„Simtiti-va bine cu voi!”. Inconjurul iubirii in trei ore, cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu

Vineri, 10 martie 2017, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel a avut loc cea de-a VII-a editie a seriei de conferinte „Dialoguri Necesare”, o noua intalnire-eveniment cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, pe tema „Iubirea ca resursa a transformarii si a implinirii”, organizata de revista CARIERE. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, din diverse domenii, inclusiv din mediul cultural si corporate: top si middle manageri, specialisti, intelectuali, liberi profesionisti si antreprenori.

Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu au oferit un regal al ideilor si discursului cu privire la iubire, facand publicul sa aplaude in repetate randuri, la scena deschisa si, de asemenea, sa il aduca in „starea” de a reflecta la ce iubim, la ce speram, la ce facem cu fricile noastre si, de ce nu, la ce facem cu iubirea in cele din urma.

„Nu facem decat sa continuam formula dialogurilor, inceputa cu ceva timp in urma”, a spus Gabriel Liiceanu printre altele, adaugand ca „nu te invata nimeni ce este iubirea, ce e toleranta, sau ce este  moartea si nici celelalte <<noduri ale vietii umane>>”. Si „sunt virtuti, situatii, care nu se pot invata”, dupa cum a subliniat Andrei Plesu, care a tinut sa adauge ca „exista o aura nemeritata a iubirii, care anuleaza expresia”.  

Inca de la inceputul conferintei, Gabriel Liiceanu ne-a indemnat sa reflectam la intrebarea „Care e cea mai grea meserie din lume?”: „Daca v-ati intreba care e cea mai grea meserie din lume, ati veni cu raspunsuri diferite, a spus Liiceanu. „Dar daca cineva ar raspunde <Cea mai grea este meseria de om>...? (...) Atunci, daca cea mai grea meserie este sa fii om in lume, atunci iubirea este nodul central al acestei meserii”.

Pentru Andrei Plesu, „iubirea este ceva mai sobru, mai delicat, care exclude dragalasenia cosmica. (…) Fara iubire de sine nu exista iubire de altul. Simtiti-va bine cu voi!”, este sfatul pe care ni l-a dat Andrei Plesu - „Ca sa faci un bine cuiva, trebuie sa renunti la tine. Pentru actiunea caritabila e nevoie de uitare de sine, nu de iubire de sine”.

Lector Universitar Dr. Liliana Turoiu, creatoarea proiectului si colectiei „Zestrea” (unul dintre partenerii evenimentului fiind - „Zestrea” by Liliana Turoiu - promotorul valorilor autentice romanesti) a tinut sa sublinieze ca s-a regasit in acest eveniment in momentul in care „Dialogurile Necesare” au evidentiat capacitatea noastra de a iesi din eul propriu atunci cand iubim. „Mi-am regasit in judecata aceasta despre iubire intregul demers al proiectului Zestrea, de la povestea nespusa din spatele pieselor, pana la fiecare detaliu si semn din broderie facute cu dragoste pentru oameni, pentru traditie, pentru oameni si pentru viata”, a declarat Liliana Turoiu.  

Mai multe detalii despre acest eveniment puteti gasi pe site-ul www.dialoguri-necesare.ro.  

Multumim partenerilor care ne-au sprijinit in organizarea acestui eveniment si participantilor care au fost alaturi de noi.

Partener: Telekom Romania;

Parteneri de networking: Deutsche Bahn Cargo Romania, Business Intelligence Alliance (BIA) şi IQOS;

Promotor al valorilor autentice romanesti: „Zestrea” by Liliana Turoiu;

Cu sprijinul: Noblesse Interiors, Librariile Humanitas, HR Club, ERUDIO, Institutul Aspen Romania, AMCOR, Professional Women’s Network, Artmark.

Parteneri media: Revista HR Manager, Biz, Wall-Street, Forbes, RFI Romania, Doingbusiness.ro, Radio Romania Cultural, Ziarul Metropolis.

 

*CARIERE este singura publicatie de leadership si atitudine profesionala din media de business romaneasca. Cu aparitie lunara, este tipul de revista-partener, o sursa la indemana pentru inspiratie si pentru bunele decizii.

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali