Inovatie in programe de HR

In data de 29 ianuarie, HR Club in parteneriat cu CDM a organizat seminarul cu tema "Inovatie in programe de HR". Evenimentul a continuat seria seminariilor de diseminare a proiectelor castigatoare in cadrul Galei Premiilor de Excelenta in HR, editia 2014, apreciate pentru ideile inovative implementate.

Agenda evenimentului a cuprins proiectele castigatoare de la categoriile Recrutare si Selectie, Managementul Talentelor si Design Organizational.


Agenda

13:30 - 14:00
Inregistrarea participantilor
14:00 - 14:30
Deschiderea evenimentului: Dana Cavaleru - HR Club; Florin Petean - CDM
14:30 - 15:10
Maria Dinu - Coca-Cola HBC Romania, proiect "Talent Mapping"
15:10 - 15:50
Diana Bocsaru - Renault Romania; Dana Ginghina si Cezar Barladeanu - GDF Suez Energy Romania, proiect "Be the change"
15:50 - 16:10
Coffee Break
16:10 - 16:50
Andreea Voinea si Gabriela Rasnoveanu - BCR, proiect "Next - Reorganizarea retelei retail BCR din perspectiva de Resurse Umane"

Detalii sesiuni

Coca-Cola HBC Romania - "Talent Mapping" - castigator la categoria Recrutare si Selectie
In cadrul unui context economic ambiguu, in care cei mai multi candidati valorosi sunt fie greu de gasit, fie nu doresc sa faca o schimbare de cariera, Coca-Cola HBC Romania a lansat un program intern de abordare si validare proactiva a candidatilor cu potential, numit Talent Mapping. Impreuna cu departamentul de recrutare, 28 de manageri seniori au actionat ca Talent Scouts, abordand si recomandand proactiv contacte din reteaua lor personala.
 
Programul a strans, la doar cateva luni de la lansare, o baza de date de aproape 200 de potentiali candidati, iar 4 pozitii deschise au fost deja acoperite cu succes folosind recomandarile interne. 
 

"Am apreciat rezultatele obtinute cu minim de costuri: baza de date de 185 candidati (obtinuta de la 28 de angajati interni) - 24 candidati validati si 4 angajati! Proiectul acopera nevoile de resurse umane intr-o piata efervescenta cum este cea de FMCG." - comentariu Juriu Gala HR Club 2014

Renault Romania si GDF Suez Energy Romania - "Be the change" - castigator la categoria Managementul Talentelor

"Be the Change" este primul program de training pentru talente din Romania, dezvoltat in parteneriat intre Renault Romania si GDF SUEZ Energy Romania. 24 de angajati identificati ca avand potential de dezvoltare pe termen lung, din cele 2 companii, si-au dezvoltat timp de 10 zile de formare 3 competente manageriale comune: Master Complexity, Think out of the box, Transversal Management. Programul, implementat cu furnizorul de training Achieve Global, a avut o structura speciala: sesiuni de instruire combinate cu dezbateri, vizionari de filme, schimb de bune practici, vizite la compania partenera, intalniri cu manageri de succes din tara. 

"Am apreciat abordarea originala prin alaturarea a doua companii ce au culturi organizationale diferite precum si folosirea unui mix bun de invatare. Cu siguranta talentele participante la proiect au avut o dezvoltare accelerata fiind expuse invatarii informale, pe langa cea clasica." - comentariu Juriu Gala HR Club 2014 
Banca Comerciala Romana - "NEXT - Reorganizarea retelei retail BCR din perspectiva de Resurse Umane" - castigator la categoria Design Organizational

Pornind de la nevoia de transformare din Reteaua Retail, in 2013 echipa de Resurse Umane a BCR a demarat 4 proiecte menite sa imbunatateasca performanta angajatilor din vanzari. Astfel, timp de mai bine de 1 an, s-a creat o structura a retelei care permite separarea rolurilor de vanzari de cele operationale, s-au derulat procese de evaluare si selectie pentru noile pozitii create (manageriale sau de executie), s-a creat o noua strategie de training si dezvoltare profesionala. Rezultatele nu au intarziat sa apara, experienta clientului in unitatile BCR s-a imbunatatit, iar vanzarile au crescut atat calitativ, cat si cantitativ.

"Am apreciat constructia, comunicarea si resursele alocate acestui proiect prin care se pun bazele unei dezvoltari sustenabile." - comentariu Juriu Gala HR Club 2014 

Locatie

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali