Conferinta ThinkEducation - Poate fi mediul de afaceri motorul schimbarilor in educatie?

Point Connections organizeaza pe 9 iunie, la hotelul Intercontinental din Bucuresti, conferinta ThinkEducation, prima editie  dintr-o serie de evenimente dedicate sistemului de educatie din Romania.
In ultimii ani, ingrijorarile cu privire la educație s-au acutizat. Tot mai multe voci din randul angajatorilor isi exprima ingrijorarea cu privire la calitatea si viitorul fortei de munca, si, implicit, al propriilor business-uri.  Decidentii au enuntat, in mod repetat, necesitatea unei ample reforme in educatie. Din ce in ce mai multe companii, organizatii si ONG-uri se implica direct in diverse tipuri de proiecte vizand si realizand schimbari in sistemul de invatamant.
 
Think Education aduce in dezbatere publica cateva din subiectele critice care privesc sistemul de invatamant din Romania: nevoia de forta de munca adaptata cerintelor din ce in ce mai dinamice ale pietei muncii si, in egala masura, nevoia de reformare a invatamantului prin parteneriat public privat.
Suntem intr-un moment de inflexiune cand asteptarile si frustrarile trebuie dublate de solutii si dialog eficient intre toti participantii la sistem: autoritati, mediu de afaceri, scoala, societate civila.
 
Conferinta se adreseaza autoritatilor publice, mediului de afaceri, specialistilor in educatie, societatii civile, profesori si tineri absolventi, antreprenori in educatie si mass media .
 
Dintre speakerii confirmati
 
Florin Talpes, BitDefender, Mircea Miclea, profesor universitar, fost ministru al Educatiei, Marius Bostan, Ministrul pentru Societatea Informationala, Gabriela Petre, director, Centrul National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic (CNIDPT), Daniela Visoianu, Presedinte, Coalitia pentru Educatie, Corina Angelescu, learning designer, Universitatea Alternativa, Elisabeta Moraru, Industry Manager, Google. Mai multe informatii pe www.pointpa.ro/think-education
 
Dintre subiecte
Cum facem ca sistemul de educatie romanesc sa fie eficient pentru economie si relevant pentru viitorul tinerilor? Cum corelam invatamantul cu cerintele pietei muncii: asteptari, frustrari, solutii.
Parteneriatul public privat pentru educatie. Leadership, solutii alternative, initiative private
Invatamant, reforma si tehnologie. The E - Learning Society.
 
Partenerii evenimentului, care impartasesc aceleasi ingrijorari si se straduiesc sa propuna solutii
AmCham, Camera de Comert si Industrie Germana din Romania (AHK ), Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Romania (CCIFER), Federatia Coalitia pentru Educatie, HR Club
 
Participarea este gratuită. Pentru inscrieri si informatii suplimentare, vizitati www.pointpa.ro/think-education, sau contactati Liliana Munteanu, liliana.munteanu@pointpa.ro, 0744331803.
 
 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Genpact
Bucuresti
Accace
Timisoara
Accace
Bucuresti

Parteneri Anuali