WorkWise | Piata muncii: Tendinte si scenarii posibile pentru 2030

Felul in care muncim azi este intr-o continua tranzitie, amplificata de evenimentele ultimilor ani. Avansul rapid al tehnologiei, permanentele provocari globale, dar si nevoile in continua schimbare ale angajatilor ne-au provocat sa cercetam care sunt principalele tendinte care vor transforma piata fortei de munca in Romania. Alaturi de FutureStation si Ipsos Romania, am lansat raportul WorkWise | Piata muncii: Tendinte si scenarii posibile pentru 2030.

Ne-am propus sa realizam o radiografie detaliata a principalelor tendinte si scenarii posibile care vor transforma fundamental piata muncii din Romania pana in 2030, intr-un studiu complex ce a implicat sute de angajati si zeci de experti in resurse umane.

Raportul identifica trendurile care vor configura piata muncii intr-un viitor in care angajatii romani prefera un mod de lucru „la cerere”, se raporteaza la companiile pentru care lucreaza ca la niste „ghizi” pentru viata si isi amplifica aptitudinile cu ajutorul tehnologiei.

Printre concluziile cheie ale raportului se regasesc informatii utile precum:
  • 1 din 2 angajati romani vor prefera, pana in 2030, un mod de lucru ”la cerere”, intr-o societate in care munca hibrida si saptamana de lucru de 4 zile devin realitati.
  • 35% dintre angajatii romani cred ca, pana in 2030, rolul companiilor va evolua, de la un simplu ”loc de munca”, la ”navigatori pentru viata”, oferind echipelor suport pentru a raspunde provocarilor de zi cu zi.
  • 2 din 5 experti in resurse umane considera ca, pana in 2030, valorile si preocuparea pentru comunitate a companiilor vor deveni criterii esentiale pentru angajati in alegerea unui loc de munca.
  • Peste 40% dintre expertii in HR considera ca aptitudinile de intelegere si interpretare a datelor, cat si augmentarea performantei umane prin tehnologie sunt printre tendintele cele mai probabile de a deveni realitate pana in 2030.

Cele 5 tendinte si scenariile posibile pentru 2030 incluse in raport ofera companiilor un instrument util pentru identificarea nevoilor actuale si viitoare ale fortei de munca. Studiul face parte din angajamentul Pluxee de a oferi clientilor si partenerilor sai acces la cele mai importante resurse pentru a transforma provocarile si necunoscutul in oportunitati de crestere.

Descarca Raportul WorkWise | Piata muncii. Tendinte si scenarii posibile pentru 2030 pentru a afla de azi cum vom munci in viitor.

 

 

 

 

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali