JOBLANDIA

START WORKING & JOBLANDIA

Start Working este o initiativa gandita si construita pentru a oferi tinerilor o perspectiva practica asupra organizatiilor si a pietei de munca existente, cu scopul de a-i educa si sprijini in alegerea carierei.
 
Sub umbrela Start Working se afla si proiectul Joblandia, o harta a oportunitatilor si un ghid dedicate liceenilor si tinerilor aflati la inceput de cariera. 
 

CONTEXT

Intr-o perioada in care rata somajului in randul tinerilor (15-24 de ani) a fost de 21,3% in mediul urban (conform datelor INs din septembrie 2022), in care jumatate din tinerii ce intra la o facultate nu finalizeaza studiile si nici nu figureaza ca angajati, in situatia in care 75,5% dintre liceeni nu au vizitat niciodata o organizatie pentru a se informa in vederea carierei (conform datelor Pulse survey, HR Club, 2022), Joblandia vine sa faciliteze accesul tinerilor inspre potentiale contexte de munca. 
 
Stagiile de practica pe perioada verii sau vizitele in organizatii ce vor fi mediate si inlesnite de platforma Joblandia, vor da, atat liceenilor, cat si tinerilor studenti ocazia sa testeze ce inseamna sa lucrezi in anumite organizatii. 
 
Mai mult, proiectul Joblandia este menit sa creasca interactiunea dintre angajatori, licee, profesori si elevi, creand astfel o comunitate care sa relanseze piata muncii din Romania.
 

ETAPE PROIECT:

Etapa
Continut
Perioada
Saptamana Joblandia
O alternativa practica, interactiva de orientare profesionala in cadrul anului scolar.
Martie - Iunie 2023
Experienta Joblandia
Sprijina tinerii in obtinerea unor locuri de munca sau stagii de practica pe perioada verii sau in gasirea de mentori adecvati.
Iunie - Octombrie 2023
Spatiul/Biblioteca Joblandia
Completeaza trusa primului loc de munca si aduce impreuna resurse, anunturi de angajare si practica pentru tineri la inceput de cariera.
Martie 2023 - completare continua

SAPTAMANA JOBLANDIA

Saptamana Joblandia este prima faza a proiectului Joblandia si reprezinta momentul in care creem parteneriate intre liceele din Romania si companii. Aceste parteneriate se materializeaza in vizite organizate la companii intre lunile martie si iunie, in cadrul Saptamanii Altfel.
 

De ce sa deschizi usa companiei pentru o vizita?

  • Ai ocazia sa arati tinerilor ce inseamna sa lucrezi intr-o companie si ce se afla in spatele carierelor de succes.
  • Facilitezi un dialog direct cu profesionistii din diverse domenii pentru generatia tanara
  • Creezi relatii care vor ajuta in orientarea profesionala si vor crea o forta de munca educata pentru maine.
  • Ai ocazia sa creezi parteneriate de lunga durata intre liceu si companii.
  • Compania ta continua reputatia de bun angajator.

Cum functioneaza parteneriatul din Joblandia?

Pasul 1 - Companiile inscriu detaliile pe platforma Joblandia
Pasul 2 - Liceele vizioneaza informatia
Pasul 3 - Liceele aleg companiile la care doresc sa trimita in vizita grupuri de elevi
Pasul 4 - Liceele completeaza formularul
Pasul 5 - Companiile si Liceele coopereaza pentru planificarea vizitelor
Pasul 6 - Vizita
 

INSCRIE-TI COMPANIA PE JOBLANDIA!

 

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali