Despre

Profesionalism si Pasiune
pentru afirmarea potentialului uman
Sustinem excelenta profesionala in resurse umane de peste 14 ani

HR Club este asociatia profesionistilor de resurse umane din Romania. Ne intalnim informal de 22 de ani, functionam oficial de 14 ani, iar scopul nostru este de a incuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea si promovarea celor mai bune practici in domeniu.

HR Club este o organizatie cu o contributie majora in stabilirea tendintelor in profesia de resurse umane. In acest sens, Codul de conduita HR Management Club afirma standarde de integritate, profesionalism, conduita si practica solicitate membrilor Asociatiei, standarde pe care Asociatia le-a promovat si le promoveaza continuu.

Incepand cu 2007, HR Club este membru al:

  Asociatiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM)

 

Federatiei Internationale a Asociatiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA)

 
Valorile noastre
Responsabilitate
Colaborare
Evolutie
Directiile noastre strategice

Reprezentarea intereselor comunitatii de resurse umane in modificarea proiectelor legislative relevante.

Ca asociatie profesionala, ne asumam rolul de a constitui o voce reprezentativa a comunitatii de resurse umane si de a intreprinde si sustine initiative care sa contribuie la dezvoltarea domeniului. In 2013, HR Club a devenit membru in Consiliul Economic si Social, fiind una dintre cele 15 organizatii reprezentative ale societatii civile. Speram ca in aceasta noua calitate sa putem reprezenta si mai bine interesele specialistilor in resurse umane..

Apropierea de business

Acest obiectiv este indeplinit prin evenimente precum CEO Power Meetings, Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si prin calitatea HR Club de membru cu drepturi depline in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, alaturi de 19 asociatii de business si 17 ambasade. Scopul Coalitiei infiintate in mai 2013 este de a oferi o baza mai coeziva in consultatiile cu Guvernul care au impact asupra climatului de business din Romania. Coalitia lucreaza prin taskforce-uri care ofera un mecanism consultativ Ministerelor pe subiecte specifice, relevante pentru activitatea acestora. HR Club este implicat, pentru inceput, in Taskforce-ul pe Educatie.

Cresterea reprezentativitatii asociatiei profesionale

In prezent, Asociatia HR Management Club numara peste 450 de membri, dintre care aproximativ 26% reprezinta companii furnizoare de servicii de resurse umane, iar 74% activeaza in departamentele de HR ale companiilor straine sau romanesti de pe teritoriul tarii. In ceea ce priveste nivelul de responsabilitate, 87% au functii de decidenti la nivel de top si middle management (Directori Generali, Parteneri, Directori Resurse Umane, Manageri Resurse Umane), ceilalti membri fiind experti si specialisti in domeniul managementului resurselor umane. Majoritatea membrilor Clubului (in jur de 77%) activeaza in Bucuresti, insa o proportie din ce in ce mai mare activeaza in alte orase importante ale tarii, precum Cluj Napoca, Timisoara, Arad sau Iasi. Membrii nostri reprezinta peste 300 de companii avand aproximativ 270.000 angajati.

Dezvoltarea profesionala si personala a membrilor

Acum aproape 20 de ani, cand functiunea de HR a inceput sa se dezvolte in Romania, un grup de profesionisti in resurse umane – membrii fondatori ai HR Club – se intalnea pentru a-si impartasi cunostintele si experientele legate de domeniu si nu numai, pentru a se dezvolta profesional si personal. Acesta a ramas scopul principal al comunitatii de HR si dupa ce s-a constituit in Asociatie (in 2004) si acum, cand activitatea HR Club este mult mai variata si complexa. Membrii HR Club care, de-a lungul timpului, s-au implicat in diferite activitati si proiecte ale Asociatiei, nu doar ca s-au dezvoltat profesional, dar au contribuit la cresterea domeniului resurselor umane intru totul. Astazi, proiectele prin care sustinem aceasta directie sunt:

Sustinerea procesului de educatie in vederea dezvoltarii de competente in concordanta cu nevoile pietei muncii

Principalul proiect prin care sustinem indeplinirea acestui obiectiv strategic este Scoala de vara HR Club Next Generation, ajunsa in 2014 la cea de-a VIII-a editie. In cele 8 editii ale Scolii de vara, peste 150 de studenti s-au intalnit cu peste 130 de tutori, membri HR Club - consultanti, traineri si practicieni din marile companii romanesti si multinationale. Aproximativ 60% dintre alumni scolii de vara lucreaza deja in resurse umane in Romania sau in afara tarii. Alti 20% dintre acestia isi continua studiile in domeniu sau activeaza in ONG-uri. De asemenea, o parte dintre studenti au primit oferte de angajare sau stagii de practica in domeniul resurselor umane chiar de la tutorii scolii de vara.

Evenimente

  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Master Class
  • Leadership
  • Performanta
  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
CareDare