GALA NATIONALA A VOLUNTARILOR 2018 - editia a 8-a

20 decembrie 2018 - www.galavoluntarilor.ro

#VoluntarPentruRomania | #GNV2018 | #ImpreunaDe100DeAni

Motto GNV2018: Voluntar Pentru Romania. Impreuna de 100 de ani!

www.galavoluntarilor.ro

Gala Nationala a Voluntarilor este eveniment de marca al Federatiei VOLUM care de 8 ani aduce in prim plan si sarbatoreste meritele voluntariatului la nivel national, in luna decembrie. Organizatii si institutii, presa, parteneri strategici si reprezentanti ai voluntariatului corporate, se aduna sub umbrela unui moment de celebrare a VOLUNTARIATULUI. O data pe an voluntarii sunt cu adevarat aplaudati si povestile lor sunt auzite de o tara intreaga, Gala Nationala a Voluntariatului avand doua componente organizatorice: premierea castigatorilor din competitie si recunoasterea publica a initiativelor de voluntariat cu impact.

#VoluntarPentruRomania. Competitie
Componenta Competitie a Galei Nationale premiaza meritele voluntariatului calitativ in Romania. Aflata la a 8-a editie, competitia este organizata cu sprijin institutional si privat, implica peste 30 de membri in juriul oficial, ofera promovare nationala si este un eveniment de referinta pentru sectorul neguvernamental romanesc. Competitia premiaza 4 categorii (Voluntarul Anului, Proiectul de Voluntariat, Echipa de Voluntari si Coordonatorul de Voluntari al anului) si peste 20 de sectiuni (Educatie, Sanatate, Social, Arta si Cultura, Mediu, etc.). Seara de premiere va avea loc la Bucuresti, in 20 decembrie 2018, locatia urmand sa fie anuntata in web site-ul Galei si in mass media, in apropierea evenimentului.

Factorul definitoriu al editiei 2018 este includerea unui material VIDEO obligatoriu in formularele de inscriere. Acest camp se regaseste atat in nevoia oricarui proiect de a raporta calitativ si cantitativ efectele si impactul, cat si in nevoia de comunicare cat mai larga a voluntariatului. Dezvoltarea exponentiala a tehnologiei din ultimul deceniu a dat o noua directie comunicarii si a dezvoltat medii specializate de interactiune, motiv pentru care GNV 2018 isi doreste sa incurajeze folosirea ei in promovarea Voluntariatului. 

#ImpreunaDe100DeAni! Celebrare in anul centenarului

In an centenar miza acestei Gale este cu atat mai clara: de 100 de ani construm impreuna prezentul pe care il impartasim sub numele de Romania! La Gala Nationala, anul acesta ne reamintim de calitatile si punctele tari care ne fac sa fim si mandri de acest prezent, iar Voluntariatul poate fi unul dintre aceste puncte tari ale romanilor. De 100 de ani Suntem Impreuna… prin Solidaritate, la bine si la greu!

Editia a 8-a a Galei Nationale ne reaminteste 100 de calitati care ne fac sa fim impreuna un tot unitar si celebreaza o selectie de 100 de proiecte care au ridicat nivelul calitativ al vietii in Romania in 2018, voluntari care si-au dedicat timpul si energia sa transforme realitatea tuturor in mai Bine, echipe de voluntari si coordonatori care au muncit cu speranta unei zile mai luminoase in care sa ne trezim, cat mai multi dintre noi… ca o comunitate!   

2018 este an de Centenar pentru Romania, pentru comunitatea noastra, a romanilor. Este si an UNESCO al Patrimoniului Cultural, an de celebrare a valorilor, a identitatii de grup, a comuniunii si comunitatii care se aduna sub un pachet unitar de valori. Unele dintre acestea se schimba, alte se pastreaza, in acord cu timpul prezent si nevoile unei societatii evoluate, cu deplin respect pentru drepturile omului. Voluntariatul este una dintre aceste valori pe care se poate cladi o societate noua, superioara calitativ, in care Binele comunitatii, al tuturor! este motivatia din spatele oricarei actiuni.

Voluntariat in 2018 la nivelul Comunitatii Europene inseamna si schimbare de viziune in ceea ce priveste politicile de tineret: prin lansarea programului ESC (European Solidarity Corps)  accentul este mai mare pe solidaritate, implicare activa si constienta, angajabilitata tinerilor si pregatirea lor pentru o cetatenie deplin responsabila si asumata – cumva pare ca totul sta intr-o cheie noua, cea a constientizarii valorii si a directiei de reconstructie.

Timeline de Gala, de-a lungul timului

2018 - Voluntar Pentru Romania

2017 - Cei 7 ani de acasa

2016 – Voluntariat #CuDrag

2015 - Calatoria prin experiente de voluntariat

2014 – Voluntariatul devine o traditie

2013 – Olimpiada voluntarilor

2012 – Romania Interbelica

2011 – Anul European al Voluntariatului

 

La GNV2018 va invitam sa stabilim impreuna un nou obiectiv comunitar:

sunt #VoluntarPentruRomania pentru ca vreau si aleg sa fiu parte activa din schimbarea in Bine pe care mi-o doresc pentru mine si comunitatea din care fac parte!  

Cu drag,

Echipa Federatiei VOLUM

 

 

Evenimente

  • Leadership
  • Performanta
  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Master Class

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

HILL International Romania
Bucharest
Asociatia Daruieste Viata
Bucuresti
CIEL
Bucuresti

Parteneri Anuali