Brand RO. Afla care sunt cele mai puternice 100 branduri romanesti!

Campionul brandurilor romanesti este la aceasta editie Borsec, care revine, dupa trei ani, in fruntea clasamentului. Brandul Borsec, cu o traditie de sute de ani, este binecunoscut peste hotare, fiind exportat in 19 tari, si lider de piata in Romania. Pe locul al doilea in top regasim Gerovital, fostul lider de anul trecut. Cele doua branduri sunt urmate de Arctic, Farmec, Dero, Dorna, eMAG, Elmiplant, Napolact si Aqua Carpatica.

Primul studiu de piata despre valoarea si impactul brandurilor romanesti, “Brand RO. Cele mai puternice 100 branduri romanesti”, a ajuns anul acesta la a opta editie. Cercetarea este realizata de Biz si compania de cercetare Unlock Market Research si a fost prezentata astazi la conferinta Brand RO.

“Anul acesta, romanii au declarat, despre marcile romanesti, ca sunt simple, naturale, cu traditie, la un pret bun, durabile si originale. Astazi STIM CINE SUNTEM! Toate studiile din ultimii ani indica o tendinta clara a romanilor de reorganizare valorica, reorganizare de tara si reorganizare a noastra ca indivizi, iar noi, Unlock, suntem mandri ca studiul despre cele mai puternice branduri este de opt ani martor al acestor schimbari.”, declara Alexandra Cojocaru, Quantitative Research Manager, Unlock Market Research.

Metodologia studiului:

Brand RO masoara “puterea” marcilor romanesti din perspectiva investitiei de incredere si afectivitate care le este acordata de catre consumatori, fara a lua in calcul indici financiari si comerciali.

Studiul are la baza 1.000 de interviuri online si este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, impartire pe sex si varsta a populatiei intre 18 si 55 de ani.

Performanta marcilor romanesti este masurata in baza a trei indicatori: importanta marcii, gradul de utilizare si notorietatea ei. Importanta unei marci pentru consumator a fost masurata cu ajutorul metodologiei MaxDiff (Maximum Differentiation Scaling) si toate analizele, au fost realizate la nivel de categorie, in total avand 10 categorii de produse.

Respondentii au realizat alegeri intre calupuri de marci, respectiv au ales care este cea mai importanta si care este cea mai putin importanta marca pentru ei. Acestia au facut alegeri multiple intre combinatii unice de marci. In urma acestor alegeri a fost calculat un indice de preferinta pentru fiecare marca care ulterior  a fost analizat impreuna cu indicele de importanta al fiecarei categorii in parte, obtinandu-se astfel topul final.

O marca este cu atat mai puternica din perspectiva romanismului cu cat reuseste sa-si mentina pozitia in top, indiferent de fluctuatiile socio-economice specifice ultimilor ani.

Prezentarea clasamentului, a metodologiei si a concluziilor topului se gasesc pe www.revistabiz.ro si in editia tiparita a revistei Biz. Rezultatele studiului pot fi citite integral in a opta editie a cartii “100 cele mai puternice branduri romanesti”, pe care o puteti comanda la adresa de email lelia.petrescu@revistabiz.ro.

***

Despre Brand RO
Brand RO este primul eveniment dedicat brandurilor romanesti. De 9 ani reuseste performanta sa reuneasca  cei mai importanti specialisti din branding si marketing, manageri si antreprenori, profesionisti din domeniul publicitatii si  lideri de opinie.

Este un eveniment dedicat analizei strategiilor brandurilor romanesti in lupta lor de diferentiere fata de marile branduri internationale precum si dezbaterilor despre provocarile si oportunitatile pe care momentul actual si contextul global le prezinta. Mai multe informatii despre eveniment se gasesc pe www.revistabiz.ro/Brand RO2017.

***

Despre Biz
Biz este brandul care reuneste o puternica comunitate de oameni de afaceri, atat online, cat si offline. Revista s-a impus prin realizarea unor importante studii si topuri in parteneriat cu agentii de research, pe cele mai importante domenii de activitate din Romania: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merita sa lucrezi, Topul agentiilor de PR din Romania, Brand Ro sau BizTech.

Evenimente

Bucuresti
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
Bucuresti
  • Afaceri
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Conferinta

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

A&D Pharma
Bucuresti
UNIQA Asigurari
Bucuresti

Parteneri Anuali