Swing Dance - de la socializare la dezvoltare personala

Bucuresti Swing Dance Society si Sing&Swing Band sunt doua brand-uri coordonate de Ioana Lupescu, ce si-au propus si au creat in timp, locuri in care se intalnesc oameni pasionati, iubitori de ritmuri Swing & Jazz ale anilor ’20-’50, profesionisti si amatori. In un mod vesel si personal, ei aduc la viata muzica si dansul specifice unei perioade in care Big Band-urile ofereau ocazia sa se creeze comunitati. Dansuri precum Lindy Hop, Charleston & Dixieland, Solo Jazz, Collegiate Shag, Balboa sau maretul Blues si-au gasit la BSDS si S&SB locul perfect sa fie puse in valoare.

BUCURESTI SWING DANCE SOCIETY

Deschizatori de drumuri in 2015 pentru bucurestenii iubitori de dans si miscare inspirati de muzica anilor ’20-’50 cand Fred Astaire si Frank Sinatra erau cativa din liderii unei generatii, BSDS are ca motto un indemn: “Swing your way onto the dance floor, with us!”

Ii puteti intalni la petreceri, aducand bucurie pe strada sau in parcuri, in evenimente private sau publice , si mai ales ii puteti cunoaste oricand la cursurile de dans pe Bucuresti Swing Dance Society care le desfasoara la One Art House - in centru, la Piata Rosetti, in o casa construita in anii 1920 ce pastreaza elemente din perioada interbelica.

De ce sa vii la Swing Dance? Iata cateva pareri : “pentru ca mi-a placut muzica anilor ’20-’50 de mica”, sau “dintotdeauna am fost atras de filmele vechi”, “m-a atras muzica electro swing la inceput”.

Bucuresti Swing Dance Society sub coordonarea Ioanei Lupescu sustine proiecte ce promoveaza dansul, atat in randul copiilor, cat si al adultilor, in mod special prin:

 • Metoda de petrecere a timpului liber intr-un mod placut… socializare
 • Terapie neconventionala
 • Metoda de dezvoltare bazata pe inteligenta emotionala
 • Dezvoltarea metodelor bazate pe naturaletea miscarilor, muzica, conexiunea, apropierea de om si valorificarea dorintelor sale.

SING & SWING BAND

„Sing&Swing” Band (muzicieni si dansatori) promoveaza din august 2017 conexiunea muzica - dans si atmosfera anilor ’20-’60, cand ritmurile de Dixieland, Swing&Jazz erau dedicate iubitorilor de dans si miscare.

Motto-ul lor este “ muzicieni si dansatori impreuna, va inspiram sa va jucati cu pasi extraordinari de dans”.

Ne-am simtit minunat la petrecerea “Pe ritmuri interbelice – live music”- stilul anilor ’30-’50, din 28.11.2019 de la Restaurant Elisabeta si va invitam si la urmatorul eveniment ce va avea loc pe 19.02.2020.

Avand viziuni comune, fondatorii S&SB – Ioana Lupescu si Adrian Tetrade au creat acest band, pentru a promova in special muzica de Swing&Jazz Americana ce se impleteste cu miscarile de dans oferite atat privitorilor, cat si celor care doresc sa invete cativa pasi.

La evenimentele speciale presara pe alocuri si Blues sau muzica ce are influente europene (Vals, Tango, Foxtrot) si latino-americane (Salsa, Cha-cha-cha, Bossa Nova).

Formula de baza a S&SB (muzicieni si dansatori): Ioana Lupescu – fondator & manager & dansator/coregraf, Adrian Tetrade – co-fondator si director muzical - tobe, Ana-Maria Munteanu - voce, Bogdan Munteanu - pian, Bogdan Roman - saxofon&clarinet, Iulian Corlateanu - chitara bass, Vlad Nita – trompeta, Adrian Iordache – trombon, Adrian Cinezean&Tea Chiru, Paula Solomon si Andrei Petrea - dansatori.

“Mi-am dorit mult timp sa ofer posibilitatea celor care danseaza, sa simta si sa redea emotia din muzica asa cum un muzician simte si ofera prin sunetele instrumentelor sale” - Ioana Lupescu

“Conexiunea dintre muzician si dansator e foarte importanta. La inceput, tot ceea ce un dansator are nevoie este sa poata merge normal dar pe diverse ritmuri, iar daca le poate si reda batand din palme, in acelasi timp, este pe drumul cel bun” - Adi Tetrade

Ioana Lupescu  (Asociatia Club Sportiv “Feel&Dance, “History of a lost Love Dance Festival”, Sing & Swing Band, Bucuresti Swing Dance Society, One Art House)

Are o experienta  de mai mult de 15 ani in antrenoriat si dans, avand la baza studii economice, certificari in sport & dans sportiv, si studiaza domenii ca:

Adrian Tetrade (colaborator Feel&Dance, co-fondator Sing & Swing Band)

 • Nascut in Cluj – Napoca, Adi Tetrade si-a descoperit pasiunea pentru tobe si percutie de la varsta frageda - 3 ani, facand parte din o familie de muzicieni.
 • Studiile muzicale le-a realizat la Liceul de Muzica "Sigismund Toduta" - Cluj (pian si percutie) si la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" - Cluj (sectia Percutie), iar timp de 1 an a facut cursuri la Academia de Jazz din Budapesta si un curs de vara la Koln.
 • Ca si artist face parte din numeroase spectacole de revista, cabaret, dans contemporan, opera rock, opera clasica si opereta, turnee si show-uri televizate precum Cronica Carcotasilor (2006-2015) alaturi de trupa Jukebox, sau Dansez pentru tine (2007-2010), iar din 2014-2019 este bateristul show-ului Vocea Romaniei.
 • Colaborari: Stefan Banica Jr, Andra, Niko, Mandinga, HB Orchestra: https://www.youtube.com/watch?v=OEyLNr3MvT4
 • Trupe in care a activat: Compact C, Sarmalele Reci, Jukebox
 • In prezent: din 2017 a fondat si activeaza in The Humans Band (castigator Eurovision Romania 2018)  https://www.youtube.com/watch?v=xSkg9HTrXyU

Detalii BSDS si S&SB: ioana.lupescu@lectiidedans.ro , www.lectiidedans.ro, FB si YB Bucuresti Swing Dance Society si Sing And Swing Band.

Echipa BSDS si S&SB va doreste in 2020: “Sa fie muzica, dans si veselie, sa fie viata si multa energie, sa fie ca in filmele ce va aduc multa bucurie!”

 

 

Evenimente

Bucuresti
 • Leadership
 • Management
 • Performanta
 • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
Bucuresti
 • Afaceri
 • Leadership
 • Management
 • Performanta
 • Conferinta

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Telekom
Bucuresti
A&D Pharma
Bucuresti

Parteneri Anuali