul „Living with Distrust”, o etnografie a unui sat din Romania, tradusa si publicata de Humanitas sub titlul „Neincrederea. Cum functioneaza Romania profunda”. In afara activitatii academice, este implicat in proiecte de comunicare stiintifica si cercetare sociala aplicata.
Inclusion Indicator Research & Advisory este specializat in managementul diversitatii si incluziunii bazat pe dovezi, concentrandu-se pe strategii bazate pe date si orientate catre afaceri. Instrumentul propriu Inclusion Indicator, o abordare holistica pentru a face D&I masurabil, si astfel gestionabil, pentru intreprinderi si organizatii de orice tip, evalueaza D&I in patru dimensiuni cruciale: date si transparenta, procese si structuri, brand si comunicare, cultura si valori.
Valentin Lazea este economistul sef al BNR incepand cu anul 1999. Analizele sale pe teme macroeconomice dar si microeconomice apar in mod regulat pe OpiniiBNR.ro si pe cursdeguvernare.ro.
In anul 2023 a publicat cartea „O istorie morala a politicilor monetare si fiscale” (Editura Publica).
Anca este consultant specializat in proiecte de diagnoza si dezvoltare individuala si organizationala. Are o experienta in resurse umane de peste 20 de ani ce include recrutare, training, dezvoltare organizationala, de la functii de executie, la conducerea unui departament de HR, in domeniile IT si telecomunicatii. Este parte a echipei TREND inca de la lansarea companiei, fiind Consultant Senior si apoi manager al echipei de consultanta. In ultimii ani, pe langa cariera in consultanta, Anca si-a inceput cariera de psihoterapeut, lucrand cu precadere cu leaderi interesati de propria dezvoltare personala.
Chitaristul roman Dragos Ilie s-a remarcat drept unul din cei mai talentati, carismatici si expresivi tineri muzicieni ai generatiei sale, incantand publicul din Europa, Asia, Japonia si Statele Unite.
In anul 2015 Dragos a obtinut prestigioasa bursa “Woodruff Scholarship” pentru completarea studiilor de licenta la „Schwob School of Music” - Columbus State University, in SUA, la clasa reputatului compozitor si pedagog Andrew Zohn.
Dragos este un artist foarte apreciat la nivel intern si international, a obtinut peste 40 de premii la cele mai prestigioase si dificile competitii de chitara clasica din lume. Printre acestea se numara Koblenz Guitar Festival, Guitar Foundation of America (GFA), Tokyo Guitar Competition, Culiacan International Competition, Changsha International Guitar Festival, Miami Guitar Festival.
A sustinut numeroase concerte in toata lumea, masterclass-uri si workshopuri in Europa, Statele Unite, Asia si Japonia si a avut aparitii in revistele Classical Guitar Magazine, Gendai Guitar si Acoustic Guitar Magazine.
Ciprian Sipos este un strateg creativ cu peste 15 ani de experienta in dezvoltarea solutiilor comportamentale inovatoare si gandirea circulara. Recunoscut pentru proiectarea de jocuri interactive si solutii sustenabile, Ciprian a creat peste 120 de experiente la scara umana care exploreaza viitorul si incurajeaza inovatia durabila. Cu o abordare strategica a gandirii circulare si o capacitate unica de a combina creativitatea cu pragmatismul, Ciprian inspira schimbari semnificative si impact social prin solutii inovatoare, adaptate provocarilor complexe ale lumii moderne.
Inscrieri
***
PROMOVEAZA-TE LA SHARE ZONE!
SHARE ZONE face parte din Share|Care|Dare Conference by HR Club - cel mai mare eveniment de HR al anului 2024. Este locul in care poti promova cele mai noi produse si servicii destinate departamentelor de HR, iar brandul tau va putea fi top of mind in randul profesionistilor in HR.
SHARE ZONE inseamna 12 standuri care iti ofera oportunitatea de a interactiona cu cei peste 400 de participanti - CEOs, Directori de HR, specialisti in domenii precum Recrutare, Training, Managementul Performantei etc.
HARTA SHARE ZONE 2024
EXPOZANTII CONFIRMATI
PACHETUL EXHIBITOR @ SHARE ZONE:
- Stand in foyerul conferintei
- Includere in newsletterul dedicat SHARE ZONE
- Materiale promotionale in goodie bag
- Spot video 1 min. rulat pe ecrane
- 1 loc gratuit la conferinta
- COST: 1.500 EUR + TVA
TERMENI & CONDITII
- Suprafata orientativa a standului este 2x2 mp; dotari standard: 1 masa si 2 scaune;
- Lungimea totala ocupata la stand, incluzand wave/banner si alte corpuri de mobilier, nu trebuie sa depaseasca 2 metri;
- Pentru o conferinta sustenabila si mai putini copaci taiati, te incurajam ca obiectele incluse in goodie bag sa nu fie din hartie; ex. gadgeturi, obiecte antistress, obiecte de birotica si papetarie, dulciuri/snacks etc.
Daca vrei sa afli mai multe informatii despre standuri si beneficiile incluse, te rugam sa ne scrii la adresa iulia.nani@hr-club.ro.
Masterclass | Measure what matters: Stumbling blocks & stepping stones on the way to making D&I manageable in your organization
- Beware the action bias: D&I as a business case & the why of making D&I measurable
- The holistic approach to building your organization's D&I strategy
- Saying good-bye to things that don't work (interactive)
- Stumbling blocks & stepping stones: follow the SGAR-model (Scope, Governance, Accountability, Resources)
- Evidence-sourcing in your D&I action fields (interactive)
- Prepare yourself: the top no-gos of strategic D&I management
- Documentation of outcomes
The masterclass will be delivered in English. No translation services will be provided.
Registration fees are available in the fees tab on the left.
Please register using this form.