Top cele mai performante agentii de PR 2017

Miercuri, 11 octombrie, in cadrul Galei Biz PR Awards, Revista Biz a lansat rezultatele topului  celor mai performante agentii de PR, editia 2017, un studiu BIZ si Unlock Market Research, aflat la a cincea editie.

Anul 2017 a adus o premiera in cadrul studiului. Doua agentii de PR se situeaza pe locul I, la egalitate: McCann PR, dar si liderul din ultimii trei ani, Golin Romania. Pe locul al doilea in top regasim GMP PR, urmat de locul trei, MSL The Practice. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Graffiti PR, SmartPoint, Rogalski Damaschin Public Relations, DC Communication, Grayling, BDR Associates Communication Group si The Public Advisors.

Topul agentiilor de PR din Romania este realizat in baza colectarii si analizei indicatorilor care vizeaza masurarea performantelor de business ale agentiilor de PR si a imaginii pe care acestea o au in randul companiilor care platesc pentru servicii de consultanta in comunicare. La fel ca in editiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri si nici doar despre evaluari din partea clientilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate in baza unui algoritm dezvoltat in parteneriat cu compania de cercetare Unlock.

Metodologia studiului

Topul celor mai performante agentii de PR, editia 2017, este rezultatul corelarii a doua clasamente preliminare, fiecare avand cate o pondere egala (50% - 50%):

•           topul performantei in business - realizat prin analizarea a patru indici financiari, fiecare avand cate o pondere alocata: cifra de afaceri din 2016 (33%), suma totala a fee-urilor incasate in 2016 (33%), profitabilitatea agentiei – profitul inregistrat in 2016 raportat la numarul de membri ai echipei (17%) – si rata de crestere a cifrei de afaceri in 2016 fata de 2015 (17%)

•           topul performantei agentiilor din perspectiva clientilor - realizat pe baza raspunsurilor oferite de un esantion reprezentativ la nivel de industrie alcatuit din clienti ai serviciilor de PR (specialisti si manageri cu expertiza in zona de marketing, PR, comunicare, corporate affairs si CSR, dar si general manageri si antreprenori).

***

Pe baza studiului prezentat in exclusivitate in cadrul conferintei "BizPR Conference", au fost acordate urmatoarele premii:

 

Best Practice:

Cea mai buna capacitate de analiza 2017:  GMP PR

Cea mai buna capacitate de raportare 2017: MSL The Practice

Cea mai buna capacitate de implementare 2017: GMP PR

Cea mai creativa agentie 2017: McCann PR

 

Premiul pentru “Performanta in business” - McCann PR

Categoria: agentii cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro

Premiul pentru “Performanta in business” - PR. IN Grup

Categoria agentii cu cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro 

Premiul pentru “Notorietate in PR” - Golin Romania
Categoria agentii

Premiul pentru “Notorietate in PR” - Monica Jitariuc
Categoria profesionisti

Premiu special: “Recunoastere pentru contributia la dezvoltarea industriei de PR” - GMP PR

 

Gazda editiei Biz PR Awards 2017 a fost Cabral Ibacka.

***

Despre Biz
Biz este brandul care reuneste o puternica comunitate de oameni de afaceri, atat online, cat si offline. Revista s-a impus prin realizarea unor importante studii si topuri in parteneriat cu agentii de research, pe cele mai importante domenii de activitate din Romania: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merita sa lucrezi, Topul agentiilor de PR din Romania, Brand Ro sau BizTech.

Biz este un brand unic in mass-media de afaceri din Romania si de 16 ani organizeaza puternice evenimente de afaceri in 9 orase din tara si 8 capitale din lume, de pe 3 continente.

www.revistabiz.ro

Evenimente

Bucuresti
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
Bucuresti
  • Afaceri
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Conferinta

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

A&D Pharma
Bucuresti
UNIQA Asigurari
Bucuresti

Parteneri Anuali