Cine este Candidatul din spatele fiecarui CV? Include Video Interviu la Cerere in anunturile de recrutare - videoCV.io/ro

Care din afirmatiile de mai jos este un obiectiv strategic important pentru echipa ta de recrutare?

  • Imbunatatirea cu pana la 80% a ratei de succes a interviurilor
  • Reducerea cu cel putin 30% a timpului in care se finalizeaza o angajare
  • Reducerea cu minim 25% a costurilor per recrutare

Afla ca din luna iunie 2021, exista in Romania o solutie care raspunde la toate cele trei afirmatii de mai sus.

Firma de consultanta remarkabil.ro a lansat una dintre cele mai eficiente si mai intuitive platforme de screening si recrutare (videoCV.io/ro) cu ajutorul careia iti poti crea anunturi de recrutare in care soliciti candidatilor ca in timpul procesului de aplicare sa-ti raspunda la intrebari predefinite, inregistrandu-si raspunsurile in format video direct in platforma.

Astfel, impreuna cu CV-ul si datele personale, vei primi de la candidat si un set de clipuri video ce te va ajuta sa cunosti mai bine persoana din spatele CVului si deci sa iei decizii de recrutare mai obiective si mai eficiente.

Aceasta metoda, cunoscuta sub numele de „video interviu la cerere”, nu are scopul de a inlocui procesul traditional de recrutare. Ea contribuie la conturarea mai exacta a profilului candidatilor, evidentiindu-le personalitatea si anumite abilitati cu ajutorul clipurilor video cu raspunsuri la intrebarile de screening.

Aceasta noua abordare va eficientiza parametrii procesului de recrutare (timp, cost etc.) si va contribui la consolidarea imaginii brandului de angajator, pentru ca va imbunatati cu siguranta experienta candidatilor.

Mai jos ai un exemplu de anunt de recrutare creat pe platforma videocv.io/ro cu scop demonstrativ.

Te incurajez sa treci prin toti pasii prin care trece un candidat pentru a descoperi cat de simpla si intuitiva este aceasta experienta in realitate: https://test.videocv.io/en/jobs/60a4cf5610553d4d81b7cbc3

Atat candidatii, cat si recrutorii cu care am colaborat pana acum recunosc ca, includerea interviul video la cerere in procesul de aplicare la un job, are numeroase beneficii, in plus fata de procesul traditional bazat doar pe CV.

Pentru candidati, cele mai importante beneficii sunt reprezentate de faptul ca:

  1. Pot raspunde la intrebarile predefinite de interviu atunci cand si acolo unde le este mai convenabil si mai confortabil, eliminand astfel o parte din anxietatea creata de interviul propriu-zis.
  2. Procesul este mult mai simplu si nu le solicita sa completeze o multime de campuri de date.
  3. Experienta de interviu din cadrul procesului de aplicare este mai putin stresanta decat interviul propriu-zis, deoarece platforma videoCV.io/ro le permite sa-si inregistreze din nou raspunsurile video, astfel incat sa nu se simta constransi sa faca totul corect prima data.

Recrutorii au spus ca platforma videoCV.io/ro i-a ajutat in special sa:

  1. Rezolve o problema pe care majoritatea anunturilor de recrutare o au si anume ca fiind destul de impersonale si de generice, atrag o multime de potentiali candidati al caror profil nu este potrivit pentru companie sau/si pentru rolul pentru care se recruteaza.
  2. Inteleaga mai bine personalitatea candidatului si sa descopere unele dintre abilitatile lor, adresand intrebari relevante in urma carora au obtinut de la candidati informatii specifice. Clipurile video au evidentiat latura umana a candidatului, ceea ce un CV traditional si cateva note de evaluare nu o pot face, facilitand astfel procesul decizional si permitandu-le celor implicati sa decida mai rapid daca vor sa continue sau nu cu un anume candidat.
  3. Realizeze mai rapid procesul de screening, examinand candidatii prin vizionarea a doar catorva minute de videoclip, in loc sa petreaca 15-20 de minute la telefon cu fiecare candidat si programand apelurile de screening telefonic.

Poti folosi GRATUIT platforma videoCV.io/ro pentru 30 de zile. Viziteaza remarkabil.ro sau solicita o intalnire demo accesand link-ul https://calendly.com/remarkabil/videocv-demo si incepe sa recrutezi folosind video interviu la cerere.

 

 

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali