Seminar HR Club: Bune practici in formarea si dezvoltarea oamenilor, 27 mai 2014

Pe 27 mai 2014, la cel de-al doilea seminar de bune practici din acest an, am dat startul diseminarii proiectelor nominalizate la Galei Premiilor de Excelenta HR Club 2014. Intalnirea a fost dedicata categoriei "Formare si Dezvoltare", cea care a gazduit cel mai mare numar de aplicatii, respectiv 18. La seminar au fost prezentate urmatoarele proiecte:   

  • Cargus International - "Profesionistii - Mandru sa fiu curier Cargus" - programul a fost lansat in iunie 2013, avand doi piloni: Cursul Profesionistii, in cadrul caruia 800 de curieri au fost instruiti in soft skills si Campania de Sales Lead-uri, care a fost lansata in cadrul cursului si care a adus pana la aceasta data un venit de doua ori mai mare decat bugetul programului.

"Un proiect care demonstreaza un excelent ROI." - comentariu Juriu Gala HR Club 2014 

  • ING Asigurari de Viata - "ING Sales Force Academy" - este un sistem de dezvoltare, recunoastere si managementul performantei care include 30 programe de training pentru dezvoltarea profesionala si personala a consultantilor si managerilor din forta de vanzari ING. Dezvoltarea proiectului a implicat si s-a tradus in impactul de business prin: evaluarea nevoilor de training (national), dezvoltarea programelor si derularea in 2013 a 224 sesiuni de training, in total 1266 participanti. 

"Un sistem complex de management al performantei si recunoasterii, de dezvoltare profesionala si personala." - comentariu Juriu Gala HR Club 2014 

  • JTI Romania - "Learniacs Explore - Seek More" - scopul principal al programului a fost dezvoltarea agilitatii si inteligentei practice a managerilor si implicarea lor in gandirea de abordari inovative pentru implementarea strategiei 2014-2016. Fiind un proiect structurat pe doi ani, in primul an (2013), accentul s-a pus pe dezvoltarea inteligentei emotionale si alinierii la strategia de business, iar in al doilea an (2014) atentia va fi pe imbunatatirea abilitatilor de luare a deciziilor, de asumare a riscurilor si de a retine si dezvolta talente.

"Un proiect care vizeaza unul dintre cele mai provocatoare obiective ale formarii si dezvoltarii din zilele noastre: cum sa formezi abilitati de inovare managerilor." - comentariu Juriu Gala HR Club 2014

  • Unicredit Leasing Corporation - "UCL's Got Talent" - un program de action learning in care procesul de invatare se bazeaza pe implicarea participantilor in proiecte ancorate in teme de business reale. Scopul asumat a fost dezvoltarea tuturor angajatilor pe comportamente si competente de comunicare, colaborare si adaptare la schimbare, oferind in acelasi timp potentiale solutii inovatoare pentru preocuparile strategice ale top managementului.

"A fost apreciata abordarea originala si curajoasa care a avut un impact demonstrat: libertatea angajatilor in selectarea modului in care isi construiesc ideile de business si masura in care aleg sa invete in acest program." - comentariu Juriu Gala HR Club 2014

Agenda

13:30 - 14:00
Inregistrarea participantilor
14:00 - 15:30
Sesiune plenara I : Ioana Toma, Cargus International - "Profesionistii - Mandru sa fiu curier Cargus"
Anca Moldoveanu, ING Asigurari de Viata - "ING Sales Force Academy"
15:30 - 16:00
Coffee Break
16:00 - 17:30
Sesiune plenara II : Mihaela Munteanu, JTI Romania - "Learniacs Explore - Seek More"
Unicredit Leasing Corporation - "UCL's Got Talent"

Speakers

Ioana
Toma

Cargus este o companie dinamica, in plina crestere, pionier al industriei de curierat, asa ca provocarea Ioanei Toma, ca HR Manager al Cargus, este sa aduca oameni prompti, sa ii retina pe cei responsabili, sa ii dezvolte pe cei de incredere. Experienta Ioanei si a echipei sale de HR in training, coaching si recrutare a facut posibila desfasurarea mai multor proiecte de impact in organizatie. Unul dintre ele, intitulat “Profesionistii – Mandru sa fiu curier Cargus”, a fost finalist la categoria Formare si Dezvoltare, in cadrul Galei Premiilor de Excelenta HR Club din acest an. 

Ioana este membru al Euro Trainers Coaching System (ETCS) si membru fondator al Asociatiei Mesagerii Sanatatii si Fundatiei Universitatea Copiilor.

Anca
Moldoveanu

Anca s-a alaturat echipei ING Asigurari de Viata in urma cu 10 ani si face parte in prezent din echipa de Sales, ocupand pozitia de Director Resurse Umane pentru Vanzari.

Ca HR Functional, alocat canalelor de distributie ale ING Asigurari de Viata, responsabilitatea Ancai este de a elabora si implementa strategia de recrutare, selectie, training si dezvoltare pentru forta de vanzari (Tied Agent) si canalele alternative de distributie (Bancassurance, Brokeri) astfel incat sa sprijine realizarea strategiei de business a departamentului si companiei. In acest rol, propune si implementeaza impreuna cu echipa de management din vanzari sistemul de management al performantei si planuri de cariera.

Mihaela
Munteanu

Mihaela este Learning and Development Manager in cadrul JTI Romania si absolventa a Universitatii Bucuresti, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine.

Principalul domeniu de expertiza al Mihaelei este procesul de invatare si dezvoltare, domeniu in care aceasta a dobandit o vasta experienta, in diferite companii multinationale.

Alina
Robescu

Alina Robescu este Head of Human Resources in cadrul UniCredit Leasing Corporation / HR Business Partner pentru Grupul UniCredit in Romania  si detine o experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane. 

Alina si-a  inceput cariera in resurse umane in 2004 ca HR Personnel Officer in cadrul  ING Bank. Lucreaza in cadrul Grupului  UniCredit din 2007, acoperind diverse pozitii in domeniul resurselor urmane in UniCredit Tiriac Bank: HR Development Officer, HR Development Manager, HR Business Partner, Head of HR Expertise Center. Incepand cu aprilie 2013, Alina coodoneaza aria de resurse umane din cadrul UniCredit Leasing.

Locatie

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali