Generatia Z si cultura organizationala a viitorului

Generatia Z, cei nascuti intre 1995 si 2015, sunt, poate, cea mai comentata generatie de la “baby-boomers” incoace. Ii face diferiti de generatiile anterioare faptul ca sunt nascuti digital, ca au avut acces la tehnologii de comunicare si informare inca din primii ani de formare, faptul ca au avut acces la toate cunostintele lumii la cateva click-uri distanta, aproape oricand si aproape oriunde. Se adauga la asta faptul ca sunt o generatie care a crescut intr-o lume mai stabila economic si politic, fara razboaie si fara amenintari majore, cel putin nu in lumea occidentala. Au crescut intr-o lume mai sigura, mai prospera, mai pasnica si asta i-a facut mai liberi si mai indrazneti, mai ireverentiosi, mai dispusi la risc si schimbare, mai nestatornici si mai degraba cautatori ai gratificarii rapide. Au crescut fara frica si asa se manifesta in relatiile de munca din fiecare zi. Toate aceste caracteristici le-au adus o faima mai degraba negativa. Generatia parintilor lor, chemata sa-i conduca spre performanta, s-a trezit conducand persoane pe care nu le intelege si ale caror resorturi de motivatie sunt paradoxale si adeseori foarte diferite de cele cu care era obisnuita.
 
Aceste diferente, desi par mari si, uneori, ireconciliabile, nu sunt de fapt chiar asa de noi. Toate generatiile noi au fost diferite de cele de dinaintea lor si adeseori in acelasi fel. Toti am fost mai entuziasti, idealisti, curajosi, deschisi, aventurosi in anii de tinerete, e parte din farmecul lor. Cei care sunt azi rebeli sunt doar conformistii de maine. Nevoile acestei generatii nu sunt diferite de nevoile oricarei generatii dinaintea ei, ei sunt doar mai capabili sa le exprime si sa le articuleze. Din aceasta perspectiva, aceasta e generatia care are cea mai mare sansa sa schimbe in bine peisajul relatiilor de munca din lume. Pentru ca frica e in acelasi timp si cel mai bun (in sensul de intensitate) dar si cel mai prost (in sensul de calitate) motivator si ea e folosita azi in mare exces in actul de conducere. E timpul sa renuntam la ea si aceasta generatie ne va forta sa o facem.
 
In Romania, aceasta generatie are o conotatie suplimentara. E generatia Occidentului. Generatia care a crescut intr-o tara deschisa catre lume si, mai ales, catre lumea occidentala. E o generatie care a calatorit si continua sa o faca, atat fizic cat si, mai cu seama, virtual. E o generatie care a adoptat prin imersiune si mimetism valorile societale occidentale. Stim din cercetarile psihologilor si sociologilor, mai cu seama din cele ale lui Daniel David, ca Romania se confrunta cu o situatie foarte rara, anume cu o generatie ale carei valori sunt in contradictie puternica cu valorile generatiei dinaintea ei. E o provocare mare pentru societate dar si o mare oportunitate de a reaseza pe baze mai productive si mai performante relatiile de munca din toate zonele ei. Generatia Z doreste de la viata profesionala ceva ce toti ne dorim, dar nu am avut curajul sa cerem sau sa construim: o cultura de organizatie constructiva. E momentul sa ne apucam serios de treaba, daca vrem sa ii avem alaturi de noi pe tinerii nostri altfel.

Vezi in meniul din stanga mai multe detalii despre agenda evenimentului si speakeri. Pe toata durata conferintei se asigura traducere din limba romana in limba engleza.

Pentru mai multe informatii si inscrieri, acceseaza site-ul evenimentului sau scrie pe adresa info@humansynergistics.ro.

Conferinta "Generatia Z si cultura organizationala a viitorului" este un eveniment Powered by HR Club

Membrii HR Club beneficiaza de 20% discount fata de pretul afisat pe site.

 

Agenda

08.30 - 09.00
Inregistrare si bun venit
09.00 - 13.00
Deschidere Iuliana Stan / Who is Z? - panel cu tineri Z / Keynote speech Adrian Stanciu / What’s in us for Z? - panel cu angajatori / Keynote speech Shaun McCarthy
13:00-14:00
Pranz
14:00-16:30
Keynote speech Rob Cooke / What’s in Z for me? - panel cu consultanti / What do we do for them? / What’s in Z for me? - panel cu consultanti
16:30-17:00
Pauza de cafea/Final
17:00-18:00
*Speed Private Talks (SPT) cu keynotes (doar pentru participantii la intreg evenimentul si in limita a 20 de locuri)

Speakers

Andreea
Rosca
Jurnalist, Co-fondator,
Fundatia Romanian Business Leaders
Iuliana
Stan
Managing Partner,
Human Synergistics Romania
Adrian
Stanciu
Decan Asociat, Knowledge and Leadership,
Maastricht School of Management Romania
Shaun
McCarhy
Chairman / Director,
Human Synergistics Australia & New Zealand / Human Synergistics International
Robert
Cooke
CEO si Director,
Human Synergistics International
Adrian
Florea
Senior Partner / Business Advisory,
Trend Consult
Dorin
Bodea
Manager si Senior Consultant,
Result
Wili
Apreutesei
Prim-comisar sef adjunct,
Politia Nationala Romana
Diana
Segarceanu
Co-Fondator / Director Executiv,
Avenor College
Florin
Talpes
Fondator & CEO,
Bitdefender

Locatie

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali