Seminar de bune practici in Recrutare si Selectie

Dupa premierea celor mai apreciate proiecte de HR in cadrul editiei VIII a Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane, am fost nerabdatori sa ascultam pe larg povestile implementarii lor, cu provocari si succese, despre dificultati intampinate si lectii invatate.

Pe 20 aprilie, v-am invitat sa petrecem impreuna dupa-amiaza, incepand cu 13:30, pentru a afla detalii despre proiectele de HR apreciate in mod deosebit de juriul Galei, proiecte din categoria "Recrutare si Selectie". La finalul fiecarei sesiuni, am alocat cate 15 minute pentru intrebari punctuale pe care participantii le-au putut adresa reprezentantilor proiectelor.

Te invitam sa parcurgi descrierea proiectelor, apoi agenda seminarului.

Prezentarea proiectului castigator "Groupama Linkedin Career Page - Connecting our company to the world!"

In august 2014, Groupama Asigurari a lansat pagina de Cariere a companiei pe Linkedin. Odata cu crearea si lansarea paginii, Groupama fost prima companie de asigurari din Romania cu o astfel de pagina de Cariere si compania cu cel mare numar de followers in piata de asigurari.

Rezultatele obtinute (cresterea numarului de Followers cu aproximativ 61%: 4,001 la 31.12.2015 fata de 1579 in aug 2014; saving de 35.000 de euro din procesele de recrutare finalizate intern prin utilizarea Linkedin; dezvoltarea bazei de date de candidati cu 4,494 de aplicanti directi, primul loc in topul companiilor de asigurari din Romania in privinta numarului de followers), au confirmat utilitatea acestei pagini de Cariere atat in promovarea brandului de angajator, cat si in asigurarea de resurse umane cu un nivel ridicat de senioritate si specializare. Acest lucru a incurajat dezvoltarea proiectului si in anul 2016, impreuna cu Departamentul de Comunicare definind o strategie care sa sustina obiectivele de business ale companiei in 2016.

Motivatia juriului pentru acordarea premiului: "Juriul a apreciat in mod deosebit alocarea eficienta a resurselor, sustenabilitatea proiectului si eficientizarea costurilor de recrutare."

Prezentarea proiectului finalist "Adecco Way To Work - CEO pentru 1 lună (CEO1 Month)"

Adecco Way To Work - CEO pentru 1 luna (CEO1 Month) da posibilitatea tinerilor romani sa aiba o experienta de invatare "first hand" in domeniul managementului organizational la cel mai inalt nivel. In esenta, CEO1Month este un stagiu de internship. Diferenta dintre acesta si un stagiu obisnuit consta in faptul ca tanarul castigator al procesului de selectie parcurge timp de 1 luna toate activitatile de zi cu zi ale Country Managerului Adecco Romania.

Fiind un proiect global, tinerilor selectati in fiecare tara li se dadea posibilitatea de a deveni ulterior CEO pentru o luna al intregului Adecco Group.

Prezentarea proiectului castigator "Raftul cu Experiente"

"Raftul cu experiente" a fost conceput ca un program complex de practica pentru liceenii de clasa a XI-a, cu profil economic, tehnic sau tehnologic.

Programul vine sa intampine dorinta Kaufland Romania de a oferi intr-un cadru organizat o experienta profesionala completa ce pune fata in fata specialistii din comertul romanesc cu viitoarea generatie de angajati.

Pentru tineri este cadrul propice de descoperire a propriilor valori personale si profesionale, responsabilizarea lor cu privire la viitoarea lor cariera si accesul la alternative viabile de siguranta si optimism pentru un viitor in Romania.

Motivatia juriului pentru acordarea premiului: "Juriul a apreciat numarul mare de liceeni implicati in proiect: 400, modalitatea prin care angajatii au fost castigati de proiect: 48 dintre acestia au fost mentori si, nu in ultimul rand, calitatea managementului de proiect pentru un proiect atat de amplu.

Prezentarea proiectului castigator "Cautam eschimosi temerari pentru complexul logistic Edenia - care aduce Polul Nord la Campia Turzii!!!"

Visezi sa iti traiesti viata la cote maxime in fiecare zi? Tanjesti dupa o experienta de durata si mereu noua care sa te transporte in taramul fascinant si indepartat al zapezilor, sa respiri aerul rarefiat de la capatul Pamantului? PREGATESTE-TE! POLUL NORD VINE LA TINE, chiar in CAMPIA TURZII!

Si tu poti fi unul din eschimosii pe care ii cautam pentru cel mai mare depozit de produse congelate din Europa! Vei fi surprins de primul depozit de tip high bay cu temperatura controlata din Romania, inalt de 43 m si cu capacitatea de stocare de 17.000 de paleti.

Motivatia juriului pentru acordarea premiului: "Juriul a apreciat modul in care a gandit si operationalizat popularea noii investitii operationale prin efortul intregii organizatii incepand de la etapa de selectie si pana la integrarea noilor angajati.  Un exemplu de buna practica ce poate fi replicat.

 

Termen de inscriere:

Inscrierile s-au incheiat in 19 Aprilie, ora 12:00. Numarul de participanti a fost limitat la 50 de persoane. 

Evenimentul a avut loc la sediul HR Club din strada Culmea Veche, numarul 2, etajul 1, sector 3, Bucuresti (vezi harta aici).

 

Agenda

13:30 - 14:00
Inregistrarea participantilor & welcome coffee
14:00 - 14:45
Ligia Ludusan - Manager Recrutare si Mobilitate - Groupama Asigurari
14:45 - 15:30
Cristian Pantir - Marketing Manager - Adecco Romania
15:30 - 16:00
Coffee Break & networking
16:00 - 16:45
Corina Preda - Departament Training si Dezvoltare personal - Kaufland Romania
16:45 - 17:30
Mirela Stere - Director Resurse Umane - Macromex

Speakers

Ligia
Ludusan
Manager Recrutare si Mobilitate
Groupama Asigurari
Cristian
Pantir
Marketing Manager
Adecco Romania
Corina
Preda
Departament Training si Dezvoltare Personal
Kaufland Romania
Mirela
Stere
Director Resurse Umane
Macromex

Inscrieri

Membru GOLD
Premium
Gratuit
Membru SILVER
Asociat
Gratuit
Membru BRONZE
Baza
50 euro + TVA
Non-membru
75 euro + TVA

Locatie

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali