A 13-a editie a Scolii de Vara HR Club a pus bazele unei noi generatii de profesionisti ai Resurselor Umane

De HR Club pe 15 Iulie 2019

In perioada 1-12 iulie 2019, sediul HR Club a fost un loc al tineretii, curiozitatii si dorintei de a afla cat mai multe despre ce inseamna Resursele Umane. 15 studente si masterande din toata tara au participat la sesiuni de training, prezentare si best practices sustinute de membrii HR Club care au jucat rolul de mentori si traineri, impartasindu-le cu generozitate din cunostintele lor. Astfel, cele 15 participante au trecut printr-un program intensiv de pregatire in cele mai importante arii de Resurse Umane: Strategie, Recrutare si Selectie, Formare si Dezvoltare, Managementul performantei, Compensatii si Beneficii, Dezvoltare organizationala si Legislatie.

De asemenea, studentele au avut ocazia de a vizita HR-ul si la el acasa. Ele au putut vedea cum se desfasoara diverse procese de HR la sediile FAN Courier, Macromex, BCR si EY Romania, precum si in fabricile Coca-Cola HBC Ploiesti si DRiV (Federal-Mogul Motorparts).

Toate informatiile acumulate pe parcursul Scolii de Vara au fost puse in aplicare prin rezolvarea unui studiu de caz complex.  Participantele au lucrat in echipe, iar in ultima zi au prezentat solutiile in fata unui juriu de experti, format tot din membri HR Club, care a desemnat echipa castigatoare.

Ca de obicei, Scoala de Vara HR Club a fost doar punctul de pornire pentru noul parcurs profesional al absolventelor. Procesul de invatare va continua, participantele primind un membership anual  in comunitatea profesionistilor de HR din Romania, care le va permite sa participe la seminariile, workshopurile si conferintele organizate de HR Club. De asemenea, prin intermediul Scolii de Vara, absolventele au intrat in legatura cu companiile reprezentate de mentori si cu diversele oportunitati de angajare si internship oferite de acestea.

Ce spun absolventii?

Alina Preda: “Ma asteptam la o experienta unica, ma asteptam sa plec de aici cu un bagaj imbogatit de cunostinte, insa nu ma asteptam sa plec cu o asemenea motivatie si dorinta de a face HR toata viata. Aceste doua saptamani au fost ceea ce imi trebuia ca sa constientizez faptul ca nu m-as putea vedea facand altceva de acum inainte.”

Alexandra Cretu: ”Scoala de Vara HR Club in doua cuvinte: invatare accelerata. Au fost doua saptamani pline, in care am primit in fiecare zi un volum urias de informatii. Pana la acest proiect nici nu aveam idee cat de mare este HR-ul si cate categorii are. Cred ca in acest zile am invatat de la unii dintre cei mai buni in domeniu.”

Andreea Munteanu: “Daca la inceput cunosteam HR-ul doar prin prisma experientei de voluntariat, acum pot spune ca am intrat in sfera companiilor si am inceput sa inteleg mai bine cum se leaga lucrurile la nivel de business. A fost o experienta totala, care ofera intrarea intr-un mediu nou si cunoasterea unor persoane din domeniul HR de la care putem invata enorm.”

***

Editia a 13-a a Scolii de Vara HR Club Next Generation a fost realizata cu sprijinul:

Parteneri anuali: Romanian Software, Trend

Partner on legal matters: Filip & Company

Partener proiect: DRiV (Federal Mogul Motorparts)

Suporteri proiect: BRD, Coca-Cola HBC Romania, Macromex

Parteneri media: AngajatorulMeu.ro, Cariere, HR Manager, Portal HR

 

Citeste si despre

Daca ai gasit macar o data informatie si inspiratie in evenimentele si resursele HR Club, atunci ajuta-ne sa le oferim in continuare! Redirectionand Citeste mai mult »
Desfasurata pe 31 martie 2021, ceremonia online transmisa in direct pe site-ul Asociatiei HR Club a fost urmarita de peste 600 de membri ai Citeste mai mult »
Ziua de 29 octombrie a debutat cu prezentarea lui Bjarte Bogsnes, Presedinte Beyond Budgeting Roundtable. Un pionier al miscarii Beyond Citeste mai mult »

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Asociatia HR Management Club

Parteneri Anuali