Seminar de bune practici in legislatia muncii

Dupa inaugurarea noii locatii, am dat startul seminariilor de bune practici din mansarda HR Club. Primul a avut loc loc in dimineata zilei de miercuri, 16 martie. Am inceput cu subiecte din zona legislatiei muncii, sustinute in 4 sesiuni diferite. La finalul fiecarei sesiuni, am alocat cate 15 minute pentru intrebari punctuale pe temele prezentate.  
 
Mai jos, te invitam sa parcurgi titlul prezentarilor sustinute de invitatii nostri.
 
Cum gestionam situatiile exceptionale de la locul de munca
Razvan Lazar - Senior Associate, Jinaru, Mihai & Notingher Law Offices & Tax Advisors
 
Prezentarea a cuprins o serie de situatii exceptionale, de urgenta, care pot aparea in cadrul unei companii si si-a propus explicarea modului in care astfel de situatii ar trebui gestionate cu scopul de a diminua riscurile pe cat posibil inca de la inceput. 
 
BYOD - Bring your own device
Andreea Suciu - Head of Employment&Pensions, S.P.R.L. Menzer & Bachmann - Noerr
 
O prezentare despre oportunitatile si riscurile de a permite angajatilor sa lucreze pe device-urile personale la locul de munca.
Organizatiile se confrunta tot mai des cu un nou trend al angajatilor lor de a folosi dispozitivele mobile personale pentru a lucra. Angajatorii vad beneficiile unei forte de munca mai mobila, mai conectata si mai productiva, fiind considerata o strategie motivationala. De cealalta parte, angajatorii au nevoie sa cunoasca cum sa controleze acest lucru.
 
Andreea Suciu a subliniat avantajele si dezavantajele implementarii unui program BYOD, ne-a spus de ce este important sa avem o politica interna formala ce vizeaza dispozitivele mobile si cum pot angajatorii sa depaseasca problemele ce tin de securitate si control.
 
Monitorizarea angajatilor si interferenta drepturilor angajatorului si ale angajatiilor din aceasta perspectiva
Ecaterina Maria Burlacu - Avocat Senior, PeliFilip
Ioan Dumitrascu - Partener, PeliFilip
 
Prezentarea a urmarit sa discute conditiile in care este permisa monitorizarea angajatilor de catre angajator si limitele acesteia, pornind de la cauza Barbulescu contra Romaniei. 
 
Gestionarea performantei salariatilor in contextul legislatiei muncii
Serban Paslaru - Partener si Coordonator al Departamentului de Dreptul Muncii, Tuca Zbarcea & Asociatii
 
Prezentarea a cuprins urmatoarele puncte: constrangerile legale aplicabile in evaluarea performantei; instrumente la indemana angajatorilor pentru remedierea si imbunatatirea performantei salariatilor; performanta vs necorespunderea profesionala; limite aplicabile in stabilirea si utilizarea criteriilor de performanta.
 

Agenda

08:30 - 09:00
Inregistrarea participantilor & welcome coffee
09:00 - 09:45
Andreea Suciu - Head of Employment&Pensions - S.P.R.L. Menzer & Bachmann - Noerr
09:45 - 10:30
Razvan Lazar - Senior Associate - Jinaru, Mihai & Notingher Law Offices & Tax Advisors
10:30 - 11:00
Coffee Break & networking
11:00 - 11:45
Serban Paslaru - Partener si Coordonator al Departamentului de Dreptul Muncii - Tuca Zbarcea & Asociatii
11:45 - 12:30
Ecaterina Maria Burlacu - Avocat Senior - PeliFilip
12:30 - 12:45
Coffee Break & networking
12:45 - 13:15
Sesiune Q&A cu intrebari pe alte teme de legislatie

Speakers

Razvan
Lazar
Senior Associate
Jinaru, Mihai & Notingher Law Offices & Tax Advisors

Razvan LAZAR, Senior Associate la Jinaru, Mihai & Notingher Law Offices & Tax Advisors (www.jmn.ro), are o experienta de peste 10 ani in servicii de consultanta juridica pentru companii multinationale si locale din diverse domenii de activitate cum ar fi: real-estate & constructii, sanatate, industria farmaceutica, retail, IT si outsourcing. Razvan ofera asistenta clientilor preponderent pe chestiuni de dreptul muncii, drept societar / fuziuni si achizitii si coordoneaza echipa interna pe partea de consultanta juridica. Razvan a coordonat si a fost implicat activ in diverse proiecte de restructurare, concedieri, redactare si negociere de contracte comerciale, infiintare si structurare de companii.

Andreea
Suciu
Head of Employment&Pensions
S.P.R.L. Menzer & Bachmann - Noerr

Andreea SUCIU este Coordonatoarea Departamentului de Dreptul Muncii in cadrul firmei de avocatura Noerr. In 2011 a absolvit Masteratul in Drept European si Integrare Europeana (LL.M.) a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Graz/Austria iar din 2015 este Membru in Boardul Editorial al publicatiei EELC (European Employment Law Cases), jurnalul oficial al European Employment Lawyers Association EELA.

Principalul domeniu de expertiza al Andreei este dreptul muncii, domeniu in care aceasta a dobandit o vasta experiența, acordand asistența si consultanța juridica pentru numeroase companii multinaţionale, de peste 10 ani. Andreea ofera consultanta in special cu privire la dreptul de sedere al cetatenilor UE si non-UE, contracte individuale de munca si contracte de management, sindicate / reprezentanti ai salariatilor, negocierea si incheierea de contracte colective de munca, concedieri individuale si colective dar si protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora.

Ecaterina Maria
Burlacu
Avocat Senior
PeliFilip
Ecaterina Maria BURLACU este din 2013 avocat senior la PeliFilip. Ariile de expertiza ale ei includ in principal asistarea clientilor in probleme specifice dreptului muncii, fuziunilor & achizitiilor si tranzactiilor imobiliare, avand insa si componente de drept societar si aspecte de compliance & regulatory.

Cele mai importante proiecte includ asistarea unuia din principalii producatori internationali de automobile in restructurarea si reconfigurarea integrala a structurii organizationale si negocierea contractelor colective de munca la nivel de companie si ramura, dar si asistarea Bancii Transilvania in preluarea VolksBank Romania, cea mai mare tranzactie a anului 2014 in Romania.

Serban
Paslaru
Partener si Coordonator al Departamentului de Dreptul Muncii
Tuca Zbarcea & Asociatii
Serban PASLARU este Partener al Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonator al departamentului de Dreptul Muncii.
 
El detine o experienta de 14 ani in consilierea angajatorilor in probleme specifice de  dreptul muncii, incluzand pregatirea documentatiei aferente incetarii raporturilor de munca si parcurgerea etapelor procedurilor de restructurare, negocieri colective, pregatirea si implementarea planurilor de concedieri, efectuarea transferurilor de intreprindere, pregatirea si implementarea unor programe motivationale, asistenta pe  durata conflictelor de munca etc. 
 
Serban Paslaru este membru al unor prestigioase asociatii profesionale precum HR Club, European Employment Lawyers’ Association (EELA) si face parte din comitetul privind dreptul muncii al Multilaw. Serban Paslaru participa frecvent, in calitate de lector, la conferinte, seminarii si mese rotunde pe teme de legislatia muncii si este autorul mai multor articole si analize de drept  publicate in reviste interne si internationale.
E-mail: serban.paslaru(at)tuca.ro

Inscrieri

Conditii de participare:
  • Membri Gold si Silver: beneficiaza de gratuitate
  • Membri Bronze: 50 euro + TVA
  • Non-membri: 75 euro + TVA
 
Locatie:
Evenimentul a avut loc la sediul HR Club din strada Culmea Veche, numarul 2, etajul 1, sector 3, Bucuresti (vezi harta aici).
 
Te asteptam cu drag la seminariile viitoare!
Membru GOLD
Premium
Gratuit
Membru SILVER
Asociat
Gratuit
Membru BRONZE
Baza
50 euro + TVA
Non-membru
75 euro + TVA

Locatie

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali