Voluntariatul te face om MARE – Gala Nationala a Voluntarilor 2017

Federatia VOLUM alaturi de partenerii sai organizeaza in seara de 19 decembrie Gala Nationala a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment de recunoastere a meritelor voluntariatului la nivel national. Incepand cu ora 19.00, la Pentagon Events Hall vor fi prezenti peste 330 de reprezentanti ai societatii civile, ai companiilor si ai institutiilor publice. Seara de gala isi propune sa celebreze oameni si initiative care doresc sa aduca schimbari cu impact in comunitate, prin intermediul voluntariatului.

In cadrul competitiei au fost inscrise 204  aplicatii si au fost alesi 119 finalisti pentru cele patru categorii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Echipa de voluntariat a anului. Povestile finaliste au fost analizate de catre cei 33 de membri ai juriului: reprezentanti ai institutiilor publice, companii, institute sau organizatii neguvernamentale cu expertiza in domeniile din competitie.

Gala Nationala a Voluntarilor 2017 vine cu invitatia de a sarbatori oamenii MARI, care au invatat si s-au dezvoltat contribuind impreuna la schimbarea comunitatilor, prin voluntariat. Sub sloganul „Voluntariatul te face om MARE”, evenimentul celebreaza meritele voluntariatului in formarea si dezvoltarea persoanelor care isi doresc mai multe de la comunitatea din care fac parte si se implica pentru a o transforma.

Printre membrii juriului de anul acesta se afla reprezentanti ai societatii civile, ai companiilor si reprezentanti ai institutiilor publice, printre care Raed Arafat - Secretar de Stat in cadrul Ministerului de Interne, Gabriela Podasca - Secretar de Stat Ministerul Tineretului si Sportului, Vincent Lambotte - Coordonator al echipei de informare-comunicare, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Valeria Racila van Groningen – Ambasador al Voluntariatului in Romania si Corneliu Pavel - Locotenent Colonel Fortele Navale Romane.

In Romania exista un numar aproximativ de 90.000 de organizatii inregistrate la Ministerul Justitiei, dintre care 40.000 isi depun anual bilantul contabil, iar doar 15.000-20.000 sunt active si deruleaza proiecte pentru comunitate. Eurobarometrul din 2011 a aratat ca in Romania rata de implicare a populatiei in activitati de voluntariat este de 15-18%, insemnand aproximativ 4,4 milioane de romani. In urma aprobarii noii Legi a Voluntariatului 78/2014, Federatia VOLUM apreciaza ca in ultimii ani acest numar a crescut considerabil.

Evenimentul va putea fi urmarit live pe internet, de la ora 19:00 pe site-ul Federatiei VOLUM (www.federatiavolum.ro) si pe site-ul Galei Nationale a Voluntarilor (www.galavoluntarilor.ro).

„Intr-o tara in care ne pierdem tot mai usor in deriva superficialitatii si a formei fara fond, Gala Nationala a Voluntarilor premiaza normalitatea - sau ceea ce noi si partenerii nostri consideram normalitate. A face mai mult decat pentru propria ta persoana e firesc pentru ca readuce umanitatea in viata ta, a mea, a noastra a tuturor. Anul acesta vom premia Oamenii Mari, sub sloganul „Voluntariatul te face om MARE", adica voluntarii de toate varstele si din toate domeniile de activitate din intreaga tara care in ultimul an si-au dedicat din timpul si abilitatile sau competentele lor pentru a face o schimbare. Voluntariatul nu este important doar prin prisma oamenilor si a proiectelor, ci si prin ce lasa in urma si prin starea de spirit pe care o transmite.” – Anca Nastase, Director Executiv al Federatiei VOLUM.

Gala Nationala a Voluntarilor se bucura si in acest an de sustinerea institutionala din partea Ministerului Tineretului si Sportului, a Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti si a Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala cu rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national - 90 de organizatii membre care gestioneaza aproximativ 23.000 de voluntari. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului si actiunii comune pentru dezvoltarea sustenabila a voluntariatului in Romania.

 

Persoane de contact:

Ana-Maria GRADINARIU – Coordonator Programe Federatia VOLUM, Coordonator Competitie GNV

•          anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro, (+4) 0749 977 844

Florentina CHIRU – Coordonator PR & Comunicare Externa, Federatia VOLUM

•          florentina.chiru@federatiavolum.ro, (+4) 0758 318 776

 

Evenimente

Bucuresti
  • Conferinta Nationala HR Club

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Clinicile Dr. Leahu
Bucuresti
Vola.ro
Bucuresti
Vola.ro
Bucuresti
AHK Romania
Bucuresti

Parteneri Anuali