,

HR Elevator || Dezvoltare si Certificare a Competentelor de HR

Salutare! Daca esti alaturi de noi de mult timp, stii ca inca de la infiintarea asociatiei noastre profesionale in 2004, unul dintre cele mai importante deziderate ale comunitatii de HR a fost crearea unui sistem de competente adaptat nevoilor si pietei romanesti, care sa stea apoi la baza unei certificari recunoscute de membrii asociatiei HR Club. Ne plimbam putin prin istorie?
  • 2016 - am lansat Modelul de Competente in Resurse Umane©, elaborat pe baza feedback-ului adunat in focus grupuri si interviuri, de la peste 40 HRi seniori din diverse zone ale Romaniei, si cercetarea modelelor similare din alte tari. Modelul a fost structurat sub forma unui ghid comprehensiv pentru dezvoltarea profesionala a celor pasionati de resurse umane indiferent de nivelul de senioritate. Acesta continea 3 competente fundamentale, 13 competente tehnice cu 44 de subcompetente si 6 factori critici de succes, toate acestea structurate pe trei niveluri de expertiza, Expert, Integrator si Strateg. Nu am dorit sa-l structuram pe specialitati, pentru ca noi consideram ca un adevarat profesionist in HR are cunostinte si experienta nu doar intr-o arie, ci are o viziune de ansamblu asupra business-ului si isi poate demonstra cunostintele si experienta pe toate competentele prezentate in model, desigur, in functie de nivelul de senioritate.
  • 2017 - cu  multa bucurie, am lansat Sistemul de Certificare in Resurse Umane HR Club construit pe baza Modelului de Competente in Resurse Umane©. Acesta a primit si o componenta de dezvoltare in 2019. Te-am invitat atunci sa redescoperi Sistemul de Dezvoltare și Certificare in Resurse Umane HR Club. Pachetul de certificare cuprindea: sesiuni pregatitoare, posibilitatea obtinerii recunoasterii pe niveluri intermediare de expertiza, iar feedbackul oferit este dublat de recomandari bibliografice si un plan de dezvoltare ce ghideaza candidati spre accesarea certificarii pe nivelurile urmatoare.
  • 2023 – dupa aproape 2 ani de munca, am lansat versiunea 2.0 a Modelul de Competente in Resurse Umane©, care a adus un necesar upgrade post-pandemie. Am pastrat competentele fundamentale, am ajustat lista competentelor tehnice si am introdus un nou factor de succes. Descopera aici cele 3 competente fundamentale, cele 13 competente tehnice cu 46 de subcompetente si cei 7 factori de succes.
  • 2024 - Sistemul de Dezvoltare si Certificare in Resurse Umane HR Club primeste si el un bine-meritat update, in acord cu Modelul de Competente versiunea 2.0, si devine HR Elevator!
 
Care sunt nivelurile de expertiza din HR Elevator?
Te poti regasi pe unul dintre cele 5 niveluri de expertiza:
- Profesionist Intermediar (1.1)
- Profesionist Avansat (1.2)
- Integrator Intermediar (2.1)
- Integrator Avansat (2.2)
- Strateg (3)
 
Certificarea HR Elevator va atesta competentele practice detinute de profesionistii in HR, precum si masura in care cunostintele lor sunt aplicate in situatii si contexte organizationale diverse.
Certificarea propriu-zisa se obtine doar pentru nivelurile Profesionist Avansat (1.2), Integrator Avansat (2.2) si Strateg (3).
Pentru nivelurile Profesionist Intermediar (1.1) si Integrator intermediar (2.1) se ofera recunoasterea expertizei.
 
Care este nivelul tau de expertiza in HR? Ti-am pregatit un mic quiz aici :).

Pentru cei nerabdatori sa participe la o noua sesiune de Certificari in HR, dupa o lunga asteptare, avem o veste excelenta! In perioada 18 - 22 noiembrie 2024 incepe:

A X-a sesiune de Certificari in Resurse Umane
E o decizie importanta, asa ca speram ca vei avea ragazul de a consulta toate informatiile. Daca vrei sa iti reamintesti detaliile certificarii, te invitam sa: 

Pentru intrebarile tale, precum si pentru o pregatire in detaliu pentru probele certificarii, pregatim o intalnire referitoare la aspectele tehnice ale certificarii:

Sesiunea de "meditatii" dinaintea certificarii*
7 noiembrie 2024, 15:00 - 17:00
- Sesiune online
- Participare gratuita - asteptam confirmarea ta 
 
A. Totul despre studiile de caz
  • Ce este si cum arata un studiu de caz
  • Ce este o competenta, ce este o subcompetenta 
  • Cum parcurgem un studiu de caz - elementele esentiale in intelegerea lui
  • Sesiune de lucru interactiv pe intelegerea si rezolvarea unui studiu de caz
B. Factorii de succes si proba interviu 
  • Care sunt competentele evaluate prin proba interviu
  • Cei 7 factori de succes din Modelul de Competente HR Club©
  • In ce consta interviul si cum se desfasoara
  • Tips and tricks despre interviu

Dar si despre:

  • Modelul de competente HR Club - pe care se bazeaza certificarea
  • Ce este si ce nu este certificarea HR Club
  • Cele trei niveluri principale de expertiza - Profesionist, Integrator si Strateg
  • Cele doua niveluri intermediare  
  • Ce tip de certificare ti se potriveste
  • Ce insemana recunoasterea expertizei pe nivelurile intermediare
  • Care sunt criteriile de eligibilitate
  • Care sunt probele examinarii
* Intalnirea de pregatire se va desfasura online si este dedicata persoanelor care se inscriu la certificare / recunoasterea expertizei.
 

Un argument in plus pentru decizia taIn urma sesiunii de examinare, vei primi o sesiune de coaching gratuita, 1 la 1, cu durata de 2 ore, pe rezultatele obtinute. Aceasta va fi dublata de oferirea unui plan de dezvoltare ce te va ghida in dezvoltarea ta profesionala viitoare, dar si in obtinerea certificarii pe nivelurile urmatoare, precum si de recomandari relevante.

bibliografie - resurse

Pentru ca HR Elevator isi propune sa ateste faptul ca detii expertiza tehnica solida, ca ai acumulat experienta practica relevanta si poti rezolva eficient si eficace situatii din scenarii diverse, aceasta nu se bazeaza pe o pregatire teoretica anterioara. In schimb, iti punem la dispozitie o colectie de materiale bibliografice din care sa te inspiri, organizate pe competente de HR. Acestea au fost recomandate de catre membrii HR Club, prin urmare, calitatea materialelor a fost deja verificata si validata. Daca vrei sa impartasesti si tu resurse relevante pe oricare dintre competente, asteptam vesti.

Ce este certificarea HR Elevator

O certificare 100% romaneasca, recunoscuta de membrii Asociatiei HR Club si bazata pe experientele lor, atat practicieni cat si consultanti de Resurse Umane, care au contribuit cu exemple practice din activitatea lor si cu feedback pentru a asigura faptul ca toate scenariile pe care se bazeaza certificarea sunt extrase din realitatea de resurse umane romaneasca.
  • O imagine la un anumit moment dat asupra bagajului tau de cunostinte si experiente in domeniul resurselor umane, pe toate ariile de resurse umane – vei afla nivelul tau de cunostinte pe toate cele 13 competente, precum si pe cei 7 factori de succes. Certificarea devine astfel nu numai o harta a experientei tale, ci si un ghidaj al dezvoltarii tale viitoare.
  • Pentru ca aceasta profesie nu este doar despre ce stii, ci mai degraba despre cum stii sa pui in aplicare aceste cunostinte intr-un mod eficient la locul de munca zi de zi, Certificarea HR Elevator este bazata pe exemple concrete de situatii din companii pe care va trebui sa le rezolvi intr-o maniera cat mai eficienta. 
  • Valabila pe durata intregii vieti, nu va trebui sa te recertifici periodic sau sa acumulezi puncte.
In acelasi timp, Certificarea HR Elevator nu este:
  • o certificare recunoscuta de ANC, nu vei primi o diploma acreditata de stat, vei primi insa o diploma recunoscuta de membrii Asociatiei HR Club, specialisti de resurse umane care activeaza in peste 300 de companii romanesti din toata tara ;
  • o verificare a cunostintelor tale teoretice – este un proces care va verifica mult mai mult decat atat, va atesta nu doar faptul ca detii expertiza tehnica solida, ci mai ales faptul ca ai acumulat expertiza practica relevanta si poti rezolva eficient si eficace probleme din scenarii diverse;
  • dedicata incepatorilor in HR, ci persoanelor cu experienta in HR care sunt gata pentru pasul urmator – asta pentru ca noi nu testam neaparat potentialul, cat starea de fapt, momentul in care te afli acum in drumul tau si, pe langa asta, iti aratam pe ce subiecte ar trebui sa insisti pentru a fi mai bun.

De ce sa parcurgi evaluarea HR Elevator/ De ce sa te certifici

Pentru ca HR Elevator iti asigura:
  • o confirmare a expertizei pe care ai dobandit-o de-a lungul carierei, precum si un ghid de dezvoltare ulterioara pentru a-ti asigura ascensiunea in cariera de profesionist HR;
  • o atestare a faptului ca experienta ta este aplicabila in orice industrie – examenul pe care l-am pregatit te va trece prin 13 scenarii de business din toate industriile, scenarii in care tu vei fi cel care va trebui sa iei cele mai eficiente decizii de HR;
  • un CV care se distinge intr-un proces de recrutare -  fiind vorba despre o certificare construita de comunitatea profesionistilor in HR din HR Club, o astfel de distinctie va oferi CV-ului tau o mai mare greutate in competitia pentru o noua pozitie.
Nu doar tu, ci si compania ta va avea de castigat pentru ca:
  • certificarea HR Elevator este construita astfel incat sa acopere si sa fie aplicabila tuturor industriilor;
  • reflecta acele competente si comportamente de care practicienii in HR au nevoie pentru a fi lideri in organizatia lor;
  • certificarea este oferita de HR Club – asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania. Infiintata acum 13 ani, HR Club reuneste acum peste 450 de membri din 300 de companii cu peste 270.000 de angajati – si a fost construita pentru a ii recunoaste pe acei practicieni care aduc valoare business-ului si sunt adevarati parteneri strategici in organizatiile lor.

Ce nivel din HR Elevator ti se potriveste

Denumirile posturilor in Resurse Umane difera mult in cadrul companiilor romanesti si intalnim dese ori denumiri de post diferite, dar continut identic sau asemanator, sau, dimpotriva, sub aceeasi denumire posturile de resurse umane pot avea continut semnificativ diferit.
 
Nivelul de expertiza este, de asemenea, greu de identificat prin denumirea si nivelul postului, acesta depinzand in principal de dimensiunea companiei sau de complexitatea si importanta functiunii de resurse umane.
Aceasta situatie ne-a determinat sa evaluam atat nivelurile de expertiza pe care este construit Modelul de Competente©, cat si HR Elevator, in functie de 3 parametri cheie care permit definirea nivelului fara restrictionarea la anumite roluri sau pozitii:
  • Nivelul de know how;
  • Nivelul sau modul de contributie;
  • Nivelul impactului asupra business-ului.
Care este nivelul tau de expertiza in HR? Quiz-ul pregatit de noi te va ajuta sa descoperi care certificare este mai potrivita pentru tine: Profesionist, Integrator sau Strateg? Afla aici.
 
Astfel, in viziunea noastra, esti PROFESIONIST daca:
  • Ai cunostinte practice/tehnice generale;
  • In echipa ta, contributia ta este individuala;
  • Ai un impact asupra business-ului indirect si operational (pe termen scurt);
  • Exemple de job-uri: Specialist HR (titlu frecvent pentru mai multe tipuri de posturi) in firme mici unde actionezi pe toate procesele; GeneralistSpecialist cu experienta succesiva pe mai multe procese; Business Partner.
Esti INTEGRATOR daca:
  • Ai cunostinte practice/tehnice aprofundate de resurse umane si ai capacitatea de a planifica si integra arii functionale complementare/omogene de HR;
  • Contribui prin colaborarecorelareintegrare si rezolvare de probleme complexe, utilizand si integrand date din diverse surse si relationand cu mai multe tipuri de stakeholderi;
  • Ai impact asupra business-ului decizional pe aria pe care o coordonezi, cu efecte colaterale vizibile in business;
  • Exemple de job-uri: Senior Business Partner; Manager arie HR in firme medii si mari (ex. OD Manager); Manager HR in firme mici sau medii (cu/fara prezenta in board).
Esti STRATEG daca:
  • Ai cunostinte practice/tehnice de HR vaste si ai capacitatea de planificare si integrare a tuturor ariilor functionale de HR si de a intelege si integra ariile de HR cu celelalte arii de business ale companiei;
  • Contribui prin conceptcoordonaremonitorizaredecizie;
  • Ai un impact major asupra business-ului prin contributie si decizie la strategia companiei, cu impact direct in business;
  • Exemple de job-uri: Director HR (de obicei cu prezenta in comitetul executiv sau similar); Director arie HR regionala.
Pentru mai multe informatii despre certificare si criteriile de eligibilitate pentru fiecare nivel, poti consulta Ghidul Aplicatului.
 
Iar daca inca nu ai parcurs quiz-ul nostru, afla aici care este nivelul tau de expertiza in HR!

Cum obtii certificarea

Modalitatile de evaluare decise atat pentru certificarea la cele trei niveluri, cat si pentru recunoasterea expertizei pe nivelurile intermediare, respecta spiritul in care a fost construit Modelul de competente©:
  • Sunt reprezentative pentru intentia si efortul comunitatii HR Club de a forma o gandire unitara in HR si niste standarde ale profesiei capabile sa aduca coerenta si comparabilitate;
  • Propunerea de bune practici validate, dar fara prescriptie generala, care cumuleaza decenii de experienta si cunoastere valoroase, ale contributorilor la Modelul de Competente si Sistemul de Certificare;
  • Transmiterea unui mesaj puternic catre mediul de afaceri, legat de faptul ca profesia de HR este o profesie in toate sensurile acestui cuvant, care necesita competente ample si distincte pentru a aduce valoarea asteptata;
  • Alinierea la tendintele si dinamica functiunii de HR si a rolului sau in practica internationala.
Probele de examinare pentru nivelurile avansate de Profesionist (1.2) si Integrator (2.2)
 
Examenul de certificare pentru nivelurile de Profesionist si Integrator cuprinde doua probe obligatorii care se bazeaza pe Modelul de Competente HR Club©:
 
1. Proba Test grila, care evalueaza nivelul de expertiza tehnica in HR si prezenta competentelor fundamentale.
Candidatilor le sunt prezentate scenarii realiste din practica de resurse umane si li se cere sa aleaga cea mai eficienta strategie sau abordare din cele prezentate pentru rezolvarea sau adresarea aspectului cerut de fiecare intrebare. Punctarea raspunsurilor porneste de la premiza ca pot exista mai multe strategii sau abordari posibile intr-o situatie organizationala, dar care au eficacitate diferita. Astfel, candidatii vor primi punctajul maxim pentru raspunsul considerat a fi strategia sau abordarea optima in situatia data / punctaj partial pentru o strategie sau abordare considerata acceptabila sau partial eficace. Optiunile care reflecta strategii sau abordari ineficace nu vor fi punctate.
Testul grila este alcatuit din 13 scenarii realiste de situatii ale unor companii din diverse industrii, unul pentru fiecare dintre cele 13 Competente tehnice din Modelul de competente. In functie de numarul de subcompetente care formeaza o anumita competenta tehnica conform modelului, veti avea de raspuns la un numar de intrebari in cadrul fiecarei situatii prezentate. Totalul intrebarilor este 46, corespunzator numarului total de subcompetente.
 
2. Proba Interviu, care evalueaza nivelul Factorilor de succes conform descriptorilor de nivel din Modelul de Competente HR Club©.
Interviul este de tip situational si evalueaza nivelul la care sunt prezenti Factorii de succes, respectiv competentele comportamentale considerate esentiale pentru aplicarea cu succes a expertizei tehnice.
Evaluarea se va face pe baza unui studiu de caz care cuprinde informatii necesare si relevante pentru a rezolva anumite aspecte cheie ale situatiei respective, din sfera managementului de capital uman.
Interviul este structurat in doua parti: (1) analiza studiului de caz si elaborarea de raspunsuri la intrebari si (2) desfasurarea interviului.
 
 
Pentru obtinerea recunoasterii pe nivelurile intermediare (Profesionist Intermediar - 1.1, si Integrator Intermediar - 2.1), este necesara participarea doar la proba Test grila, care evalueaza nivelul de expertiza tehnica in HR si prezenta urmatoarelor competente fundamentale:
 

Pentru nivelul Profesionist intermediar (1.1) - 7 competente:

  • Tehnologie digitala de HR,
  • Planificarea talentului, 
  • Atragerea si achizitia talentului, 
  • Consolidarea si dezvoltarea capabilitatilor, 
  • Managementul Comp&Ben si Total Rewards,  
  • Relatii cu angajatii,
  • Brand de angajator. 

Totalul intrebărilor este de 25, corespunzator numarului total de subcompetente.

 

Pentru nivelul Integrator Intermediar (2.1) - 9 competente:

  • Dezvoltarea si actualizarea competentelor de HR
  • Tehnologie digitala de HR,
  • Planificarea talentului, 
  • Atragerea si achizitia talentului, 
  • Consolidarea si dezvoltarea capabilitatilor, 
  • Managementul Comp&Ben si Total Rewards, 
  • Relatii cu angajatii,
  • Brand de angajator,
  • Obtinerea angajamentului. 

Totalul intrebărilor este de 32, corespunzator numarului total de subcompetente.

 

 
Probele de examinare pentru nivelul de Strateg
 
Examenul de certificare pentru nivelul de Strateg cuprinde doua probe obligatorii care se bazeaza pe Modelul de Competente HR Club©:
 
1. Proiect - care evalueaza nivelul de expertiza tehnica, organizationala si de business, conform Modelului de Competente HR Club© (Competente tehnice si fundamentale).
Proba Proiect va consta din prezentarea unui proiect reprezentativ pentru rolul actual ocupat de candidat, care sa indeplineasca conditiile de eligibilitate legate de durata, complexitate, impact asupra business-ului si rolul candidatului in proiect.
Evaluarea proiectului se va face in functie de doua livrabile, considerate etape separate si punctate ca atare:
  • Un raport al proiectului de 5000 – 6000 de cuvinte, pregatit in prealabil si livrat catre HR Club cu 3 saptamani inaintea sustinerii prezentarii in fata comisiei de examinare;
  • O prezentare a proiectului sustinuta in fata comisiei de examinare.
 
2. Proba Interviu - care evalueaza nivelul Factorilor de succes conform descriptorilor de nivel din Modelul de Competente HR Club©.
Interviul este de tip situational si evalueaza nivelul la care sunt prezenti Factorii de succes, respectiv competentele comportamentale considerate esentiale pentru aplicarea cu succes a expertizei tehnice.
Evaluarea se va face pe baza unui studiu de caz care cuprinde informatii necesare si relevante pentru a rezolva anumite aspecte cheie ale situatiei respective, din sfera managementului de capital uman.
Interviul este structurat in doua parti: (1) analiza studiului de caz si elaborarea de raspunsuri la intrebari si (2) desfasurarea interviului.
 
Probele de examinare incluse in sistemul de certificare HR Club si punctarea lor au fost elaborate cu sprijinul si contributia directa ale comunitatii de resurse umane din Romania. Ele se bazeaza pe o vasta experienta colectiva de resurse umane in companii de dimensiuni diferite din Romania, multinationale sau antreprenoriale, dintr-o varietate de industrii si modele de business.
 
Pentru mai multe informatii despre probele de examen, poti consulta Ghidul Aplicantului.

Cine face parte din comisia de certificare

Proba Test Grila (pentru nivelurile intermediare si avansate de Profesionist si Integrator) va fi evaluata automat.
 
Proba Interviu Situational pentru toate cele 3 niveluri (Profesionist, Integrator, Strateg) si Proba Proiect pentru nivelul Strateg vor fi sustinute in fata unei Comisii de Examinare alcatuita din minim 2 evaluatori cu experienta profesionala relevanta, membri seniori ai asociatiei profesionale.
 
HR Club alcatuieste lista de evaluatori, iar pentru fiecare candidat va selecta Comisia de Examinare tinand cont de 2 criterii: nivelul certificarii si evitarea conflictului de interese.

Cum te pregatesti pentru HR Elevator

Experienta ta de pana acum in HR este cea mai importanta resursa de care vei avea nevoie pentru a obtine certificarea HR Elevator.
 
A doua resursa, de care noi suntem tare mandri, este Modelul de Competente in Resurse Umane© [pe care il gasesti aici], model in care vei gasi toate competentele pe care le vom testa in cadrul examenului, precum si descrierea lor pentru fiecare nivel. Practic, acolo vei descoperi definitiile generale ale ariilor de HR din care fac parte si competentele specifice fiecareia (sau subcompetente) care sunt descrise prin indicatori de prezenta a competentei respective. Modelul de Competente in Resurse Umane© este marca inregistrata OSIM si este protejat prin drept de autor. Continutul sau nu poate fi copiat, distribuit sau folosit in orice mod, in scopuri comerciale, total sau partial, online sau offline, fara acordul scris si prealabil al Asociatiei HR Management Club.
 
A treia resursa, la fel de importanta, sunt colegii tai din HR Club si experientele lor. Noi nu vom oferi cursuri de formare pentru a obtine certificarea, insa iti oferim cea mai importanta resursa a noastra – accesul la experientele celorlalti membri ai nostri prin organizarea de contexte de invatare (Coffee Talks, Upskilling Seeds, Comunitati de Invatare sau Sesiuni de pregatire POWER HOURS). Aceste sesiuni au o agenda complet deschisa pe care includem toate subiectele de interes pentru voi si apoi cautam specialistii care au experienta pe acele subiecte si ii invitam sa le povesteasca membrilor comunitatii. Nu vrem sa te bombardam cu definitii, pe acelea le poate gasi oricine pe Google si in cartile de specialitate, insa iti oferim ceva mult mai valoros – experienta practica adunata in multi ani de HR a comunitatii noastre. Comunitatile de Invatare sunt deschise tuturor membrilor HR Club. Sesiunile de tip POWER HOURS pot fi programate inaintea sesiunilor de certificare. Daca vrei sa te inscrii in Comunitatile noastre de Invatare sau la sesiunile POWER HOURS, scrie-i Ancai pe adresa anca.toma@hr-club.ro.

Cum te inscrii

Pentru a te inscrie, va trebui sa:
  • Ne scrii pe adresa anca.toma@hr-club.ro si sa ne transmiti pentru ce nivel vrei sa sustii examenul de recunoastere / certificare;
  • Noi iti vom transmite un formular standard de inscriere in care va trebui sa incluzi informatii relevante pentru nivelul de recunoastere / certificare ales;
  • Dupa ce ne vei trimite formularul completat, vom programa o convorbire telefonica pentru a confirma eligibilitatea ta pentru nivelul aleas;
  • Dupa semnarea contractului si achitarea taxei de recunoastere a expertizei / certificare, te vom programa in sesiunea de certificare.
 
Taxele pentru inscrierea la examenul de recunoastere / certificare sunt:

Taxa de examinare

 Membrii HR Club  Non-membrii**

Sustinerea examenului de recunoastere (Profesionist intermediar - 1.1, Integrator intermediar - 2.1)

 200 Euro + TVA  300 Euro + TVA

Sustinerea examenului de certificare (Indiferent de nivelul ales: Profesionist 1.2, Integrator 2.2 sau Strateg 3)

 300 Euro + TVA  500 Euro + TVA

Reexaminare* in vederea certificarii (Indiferent de nivelul ales: Profesionist 1.2, Integrator 2.2 sau Strateg 3)

 150 Euro* + TVA  250 Euro* + TVA

*Candidatii care nu au obtinut Certificarea HR Club in urma sustinerii examenului de certificare beneficiaza, in termen de 1 an de la data primei examinari, de:

  • discount de 50% din taxa integrala de certificare,
  • echivalarea scorului obtinut la testul grila, integral, cu conditia promovarii acestuia, sau partial, pentru competentele incluse in nivelul Profesionist Intermediar, respectiv Integrator Intermediar, cu conditia obtinerii baremului pentru recunoasterea pe unul dintre aceste niveluri.

**Candidatii non-membri care aleg sa achite taxa de examinare pe persoana fizica vor beneficia de tarife aplicabile membrilor HR Club.

Urmatoarea Sesiune de Certificari este programata in Bucuresti, in perioada 18 - 22 noiembrie 2024.

Astfel, in aceasta vara, vom organiza:
  • a noua runda de examinare pentru nivelurile de PROFESIONIST si INTEGRATOR 
  • si a opta runda de examinare pentru nivelul STRATEG
Data limita de inscriere pentru aceasta sesiune de certificare este vineri, 15 noiembrie 2024. 
Pentru mai multe informatii despre procesul de inscriere, poti consulta Ghidul Aplicantului.