Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.
Reteaua de Clinici Hope, lider in domeniul psihiatriei si psihoterapiei, anunta lansarea primului Studiu National dedicat evaluarii factorilor psihosociali la locul de munca.
Conform ultimelor cercetari (1) nu mai putin de 66% dintre angajati se confrunta cu sindromul de epuizare profesionala, cunoscut sub numele de burnout. Aceasta afectiune, caracterizata de extenuare fizica, emotionala si mintala, reprezinta o dovada clara a presiunilor excesive si solicitante cu care se confrunta o mare parte din forta de munca in mediul organizational.
Primul studiu din Romania despre despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sanatatii fizice si mintale a populatiei arata ca românii sunt mai tristi, mai furiosi, mult mai anxiosi si au un sentiment sporit de singuratate, toate fiind efecte directe ale pandemiei de COVID-19, boala cauzata de virusul SARS-CoV-2. (2)
Stabilirea, implementarea si evaluarea actiunilor preventive la nivelul locului de munca necesita colectarea, inregistrarea, analizarea si diseminarea sistematica a informatiilor cheie privind expunerea lucratorilor la factorii psihosociali. Aceasta este o provocare majora din cauza diversitatii muncii din zilele noastre si a cerintelor stiintifice si tehnice pentru a genera informatii utile.
In acest context, Reteaua de Clinici Hope preia initiativa si isi propune realizarea primului studiu reprezentativ la nivel national cu privire la impactul asupra angajatilor a factorilor psihosociali.
Vom implementa varianta completa a chestionarului psihosocial de la Copenhaga (COPSOQ), care evalueaza legatura dintre conditiile psihologice de munca si reactiile angajatilor, concentrandu-se asupra stresului si consecintelor acestuia.
COPSOQ reprezinta o realizare cuprinzatoare, dezvoltat in 2000 de T.S. Kristensen si V. Borg. A primit in doar cativa ani o importanta recunoastere si diseminare internationala. COPSOQ este util in orice loc de munca, fie in ramura industriala, fie in sectorul serviciilor.
Astazi, in Romania, testul COPSOQ este validat stiintific pe angajatii din Jandarmeria Romana, conform testului Dr Stefan Lita (STEFAN LITA, ANDREA SECU, O evaluare nationala a riscurilor psihosociale din activitatea jandarmilor), acesta fiind comparatorul pentru orice alte testari, alaturi de datele oficiale de acreditare a testului COPSOQ (Burr H et al., The Third Version of the Copenhagen Psychosocial Questionnaire, Safety and Health at Work, https:// doi.org/10.1016/j.shaw.2019.10.002r ).
Reteaua de Clinici Hope isi propune ca prin acest studiu national, sa obtina date cu validitate stiintifica pentru mediul privat din Romania. Dorim sa aflam prin acest demers in ce masura companiile din Romania sunt factori de stres pentru angajatii lor.
Invitam reprezentantii mediului de business si antreprenorial din Romania sa ia parte la acest demers alaturi de noi pentru a crea primul set de date relevante statistic pentru sectorul privat romanesc.
Inregistrati-va pentru participare la: https://clinica-hope.ro/keep-the-balance/studiu-national/.
De ce sa te alaturi studiului nostru?
- Fiecare angajat care completeaza va primi 15% reducere la un serviciu de sanatate mintala, la alegere, al Clinicii Hope.
- Daca 30% din angajatii unei organizatii (de minim 50-60 de angajati) completeaza Studiul National, organizatia va beneficia de un AUDIT PSIHOLOGIC GRATUIT! Acest audit evalueaza starea de sanatate emotionala actuala a angajatilor.
Vino alaturi de noi si ajuta-ne sa realizam primul studiu national despre cat de afectati sunt romanii la nivel psiho-emotional la locul de munca!
(1) Development Dimensions International in cadrul Global Leadership Forecast 2021