Mediul de business, invitat sa se implice in dezvoltarea viitorilor angajati

Peste 5.400 de tineri romani au participat in ultimii sase ani la programul The Duke of Edinburgh’s International Award in Romania (DofE), programul de dezvoltare personala care le ofera tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani sansa de a face perfomanta. Din 2011 incoace, tinerii participanti la program si-au dezvoltat competente care sa ii ajute sa-si gaseasca mai usor un loc de munca, s-au implicat in programe de voluntariat, au devenit mai proactivi si au invatat sa rezolve conflicte, acestea fiind o parte dintre abilitatile deprinse in urma implicarii in cadrul DofE.

Anul acesta, pe 2 noiembrie 2017, Fundatia The Duke of Edinburgh’s International Award Romania si Eucom Business Language – Centru de Excelenta in Servicii Lingvistice vor organiza Gala Regala, evenimentul de strangere de fonduri pentru programul DofE.

Aflat la cea de a III-a editie, evenimentul Gala Regala se va desfasura in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, patronul programului Award in Romania. Gala va avea loc in Bucuresti, la Stejarii Country Club.

In cadrul acestui eveniment, participantii vor avea ocazia sa descopere in ce mod programul DofE poate sa traseze directii de dezvoltare pentru tineri si, in consecinta, sa influenteze pozitiv societatea si mediul de afaceri din tara noastra.

 „Indiferent de varsta pe care o are, nevoia de dezvoltare a unui individ este constanta si ar trebui sa fie angrenata la nevoile societatii in care acesta activeaza. In cei 15 ani de activitate am ales sa vedem in oameni dincolo de ceea ce puteau oferi la momentul respectiv, am ales sa ne concentram pe ceea ce ar putea deveni daca ar beneficia de o formare adecvata. Fie ca ne referim la o companie mica, fie ca ne referim la o multinationala, calitatea serviciilor furnizate sta in pregatirea pe care o au angajatii. In calitate de manager dar si cetatean ce aspira la o societate sustenabila, imi doresc sa vad tineri determinati, care au avut posibilitatea de a incerca diferite roluri in cadrul comunitatii, care sunt deschisi catre tot ce este nou si provocator, care sa fie constienti ca implicarea lor intotdeauna va face diferenta. Tocmai de aceea am ales sa sustinem programul international de dezvoltare personala The Duke of Edinburgh’s International Award si sa invitam si ceilalti actori din mediul business sa se implice”, spune Delia Dragomir, Managing Partner al Eucom.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award a aparut pe baza nevoii tinerilor adulti de a se dezvolta personal si profesional intr-un cadru organizat si echilibrat, dar si cu scopul de a oferi o alternativa companiilor care privesc si catre activitatile de voluntariat ale viitorilor angajati. Astazi, programul asigura tinerilor cunostintele si abilitatile valorificate de catre angajatorii globali, companiile dorindu-si ca, atunci cand dezbat oportunitatea de angajare a unui tanar, acesta sa detina mai mult decat calificarile academice.

                                                                                                                               

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award este considerat, la nivel international, o realizare non-academica de elita pentru admiterea in universitati ori pentru angajarea la un loc de munca, beneficiarii programului dezvoltandu-si abilitati precum incredere in sine, inteligenta emotionala, determinare si implicare, leadership, creativitate si flexibilitate cognitiva, planificare si rezolvarea problemelor complexe, negociere, comunicare interpersonala, competenta culturala, competenta civica.

Pana in prezent, implementarea programului DofE in Romania s-a bazat pe sprijinul a peste 900 de voluntari (profesori, psihologi, tineri adulti) din cadrul a 300 de institutii unde se livreaza traininguri ori se organizeaza activitati de voluntariat (licee, universitati, ONG-uri).

Misiunea programului The Duke of Edinburgh’s International Award este aceea de a crea o societate sustenabila, cu impact asupra mediului de afaceri romanesc. Programul poate fi sprijinit printr-o donatie standard de 3.000 de euro, suma care poate sustine organizarea a 10 traininguri in cadrul a 10 licee din tara, ivindu-se, de aici, o medie de 150 de noi lideri Award, lideri care pot mentora, in medie, 5 tineri, inscriindu-se, in program, un total de 650 de tineri.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award se adreseaza  tinerilor din Romania incepand cu anul 2011. In prezent, este raspandit la nivelul intregii tari, implicand un numar aproximativ de 5400 de tineri atat din mediul urban cat si din mediul rural. Viziunea DofE este aceea de a modela tinerii si, implicit, mediul de business din Romania, facilitand implementarea unui program de dezvoltare personala recunoscut la nivel international. 

Eucom este Centru de Excelenta in Servicii Lingvistice avand 15 ani de experienta in segmentul de servicii lingvistice. Anual, Eucom implica in programele livrate la nivel national mai mult de 200 de traineri de limbi straine si 10.000 de angajati din peste 90 de companii din Romania. In 2017, Eucom a hotarat sa extinda misiunea de dezvoltare a angajatilor din companii sprijinind, alaturi de Fundatia The Duke of Edinburgh’s International Award, excelenta in educatia tinerilor.

Evenimente

Bucuresti
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
Bucuresti
  • Afaceri
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Conferinta

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Telekom
Bucuresti
A&D Pharma
Bucuresti

Parteneri Anuali