MyTechJob - platforma care gaseste rapid jobul potrivit competentelor tale

In prezent, una dintre principalele probleme cu care se confrunta tot mai multe companii este lipsa de resurse umane specializate. Cererea de angajare din domeniile tehnice este mult mai mare decât oferta de specialisti disponibili, care sa aiba totodata cunostintele si abilitatile solicitate de catre angajatori. Lipsa de specialisti cu pregatire tehnica este data atat de numarul relativ mic de absolventi anuali de studii superioare din domeniile respective, cat si de lipsa de instruire specifica a candidatilor conform necesitatilor angajatorilor. Deficitul de specialisti este o problema reala si de durata. Daca ne uitam la preferintele tinerilor absolventi de liceu din ultimii ani: o medie de 5 candidati se bat pentru un loc la facultatile umaniste: publicitate, jurnalism sau stiinte politice, iar locurile la facultatile tehnice (cu exceptia celor din domeniul IT) ramân in multe centre universitare neocupate.

Chiar si in industria IT, numarul absolventilor de la specializarile cu profil tehnic este prea mic in comparatie cu cererea de pe piata, iar competentele lor sunt limitate la ceea ce pot asimila in timpul cursurilor universitare. Companiile anunta constant intentii de angajare pentru perioade scurte spre medii (1-3 ani). Daca luam in considerare doar aceste anunturi publice, estimarile pentru anul 2019, de exemplu, depasesc 15.000 de noi pozitii deschise, doar in companiile mari. Numarul anual de absolventi de la specializarile tehnice nu depaseste 7.000, cu o rata de absorbtie pe piata muncii de 100%. In aceste conditii, sistemul de educatie superioara tehnica nu este in masura sa acopere cererea, iar companiile compenseaza prin atragerea de angajati cu calificari diferite si complementare cu cele tehnice.

Avand in vedere cresterea continua a cererii de specialisti cu pregatire tehnica, Aleron Training Center S.R.L. a dezvoltat o platforma interactiva cu locuri de munca, prin care candidatii sa-si poata evalua competentele si sa dobandeasca cunostintele tehnice necesare locului de munca vizat. Evaluarea candidatilor genereaza si o curricula de urmat ce contine descrierea actiunilor de derulat pentru a fi eligibili jobului vizat.

Astfel, platforma utilizeaza un algoritm bazat pe inteligenta artificiala ce calculeaza concordanta competentelor identificate in CV in raport cu specificatiile locului de munca vizat. Pentru un loc de munca definit, algoritmul calculeaza gradul de potrivire a candidatilor inscrisi vis-à-vis de cerintele postului respectiv.

De asemenea, platforma pune la dispozitie o functionalitate care permite cautarea si evaluarea locurilor de munca existente pe alte platforme online de locuri de munca in functie de competentele identificate in CV-ul utilizatorului. Platforma propune o lista de locuri de munca potrivite competentelor identificate.

Prin intermediul platformei, utilizatorul poate primi recomandari privind curricula de instruire necesara in functie de caracteristicile locurilor de munca vizate.

In acest moment platforma se adreseaza in mod special specialistilor din industria IT, dar va fi dezvoltata si pentru alte industrii.

Mai multe informatii puteti gasi la adresa: www.mytechjob.ro, prin intermediul careia ne puteti si contacta.

 

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali