Raportul World of Work Trends: trei aspecte-cheie pentru a obtine un impact pozitiv in 2023

Potrivit ultimei cercetari a Top Employers Institute, capacitatea de a avea un impact pozitiv va deveni noua misiune strategica in 2023, reperul oricarei actiuni, politici si strategii corporative orientate spre viitor. Impactul pozitiv pus in practica de companiile certificate Top Employers se realizeaza prin trei momente si situatii diferite: un scop trait si impartasit, adanc internalizat si metabolizat de oameni astfel incat sa devina o constanta in actiunile si deciziile lor zilnice. Impartasirea valorilor incluziunii si diversitatii, care nu este doar o necesitate de afaceri, ci se transforma si intr-un impact pozitiv pentru intreaga organizatie. Sustenabilitatea, care devine o valoare de baza si asigura continuitatea organizatiei atat prin impactul pozitiv larg, cat si prin modul sau exemplar de actiune.

Scopul este esenta organizatiei, iar atunci cand este trait empatic si impartasit de toti oamenii din organizatie, se transforma intr-un impact pozitiv. Valoarea unui scop trait si impartasit, in care scopul angajatilor se identifica si se aliniaza cu scopul corporativ, este in centrul deciziilor strategice si este un factor-cheie in momentele de luare a deciziilor.

Diversitatea si incluziunea sunt valori indispensabile pentru orice organizatie, iar angajamentul celor mai bune companii este de a traduce aceste principii in actiuni concrete de zi cu zi. Initiativele D&I sunt din ce in ce mai mult rezultatul implicarii angajatilor, care informeaza si actualizeaza organizatia in mod regulat cu privire la problemele cel mai arzatoare. Oamenii din organizatii le cer liderilor sa fie promotori si vehicule ale politicilor de diversitate si incluziune si isi propun sa instruiasca noi lideri in aceasta zona.

Sustenabilitatea este o valoare fundamentala pentru organizatiile care doresc sa se angajeze in crearea unui impact pozitiv asupra lumii. Organizatiile care sustin activ aceasta valoare includ tot mai multe indicatori ai performantei sociale in rapoartele lor de management. Acestea urmaresc date in timp real pentru a se asigura ca initiativele social si de mediu implementate sunt eficiente si eficace si pentru a avea instrumente adecvate pentru a actiona impotriva situatiilor critice. Gasim exemple de organizatii inovatoare care au implementat programe de voluntariat pentru angajati, legate de obiective sociale sau de mediu. Investirea de resurse, inclusiv de timp si de sprijin, pentru a contribui la orice promoveaza sustenabilitatea reprezinta un mesaj clar si puternic al angajamentului organizational.

Doriti sa descoperiti mai multe date si perspective din cercetarea Top Employers Institute?

Descarcati aici World of Work Trends Report 2023.

Top Employers Institute – for a better world of work

 

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali