27 octombrie, Ziua Nationala a Sustenabilitatii

Ziua Nationala a Sustenabilitatii este o zi reper de constientizare si actiune.

Sustenabilitatea este esentiala pentru a ne asigura un viitor prosper.

Fiecare entitate conteaza atunci cand vine vorba despre fapte responsabile.

Doar in urma unui efort comun azi, putem sa obtinem rezultate cu impact pozitiv maine.

In urma cu doi ani, Ambasada Sustenabilitatii in Romania a lansat proiectul ZIUA SUSTENABILTITATII IN ROMANIA, cu obiectivul de a pune sustenabilitatea cat mai sus pe agenda publica si de a o explica in termeni cat mai simpli, astfel incat sa fie inteleasa de cat mai multi oameni. A obtinut recunoasterea zilei de 27 octombrie ca Zi Nationala a Sustenabilitatii, proiectul de lege fiind promulgat de Presedintele Romaniei pe 30 mai 2023. 

Traim, azi, in Romania, o perioada plina de incertitudini. Nu mai suntem siguri de nimic, ne e din ce in ce mai greu sa avem incredere in ziua de maine. Exista o teama de viitor generalizata. In societatea noastra ea se defineste prin sentimentul de NESIGURANTA A ZILEI DE MAINE si este generata de toate problemele sistemice de care ne lovim in viata de zi cu zi.

O sumedenie de intrebari apar odata cu toate problemele din societatea noastra.

Oare cine o sa ne plateasca pensiile? Oare la ce scoala o sa imi dau copilul? Oare o sa am parte de respect la job? Oare o sa pot merge mai putin cu masina? Oare o sa am din nou incredere in medici? Oare o sa fie vreodata padurile curate? Oare cate meditatii trebuie sa faca un elev pentru a intra la un liceu de top? Oare cat plastic va mai putea suporta Delta Dunarii? Oare cat oxigen o sa mai avem in orase, daca nu se planteaza deloc? Oare se poate face ceva pentru a impiedica incalzirea globala? Oare au femeile salarii egale cu cele ale barbatilor? Oare care este cel mai sigur loc de munca? Oare cat o sa mai creasca costul vietii? Oare putem sa risipim mai putin? Oare pot sa imi duc parintii la azil?

Oare? oare? oare?....

Nu putem lasa aceste intrebari fara raspuns.

Si nu putem spera la o rezolvare de la sine a problemelor.

Nu putem sa lasam viitorul, siguranta zilei de maine, in mana sortii, ca intr-un joc de tarot.

In realitate, raspunsurile problemelor noastre se gasesc intr-o abordare sustenabila generalizata, in care toti actorii din societate au un rol (cetateni, companii, societatea civila, autoritati).

SUSTENABILITATEA este siguranta zilei de maine.

 

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali