Companiile sunt asteptate sa se inscrie la Gala Persoanelor cu Dizabilitati

By HR CLUB on 09 June 2017

La Seminarul de Bune Practici in Resurse Umane din 11 mai am avut un invitat special. Mircea Toma, Presedinte ActiveWatch si-a dorit sa le faca specialistilor in resurse umane prezenti, invitatia de a prezenta in cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilitati, politici inclusive din companiile lor fata de persoanele cu dizabilitati si beneficiarii lor. In cele ce urmeaza va invitam sa cititi mesajul lui Mircea Toma, care se adreseaza tuturor companiilor care integreaza pe piata muncii persoane cu dizabilitati.
 
"Stimate/ti experte/experti in resurse umane,

Organizatia noastra - ActiveWatch – pregateste a sasea editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati. Evenimentul a fost dezvoltat ca vehicul pentru mesaje destinate incurajarii politicilor inclusive fata de aceasta categorie de persoane. Sunt convins ca bat la o usa deschisa, cu atat mai mult cu cat, cu o parte dintre dumneavoastra, am avut sansa sa ma intalnesc la ultimul eveniment HR Club. Dorinta noastra este ca, la Gala, sa promovam solutii de succes pentru diferite forme de incluziune a persoanelor cu dizabilitati. In cele patru sectiuni de premiere, vom invita pe scena: 
  • reprezentanti ai unor scoli care au facut eforturi pentru a facilita accesul unor copii cu dizabilitati la educatie, 
  • comunicatori care au reusit sa transmita publicului mesaje percutante si pozitive despre abilitatile persoanelor cu dizabilitati,  
  • solutii exemplare de accesibilizare – in particular, avand in vedere specificul conferintei, cele privind comunicarea, 
  • practici de succes in promovarea persoanelor cu dizabilitati pe piata libera a muncii. (Am precizat “piata libera” pentru ca angajarile la unitatile economice protejate sunt rezultatul unei politici a administratiei, o solutie favorabila  dar care conserva inca paradigma segregationista  care ii mentine pe cei cu dizabilitati in afara raporturilor naturale ale societatii). Pentru a da continut aceastei categorii de premiere am indraznit sa va adresam aceasta epistola. 
Va incurajam, asadar, sa ne comunicati acele exemple de politici relevante pentru incluziunea persoanelor cu dizabilitati asumate de organizatiile dumneavoastra si, evident, sa le ilustrati cu exemple despre care credeti ca ar putea incuraja alte companii sa deschida accesul pentru aceasta categorie de persoane. Suntem siguri ca prezenta pe scena Galei a unor angajatori care au descoperit avantajele mutuale ale politicilor incluzive va grabi procesul de modernizare a societatii noastre.
 
Adaug, aici, o descriere a formatului Galei din acest an:
Gala Persoanelor cu Dizabilitati va fi realizata in colaborare cu Universitatea Bucuresti – Facultatea de Psihologie si Știintele Educatiei, Departamentul pentru Educatie Speciala, ca eveniment satelit al celei de-a 11-a Conferinte Regionale de Comunicare Augmentativa si Alternativa, pentru Europa Centrala si de Est. Editia aniversara a Conferintei – se implinesc 20 de ani de la inaugurare - va fi organizata pentru prima oara in Romania. In programul Conferintei vor fi incluse atat activitati academice -  prezentari in plen ale keynote speakerilor, prezentari pe sectiuni, workshop-uri, sesiune de postere, si expozitie de tehnologie asistiva si dispozitive si soft-uri de comunicare augmentativa si alternativa – cat si evenimente destinate comunicarii catre publicul larg a problematicii persoanelor cu dizabilitati. In aceasta sectiune, organizatorii au dedicat spatiu pentru Gala persoanelor cu dizabilitati. 
 
Evenimentul organizat de noi va avea loc pe data de 6 iulie, incepand de la ora 18, in sediul Facultatii de Psihologie. In cadrul Galei vor fi incluse doua categorii de activitati: decernarea premiilor si – pentru a respecta traditia dimensiunii culturale - un spectacol de teatru. Spectacolul pe care l-am ales, in acest an, pentru a fi prezentat in Gala se numeste „Intre doua pastile”;  este o piesa de teatru combinata cu o productie multimedia care foloseste tehnica realitatii augmentate. Spectacolul se armonizeaza cu tematica generala a conferintei prin faptul ca este dedicat si realizat cu cooperarea unor persoane care au traversat experienta unei suferinte psihice tot mai prezenta in lumea contemporana – depresia – si, pe de alta parte, prin tehnologia realitatii augmentate pe care o foloseste in proiectiile multimedia. 

Putem construi impreuna!
Mircea Toma, 
Presedinte ActivWatch"
 
Asadar, daca compania voastra are o poveste de succes legata de integrarea personelor cu dizabilitati, va rugam sa-i scrieti direct lui Mircea Toma, pe adresa mircea3toma@gmail.com

Read and about

How do companies create value and achieve competitive advantage in an age of great complexity? The growth of complexity is reflected in businesses’ (read more...)
For many businesses, the cost of poorly designed people processes runs into the millions, or even tens of millions, of pounds every year. For (read more...)
Many companies that are using scientific methods to improve their marketing, procurement and R&D decision making choose not to use them when (read more...)

Events

  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club

JOBS

HR Club Partners