CIO Talks - Banking and Financial solutions. Fintech. Analytics | 20 septembrie 2023, orele 14:00

Un eveniment CIO Council Romania organizat de Revista CARIERE

Tendintele in industria financiara se indreapta spre inovatia semnificativ mai mult determinata de tehnologii si colaborare, sau integrare in ecosistemul Fintech si spre o transformare digitala continua si un rol avansat al AI si al roboticii.

 Anul 2023 va reprezenta o transformare tehnologica, cu tendinte principale legate de migrarea in cloud, utilizarea DevOps si strategiile multichannel. Bancile trebuie sa se focuseze pe dezvoltarea produselor orientate spre client, spre un nou customer-experience care sa fie condus de analize asupra datelor, sa fie data-driven si cross-channel. Va trebui sa se uite mai mult la embedded-finance, banking-as-a-service, modernizarea aplicatiilor core si o gestiune mai buna a cheltuielilor cu IT-ul si serviciile aferente.

Ca sa rezumam prioritatile organizatiilor de servicii financiare, ca nu mai vorbim doar de banci, asiguratori, ci de o noua generatie de companii de servicii financiare, vor fi imbunatatirea experientei digitale a clientilor, dezvoltarea capabilitatilor de tip data-analytics si reducerea costurilor operationale.

Fiecare din aceste prioritati pot fi adresate direct prin solutii FinTech, fie ca vorbim de AI, blockchain, robotica, big data etc, pentru a asigura mai multe servicii customer-centric, a devolta cele mai bune practici organizationale si a obtine cele mai bune rezultate prin tehnologii inovative.

Dar o tendinta esentiala, dincolo de tehnologia efectiva, este dezvoltarea de noi competente, atat tehnice cat si la nivelul specialistilor bancari, economistilor, pentru conceperea produselor de business si a noilor modele organizationale, mai ales ca lumea metaversului se apropie in decada urmatoare.

CIO Talks revine in data de 20 septembrie 2023, cu o noua editie, care are ca principale subiecte de dezbatere:

 • Noile tendinte in lumea solutiilor financiar-bancare
 • Ce tehnologii ating maturitatea, platoul de productivitate. Avem una sau mai multe regine?
 • Care sunt noile concepte si idei tehnologice, sunt o evolutie sau o revolutie?
 • Inregistram tehnologii care au deziluzionat? Daca da, se vor remodela?
 • Care sunt noile competente profesionale de dezvoltat in viitor
 • Bancile ca birocratii organizationale, vor disparea si se vor transforma in FinTech-uri?
 • Euro sau leul digital, vor rescrie arhitectura si organizarea serviciilor bancare?
 • Impactul noilor reglementari (NIS, DORA, etc), tin de tehnologie sau de organizare?
 • Securitatea si criminalitatea informatica sunt o piedica sau un promotor al noilor tendinte? Care va fi impactul problemelor si riscurilor operationale generate de securitatea informatica.
 • Care este rolul si viitorul CIO intr-o companie financiara a viitorului?
 • AI, blockchain, cloud-ul, robotica, data-analytics, etc sunt facilitatori de business. Cum se construieste un business-case in acest sens?
 • Care sunt tehnologiile care asigura reducerea costurilor, excelenta operationala

 

Printre invitatii speakeri ai evenimentului:

 • Calin Rangu, Decan al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea Danubius, Vicepresedinte CIO Council
 • Dragos Stanescu, CIO Syngenta, CIO Council Romania Member
 • George Lazar, CIO Council Member
 • Bogdan Tudor, Vice-president CIO Council Romania

Moderator al evenimentului este YUGO NEUMORNI, President CIO Council Romania

Asociatia Directorilor de IT si Comunicatii “CIO Council” reprezinta Romania in cadrul asociatiei pan-europene European CIO Association – EUROCIO incepand din 2017. EUROCIO este o asociatie non-profit inregistrata in Bruxelles si are in componenta peste 1000 de membrii din 16 tari europene care reprezinta peste 700.000 de angajati din domeniul IT. EuroCIO este unica entitate care reprezinta functia CIO in fata autoritatilor europene. Asociatia Directorilor de IT si Comunicatii „CIO Council” este o asociatie non profit, voluntara si independenta fata de furnizorii de servicii si solutii IT, care reuneste un grup important de CIOs si fosti CIOs din Romania.

Participarea la eveniment este gratuita si se face pe baza confirmarii inregistrarii.

Inregistrarea se poate face accesand pagina evenimentului, unde se gasesc toate detaliile privind temele de discutie si vorbitorii acestei editii.

Adresa de contact pentru informatii organizatorice este: evenimente@cariereonline.ro.

 

 

 

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali