Seminar HR Club: Bune practici in aplicarea legislatiei muncii, 18 martie 2014

Am inceput seria seminariilor HR Club din acest an cu intalnirea din 18 martie 2014, pe tema "Bune practici in aplicarea legislatiei muncii". 

Seminarul s-a desfasurat sub forma unui panel moderat, invitatii fiind specialisti in Dreptul Muncii si Relatii de Munca. Discutiile s-au axat pe subiectele de interes ale participantilor, semnalizate in avans.  

Agenda

13.30 - 14.00
Inregistrarea participantilor & welcome coffee
14.00 - 15.30
Panel moderat - Sesiunea 1
Andreea Suciu - Senior Associate, Menzer & Bachmann - Noerr
Dan Mihai - Partener, Jinaru, Mihai & Notingher Law Offices & Tax Advisors
Ioan Dumitrascu - Partner, PeliFilip
Marius Eftimie - Avocat, Eftimie & Stoian Legal
15.30 - 16.00
Coffee Break & networking
16.00 - 18.00
Panel moderat - Sesiunea 2

Speakers

Andreea
Suciu
Andreea este Senior Associate in cadrul biroului de avocatura Noerr si absolventa a Masteratului in Drept European si Integrare Europeana (LL.M.) a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Graz/Austria. 
 
Principalul domeniu de expertiza al Andreei Suciu este dreptul muncii, domeniu in care aceasta a dobandit o vasta experienta, acordand asistenta si consultanta juridica pentru numeroase companii multinationale. Andreea Suciu ofera consultanta in special cu privire la dreptul de sedere al cetatenilor UE si non-UE, legislatia privind securitatea sociala, contracte individuale de munca si contracte de management, sindicate / reprezentanti ai salariatilor, negocierea si incheierea de contracte colective de munca, concedieri individuale si colective, protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora.
Dan
Mihai
Dan Mihai are o experienta de peste 15 ani in servicii de consultanta juridica pentru companii locale si multinationale care activeaza in diferite domenii de activitate cum ar fi: real-estate, sanatate, retail, IT, outsourcing etc.
 
Experienta sa profesionala include o perioada de doi ani ca Partener intr-o mare companie romaneasca de consultanta in management. In calitatea sa de  Partener si conducator al departamentului juridic, Dan a coordonat si supervizat proiecte de consultanta juridica dar si proiecte multidisciplinare care au integrat diverse competente cum ar fi: legal, taxe, consultanta in management. 
Ioan
Dumitrascu
Ioan este coordonatorul practicii de dreptul muncii din cadrul Peli Filip. Echipa pe care o coordoneaza este frecvent implicata in cercetari disciplinare, procese de restructurare economica, aspecte privind necorespunderea profesionala a unor persoane din functii cheie, litigii rezultand din incetarea relatiilor de munca sau legate de drepturi salariale, negocieri colective, precum si proiecte speciale: restructurari ale echipei de management, structurarea unor progame de plecari voluntare, accidente de munca sau implementarea unor programe de lucru special. Intre clienti se numara jucatori importanti din industria alimentara, a constructiilor de masini, farmaceutica, electronica, cosmetice, retail sau bancara. 
 
Ioan este implicat si in proiecte de fuziuni si achizitii, restructurari financiare si insolvente alaturi de echipele specializate din cadrul Peli Filip. Expunerea fiecarui avocat la mai multe domenii este menita sa mareasca abilitatea de a intelege nevoile de business ale clientilor astfel incat sa poata oferi clientilor solutii pragmatice si integrate.
Marius
Eftimie
Domenii de specializare - Marius s-a ocupat cu precadere de asistarea clientilor pe parcursul negocierilor colective de munca, asigurand suportul juridic atat pentru incheierea contractelor colective de munca, cat si cu ocazia declansarii conflictelor de munca, inclusiv a grevelor.
 
Experienta relevanta - printre principalele proiecte in care a fost implicat se pot menționa: concedierile colective derulate in cadrul unor importante companii din domeniul energetic; elaborarea si implementarea procedurilor de evaluare a performantei salariatilor; negocieri colective la nivel de ramura; activitati de lobby in cadrul proiectelor de modificare a actelor normative in domeniul relatiilor de munca; reprezentarea angajatorului in cadrul unor procese avand ca obiect discriminarea salariala; contestarea masurilor dispuse de autoritatile de munca referitoare la regimul muncii suplimentare; transfer colectiv.

Locatie

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali