Scoala de vara HR Club Next Generation, Editia VIII

HR Club Next Generation este un proiect extrem de drag comunitatii noastre, proiect prin care HR Club sprijina tinerii studenti si masteranzi dornici sa isi dezvolte cariera in domeniul resurselor umane.

Ne mandrim ca in cele 8 editii anterioare ale scolii de vara peste 150 de studenti au avut ocazia sa se intalneasca cu tutorii nostri, membri HR Club - consultanti, traineri si practicieni din marile companii romanesti si multinationale - si sa se familiarizeze cu domeniul resurselor umane printr-o serie de seminarii, training-uri, vizite de companie si sesiuni de lucru in echipa.

In 2014, cursurile scolii de vara s-au desfasurat in perioada 7-18 iulie, la sediul HR Club din Bucuresti. 

 

Despre proiect

In perioada 7-18 iulie 2014, HR Club a organizat pentru al 8-lea an consecutiv, scoala de vara HR Club Next Generation.

Pentru cine?
15 studenti in an terminal sau masteranzi, dornici sa isi dezvolte cariera in domeniul resurselor umane.

Ce?
Doua saptamanii de seminarii, traininguri, vizite de companie si lucru in echipa ce vor familiariza participantii cu domeniul resurselor umane si le vor arata reala complexitate a acestuia, ajutandu-i in acelasi timp sa isi contureze o imagine mult mai clara a propriului viitor profesional.

Cum?
Succesul scolii de vara HR Club Next Generation 2014 se sprijina pe participarea ca tutori a unor nume cu rezonanta din domeniul resurselor umane, consultanti, traineri si practicieni din marile companii romanesti si multinationale. Specialistii in RU le vor impartasi participantilor din experienta lor, prezentand studii de caz si exemple de bune practici din organizatiile din care provin, punand accent pe creativitate si lucru in echipa.
 

Editia a VIII-a a scolii de vara HR Club Next Generation s-a incheiat.

Cei 15 participanti la cea de-a opta editie a scolii de vara HR Club Next Generation au fost selectati dintr-un total de peste 30 de candidati in urma unui process format din doua etape: transmiterea aplicatiei formate din CV si un eseu si participarea la un interviu sustinut la sediul HR Club sau telefonic. Acestia sunt:

Alexandra Morarescu
Imola Berecz

Alexandra Richiteanu
Malina Iorga

Amalia Pais
Nicolae Ciolpan

Andreea Nenu
Oana Mihai

Catalina Adochitei
Polixenia Dragu

Constantin Garofil
Simona Popescu

Costina Niculae
Teodor Suhan

Cristina Tambrea
 

Au urmat doua saptamani pline, care le-au dat celor 15 studenti ocazia de a participa la o serie de activitati si sesiuni de dezvoltare personala si profesionala:

  • Am fost in vizita de companie, la Uzina Dacia, din Mioveni si la Centrul Tehnic Titu Renault.
  • Ne-am imbunatatit eficienta personala participand la training-ul oferit de Trend Consult Grup.
  • Ne-am descoperit punctele forte si slabe cu ajutorul instrumetului SDI (Strength, Deployment, Inventory) si cu sprijinul Achieve Global.
  • Am aflat cum trebuie sa facem un CV cat mai atractiv cu ajutorul echipei Consulteam.
  • I-am cunoscut pe alumnii scolii de vara HR Club Next Generation, care ne-au povestit despre ei si despre pasiunea lor pentru resurse umane.
  • Si bineinteles am invatat de la tutorii HR Club ce inseamna resursele umane: recrutare si selectie, instruire si dezvoltare profesionala, compensatii si beneficii, legislatie si relatii industriale, managementul performantei, dezvoltare organizationala si strategie de resurse umane.

In paralel, impartiti in 3 echipe, cei 15 participanti au lucrat pentru a rezolva un studiu de caz ce a constat in gasirea unei solutii pentru coagularea unei culturi organizationale unitare intr-o companie care functiona cu mai multe unitati. Rezolvarea studiului de caz a presupus aplicarea cunostintelor asimilate la cursuri, iar solutiile au fost prezentate de cele 3 echipe unui juriu format din 7 membri HR Club. Acestia au evaluat creativitatea in aplicarea cunostintelor acumulate, realismul solutiei propuse, precum si calitatea prezentarii.

Membrii echipei clasate pe primul loc au primit drept premiu o invitatie la conferinta anuala HR Club - HR Times din data de 30 octombrie 2014.

Agenda

7 iulie 2014
Festivitate de deschidere
Dana Cavaleru - Director Executiv, HR Club
Marius Decuseara-Brandenburg - Country Manager, Grupul Trend Consult
8 iulie 2014
Vizita de companie - Uzina Dacia si Centrul Tehnic Titu
9 iulie 2014
Modul Recrutare si selectie
Anca Raican - Business Unit Manager, Hill International Romania
Maria Dinu - Talent Manager, Coca-Cola HBC Romania
Liviu Bogdan - Training Manager, ArcelorMittal Galati
Diana Rosetka - General Manager, Achieve Global
10 iulie 2014
Modul Formare si dezvoltare
Romana Baia - Consultant, Trend Consult
Anca Moldoveanu - Sales HR Director, ING Asigurari de Viata
Roxana Mocanu - President, ITOL Central Eastern Europe
11 iulie 2014
Modul Legislatia muncii si relatii industriale
Camelia Slivneanu - HR Manager, Aerotravel
Ecaterina Burlacu - Senior Associate, Peli Filip SCA
14 iulie 2014
Modul Compensatii si beneficii
Oana Datki - SEE Managing Partner, Consulteam Romania - partener Mercer si TACK International
Roxana Dragomirescu - HR Business Partner, Zentiva
Adela Jansen - Director Executiv Resurse Umane, BRD - Groupe Societe Generale
15 iulie 2014
Modul Managementul performantei
Liviu Grigorescu - Senior Consultant, Hay Group
Desiree Diaconescu - Vice President Human Resources, United Romanian Breweries
16 iulie 2014
Modul Dezvoltare organizationala
Carmen Dumitrache - HR Director. Medicover
Florin Dulgheru - TenarisUniversity Coordinator, Tenaris
Iuliana Stan - Director General, Human Synergistics Romania
17 iulie 2014
Strategie de resurse umane
Nicoleta Dumitru -Senior Consultant, Human Resource Services, PricewaterhouseCoopers
Andreea Voinea - HR Executive Director, BCR, Esrte Bank Group
18 iulie 2014
Festivitatea de incheiere

Speakers

Adela
Jansen

Director Executiv Resurse Umane, BRD - Groupe Societe Generale

Adela Jansen este Director Executiv Resurse Umane al Grupului BRD- Groupe Societe Generale, unul dintre cei mai mari angajatori din sistemul bancar romanesc, cu cca  9.000 de angajati. Adela s-a alaturat echipei BRD din octombrie 2003 si are experienta in management in diverse domenii de activitate, printre care: resurse umane, vanzari, marketing, comunicare, business development si logistica. 

In perioada 2003-2008, ea a ocupat  timp de 5 ani pozitia de Secretar General al BRD – Groupe Société Générale, coordonand relatia cu actionariatul companiei, cadrul normativ intern, divizia de comunicare interna si externa, CSR, cea de calitate, administrarea investitiilor  pe termen lung ale bancii, strategia de asigurari din cadrul BRD  si nu numai. In 2008, odata cu preluarea departamentului de Resurse Umane, Adela a coordonat tranzitia de la perioada de dezvoltare la noul context economic, aliniind toate politicile si procesele la  noua strategie de business a companiei, folosindu-se de experienta anterioara din diferite industrii: servicii, telecomunicatii, logistica, hotelarie si banking.

Este membra a  Boardului HR Club, a Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice, a European Professional Women Network, Board of Advisors AIESEC si Romanian Business Leaders. Se implica activ, atat pe plan personal cat si pe plan profesional,  in  proiecte de CSR si de educatie a studentilor si orientare in cariera, deruland proiecte de mentoring si consiliere. Adela absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, un program EMBA si numeroase cursuri de specialitate, in tara si in strainatate, fiind si mediator  autorizat.

Anca
Moldoveanu
Sales HR Director, ING Asigurari de Viata

Anca Moldoveanu s-a alaturat echipei ING Asigurari de Viata in urma cu 10 ani si face parte in prezent din echipa de Sales, ocupand pozitia de Director Resurse Umane pentru Vanzari.

Ca si HR Functional, alocat canalelor de distributie ale ING Asigurari de Viata, sponsabilitatea Ancai este de a elabora si implementa strategia de recrutare, selectie, training si dezvoltare pentru forta de vanzari (Tied Agent) si canalele alternative de distributie ( Bancassurance, Brokeri) astfel incat sa sprijine relizarea strategiei de business a departamentului si companiei. In acest rol propune si implementeaza impreuna cu echipa de management din vanzari sistemul de management al performantei si planuri de cariera.

Anca
Raican
Business Unit Manager, Hill International Romania
 
Anca Raican are peste 18 ani de experienta in medii de lucru multinationale ca profesionist in domeniul resurselor umane atat in industrie cat si in consultanta (Unilever Romania, Nicholson International Romania, HILL International Romania). Anca este implicata activ in recrutare, selectie si proiecte complexe de consultanta HR lucrand in zona de coodonare, dar si de implementare a proiectelor. 
 
De-a lungul carierei sale, Anca Raican a fost expusa la o varietate de medii de lucru multinationale prin contributia la livrarea unor proiecte complexe de HR, cu focus pe programe de change management (cu precadere in industriile: Farma, Energie si Petrol, IT&C, FMCG, Bancar, Echipamente).
 
Expertiza Ancai Raican cuprinde: executive search pentru pozitii de top si middle management, Assessment Centers si programe de dezvoltare, programe de evaluare a competentelor, audit de programe de HR, studii de diagnoza organizationala, programe de planificarea succesiunii, studii salariale, analiza de post, livrarea de programe de training personalizate. 
Andreea
Voinea

HR Executive Director, BCR, Erste Bank Group

In pozitia de Director Executiv de Resurse Umane al BCR, de numele Andreei Voinea se leaga doua dintre cele mai mari transformari de resurse umane din economia romaneasca, fiind mandatata de grupul Erste, actionar al BCR si OMV, actionar al Petrom, sa conduca procesele de integrare HR post-privatizare ale celor doua companii. Cu o vasta experienta internationala, Andreea a lucrat pentru companii din Londra, New York si Bruxelles, detinand pozitii precum Head of Reward, Group Central Functions la Barclays Plc London; senior consultant pentru Towers Perrin in Londra, New York si Bruxelles; precum si pozitia de director asociat in divizia de Global Equities pentru Deutsche Bank Securities New York. Andreea a absolvit Facultarea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si programul de MBA al Universitatii Tulane, A. B. Freeman School of Business din Statele Unite. In prezent, Andreea face parte din Board-ul HR Club si este membru fondator al Romanian Education Trust si Romanian Business Club din UK.

Camelia
Slivneanu

HR Manager, Aerotravel

Camelia are  o experienta de peste 20 ani obtinuta in diverse companii nationale si multinationale,  iar  ultimii  15 ani au fost dedicati resurselor  umane. Membru activ in HR Club din 2004, Camelia si-a dezvoltat competente in zona de legislatia muncii si training. Fire dinamica si persoana de actiune, pentru Camelia lucrul in zona de resurse umane reprezinta aventura si provocare.

Diana
Rosekta
General Manager, AchieveGlobal 
 
Diana s-a alaturat echipei AchieveGlobal in 2004.
 
Prin rolurile pe care le-a avut, a contribuit la coordonarea si dezvoltarea echipei si la indeplinirea obiectivelor de afaceri ale organizatiei. Astazi este unul din actionarii companiei, consultant senior si un nume de referinta in piata de training din Romania. 
 
A asistat clientii in proiecte de executive coaching, dezvoltare organizationala, transformare de leadership, schimbare strategica, transformare culturala din diverse industrii: Vodafone, Cosmote, Orange, Romtelecom, OTP Bank, Unicredit Leasing, Unicredit Bank, Raiffeisen, ING Bank, Avangate, BancPost, JTI, Boehringer Ingelheim, GSK, Abbott, Philipp Morris.
 
De 3 ani, Diana este implicata in programul de CSR organizat de AchieveGlobal si destinat studentilor, Young Achieve, in care este mentor si trainer pentru tanara generatie. De asemenea, este implicata in comunitatile profesionale din Bucuresti, fiind un promotor entuziast in relatia cu American Chamber si HR Club.
Este consultant expert Human Synergistics si este certificata in instrumente  de diagnoza si dezvoltare organizationala. 
Diana a absolvit la modulele de Training Management si Resurse Umane ale Seneca College of Applied Arts and Technoloy  din Toronto. Este absolventa a Facultatii de Litere, sectia romano-olandeza, Universitatea din Bucuresti.
Desiree
Diaconescu

Vice President Human Resources, United Romanian Breweries

Ecaterina
Burlacu
Senior Associate, Peli Filip SCA
 
Ecaterina este asociat seniorîn cadrul Peli Filip, având ca arie principal? de activitate dreptul muncii ?i restructur?ri financiare, dar având experien?? ?i în domenii precum fuziuni ?i achizi?ii ?i drept imobiliar sau drept societar.

Ecaterina a asistat clien?i în proiecte complexe din numeroase industrii precum cea a construc?iilor de ma?ini, farmaceutic?, electronic?, cosmetice, retail sau domeniul bancar.

În dreptul muncii experien?a Ecaterinei acoper? consultan?? ?i asisten?? acordat? clien?ilor în numeroase proiecte de restructur?ri economice, implicând procese de concedieri colective sau individuale, negocieri ?i implement?ri de contracte colective de munc?, structurare ?i implementare de politici ?i proceduri interne, precum ?i consultan?? în cercet?ri disciplinare, cazuri de necorespundere profesional? sau aspecte complexe legate de transferuri de întreprindere.

Florin
Dulgheru
TenarisUniversity Coordinator, Tenaris
 
- are background in inginerie si si-a inceput cariera hidrolog la Administratia Nationala Apele Romane; 
- in ultimii 8 ani a lucrat in 2 multinationale din culturi diferite: Leoni Wiring Systems (automotive) si Tenaris (metalurgie);
- in Resurse Umane are experienta in recrutare, dezvoltare si training, experienta cultivat atat in Romania cat si in strainatate.
- Este pasionat de proiecte noi, baschet, snowboard si calatorii.
Iuliana
Stan

Director General, Human Synergistics Romania

Liviu
Grigorescu

Senior Consultant, Hay Group

Maria
Dinu

Talent Manager, Coca-Cola HBC Romania

Lucreaza la Coca-Cola HBC din 2010, iar inainte de acest rol a fost HR Business Partner pentru Supply Chain.  Inainte a mai lucrat la Procter & Gamble, tot in resurse umane, timp de aproape 5 ani, in care a urcat pe scara ierarhica, trecand prin ariile de Recrutare, Training, Employee relations si Compensatii si Beneficii.

In rolul de Talent Manager, impreuna cu echipa, Maria se asigura ca oamenii potriviti vin in organizatie, prin recrutare, ca progreseaza prin programe de Talent development si ca sunt motivati prin planurile de Engagement si Dezvoltare organizationala.

Marius
Brandenburg
Country Manager, Trend Consult Romania
 
Marius si-a inceput cariera in vanzari in anul 1995 in cadrul departamentului de marketing si vanzari al Reuters Romania.  Inainte de a se alatura grupului Trend Consult in anul 2007, el a ocupat pozitia de Head of Risk Solutions, Reuters Southeast Europe. In aceasta pozitie, el a format si a coordonat echipe de consultanti care sustineau activitatea de vanzare si implementare a solutiilor Reuters pentru Front-Back Office & Risk Management la nivel regional. Marius detine certificari internationale pentru consultanta in vanzari de la Huthwaite International Ltd. (SPIN® Selling Skills  si Account Strategies for Major Sales), precum si certificari Eagle’s Flight pentru programe de invatare experientiala. Alaturi de echipa Trend Consult, Marius a dezvoltat si implementat programe de crestere a performantei in vanzari pentru diferiti clienti ai companiei.
Nicoleta
Dumitru

Senior Consultant, Human Resource Services, PricewaterhouseCoopers

Nicoleta are o experienta de 6 ani in domeniul consultantei in resurse umane. Ariile sale de expertiza vizeaza studiile salariale si de analiza a eficientei capitalului uman, designul sistemelor de remunerare, eficientizarea si transformarea functiunii de Resurse Umane.
 
Experienta in proiectarea si implementarea politicilor si sistemelor de recompensare, in masurarea si analiza indicatorilor de eficienta a capitalului uman si a structurilor organizationale a fost dobandita prin proiecte locale si international cu organizatii din diverse sectoare de activitate. De asemenea, Nicoleta a coordonat ultimele trei editii ale studiilor anuale de resurse umane derulate de PwC.
 
Licentiata in psihologie organizationala, Nicoleta este acreditata ca Practician International in domeniul remunerarii de catre asociatia World@Work.

Nicoleta detine de asemenea, o acreditare internationala pentru utilizarea metodologiei Saratoga privind analiza eficientei capitalului uman si a functiunii de Resurse Rmane.
 
Nicoleta s-a alaturat echipei PwC in 2005. 

Oana
Datki

SEE Managing Partner, Consulteam Romania - partener Mercer si TACK International

Oana are o experienta de peste 10 ani in conceperea, personalizarea si implementarea programelor de compensatii si beneficii pentru companii mari si medii din diferite arii de activitate. De peste 4 ani coordoneaza organizarea de studii salariale, evaluari de posturi si proiecte de job grading pentru mai mult de 200 de companii multinationale si locale. Biroul din Romania coordoneaza Bulgaria, Serbia, Croatia, Bosnia, Muntenegru si Republica Moldova.

Roxana
Mocanu

President, ITOL CEE

Testimoniale

Corina Pirva

"In cele 2 saptamani mi-am dat seama ca HR-ul este cu mult mai mult decat ceea ce stiam sau decat ceea ce facusem in timpul celor doi ani de voluntariat; finalizez aceasta scoala cu planuri de a schimba multe in jurul meu dar si in ceea ce ma priveste. Am invatat multe de la tutori dar si din interactiunea cu colegi de la alte organizatii studentesti sau cu alte experiete. Imi pare rau ca s-a terminat."

Mihai Gherghe

"Prin aceasta scoala de vara, HR Club a reusit sa creeze in doua saptamani o adevarata cultura. Totul vine de la sine atunci cand aduci impreuna 20 de tineri care au aceleasi valori si aceleasi idealuri. Ce ii leaga pe toti ? Pasiunea pentru resurse umane! Cand acestor tineri li se alatura peste 20 de profesionisti din HR, dispusi sa le impartaseasca din cunostintele si experienta lor, astfel incat tinerii sa isi formeze o viziune de ansamblu si cat se poate de obiectiva despre ceea ce reprezinta acest domeniu, pasiunea creste si mai mult. HR Club Next Generation a reprezentat pentru toti o experienta de viata extraordinara!"

Ioana Ciocoiu

"Zilele petrecute in cadrul scolii de vara au fost realmente pline - pline de informatii pretioase, de oameni-model, de colegi cu care m-am inteles de minune, de interactiune si avant pentru a incepe lucruri noi. Cu siguranta este o oportunitate pe care nu o voi uita, deoarece mi-a deschis ochii cu privire la multe aspecte - la cum e tot sistemul de HR in mediul corporatist, la ariile cu care ma identific, la cata munca va trebui sa depun pentru a fi buna in ceea ce imi doresc sa fac, la multe posturi din viata de angajat si nu numai."

Ciprian Arhire

"Pe intregul parcurs al scolii de vara HR Club Next Generation am simtit ca s-a investit in mine, m-am simtit ca o parte importanta dintr-un proces de valorificare la maximum a domeniului resurselor umane. Am invatat foarte multe de la vorbitori si de la colegi, iar agenda a fost o reala provocare, plasandu-ne deseori in zone de disconfort unde invatarea este maxima."

Ana Bugalete

"Pot spune acum ca asteptarile mi-au fost indeplinite si chiar depasite datorita devotamentului de care au dat dovada tutorii si datorita pasiunii impartasite a colegilor. Cea mai mare realizare personala o reprezinta o definire mai clara a viitorului meu in domeniul resurselor umane, si anume partea de dezvoltare si design organizational, arie care in momentul de fata s-a transformat in pasiune."

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali