Seminar HR Club: Bune practici in aplicarea legislatiei muncii

Marti, 24 februarie, a avut loc seminarul HR Club pe tema "Bune practici in aplicarea legislatiei muncii". Evenimentul a fost structurat sub forma unui panel moderat, cu invitati specialisti in Dreptul Muncii si Relatii de Munca. 

Discutiile s-au axat pe subiectele de interes ale participantilor, semnalizate in avans: concedii, ore suplimentare, sporuri, concedieri, contracte de munca, proceduri poprire, detasari, sindicate, dialog social, medicina muncii, prelucrarea datelor cu caracter personal etc. 

Agenda

13.30 - 14.00
Inregistrarea participantilor & welcome coffee
14.00 - 15.30
Panel moderat - Sesiunea 1
Andreea Suciu - Head of Employment & Pensions, Noerr
Dan Mihai - Partener, Jinaru, Mihai & Notingher Law Offices & Tax Advisors
Ioan Dumitrascu - Partener, PeliFilip
Marius Eftimie - Avocat, E & S Legal
Serban Paslaru - Partener al Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonator al departamentului de Dreptul Munci
15.30 - 16.00
Coffee Break & networking
16.00 - 18.00
Panel moderat - Sesiunea 2

Speakers

Andreea
Suciu
Andreea este coordonatorul departamentului de dreptul muncii in cadrul biroului de avocatura Noerr si absolventa a Masteratului in Drept European si Integrare Europeana (LL.M.) al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Graz/Austria. 
 
Principalul domeniu de expertiza al Andreei Suciu este dreptul muncii, domeniu in care aceasta a dobandit o vasta experienta, acordand asistenta si consultanta juridica pentru numeroase companii multinationale. Andreea Suciu ofera consultanta in special cu privire la dreptul de sedere al cetatenilor UE si non-UE, legislatia privind securitatea sociala, contracte individuale de munca si contracte de management, sindicate/ reprezentanti ai salariatilor, negocierea si incheierea de contracte colective de munca, concedieri individuale si colective, precum si protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului de intreprinderi. 
Dan
Mihai
Dan Mihai are o experienta de peste 15 ani in servicii de consultanta juridica pentru companii locale si multinationale care activeaza in diferite domenii de activitate cum ar fi: real-estate, sanatate, retail, IT, outsourcing etc.
 
Experienta sa profesionala include o perioada de doi ani ca Partener intr-o mare companie romaneasca de consultanta in management. In calitatea sa de  Partener si conducator al departamentului juridic, Dan a coordonat si supervizat proiecte de consultanta juridica dar si proiecte multidisciplinare care au integrat diverse competente cum ar fi: legal, taxe, consultanta in management. 
Ioan
Dumitrascu
Ioan este coordonatorul practicii de dreptul muncii din cadrul Peli Filip. Echipa pe care o coordoneaza este frecvent implicata in cercetari disciplinare, procese de restructurare economica, aspecte privind necorespunderea profesionala a unor persoane din functii cheie, litigii rezultand din incetarea relatiilor de munca sau legate de drepturi salariale, negocieri colective, precum si proiecte speciale: restructurari ale echipei de management, structurarea unor progame de plecari voluntare, accidente de munca sau implementarea unor programe de lucru special. Intre clienti se numara jucatori importanti din industria alimentara, a constructiilor de masini, farmaceutica, electronica, cosmetice, retail sau bancara. 
 
Ioan este implicat si in proiecte de fuziuni si achizitii, restructurari financiare si insolvente alaturi de echipele specializate din cadrul Peli Filip. Expunerea fiecarui avocat la mai multe domenii este menita sa mareasca abilitatea de a intelege nevoile de business ale clientilor astfel incat sa poata oferi clientilor solutii pragmatice si integrate.
Marius
Eftimie
Domenii de specializare – Avand o experienta de peste opt ani in domeniul dreptului muncii, Marius s-a ocupat atat de aspecte ce tin de raporturile individuale de munca (concedieri, sanctionari disciplinare, necorespundere profesionala, detasari interne sau transfrontaliere, ore suplimentare, formare profesionala, etc) , cat si de asistarea clientilor pe parcursul negocierilor colective de munca, asigurand suportul juridic atat pentru incheierea contractelor colective de munca, cat si cu ocazia declansarii conflictelor de munca, inclusiv a grevelor.
 
Experienta relevanta - printre principalele proiecte in care a fost implicat se pot menționa: reorganizari de activitate urmate de concedieri colective sau transferuri de personal derulate in cadrul unor importante companii din domeniul energetic; elaborarea si implementarea procedurilor de management al performantei salariatilor; negocieri colective atat la nivel de unitate, cat si la niveluri superioare; participarea in cadrul grupurilor de lucru din cadrul asociatiilor patronale referitor la proiectele de modificare a actelor normative in domeniul relatiilor de munca; reprezentarea angajatorilor in cadrul unor procese avand ca obiect practicile discriminatorii; contestarea masurilor dispuse de autoritatile de munca.
Serban
Paslaru

Serban Paslaru detine o experienta de 13 ani in consilierea angajatorilor in probleme specifice de dreptul muncii, incluzand pregatirea documentatiei aferente incetarii raporturilor de munca si parcurgerea etapelor procedurilor de restructurare, negocieri colective, pregatirea si implementarea planurilor de concedieri, efectuarea transferurilor de intreprindere, pregatirea si implementarea unor programe motivationale, asistenta pe durata conflictelor de munca etc.

Serban Paslaru este membru al unor prestigioase asociatii profesionale precum HR Club, European Employment Lawyers’ Association (EELA) si face parte din comitetul privind dreptul muncii al Multilaw.

Serban Paslaru participa frecvent, in calitate de lector, la conferinte, seminarii si mese rotunde pe teme de legislatia muncii si este autorul mai multor articole si analize de drept publicate in reviste interne si internationale. E-mail: serban.paslaru@tuca.ro

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali