50 de tineri si 20 de profesionisti HR au lansat impreuna proiectul “Your First Job – The Z Generation Employability Kit”

De HR Club pe 07 Iunie 2018

Pe 5 iunie 2018 a avut loc evenimentul de lansare a proiectului “Your First Job”, organizat de HR Club in parteneriat cu Scoala de Valori.

50 de liceeni si studenti, cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, s-au intalnit cu 20 de specialisti si manageri HR din cele mai cunoscute companii din Romania pentru a pune bazele unui proiect ambitios, care si-a propus sa contribuie la diminuarea diferentelor de asteptari dintre tinerii aflati la primul loc de munca si angajatori, precum si la facilitarea accesului si integrarii Generatiei Z pe piata muncii.

Ziua a debutat cu trei ateliere de soft skills sustinute de trainerii Scolii de Valori, avand ca scop constientizarea setului de abilitati necesare unui viitor angajat si a modalitatii prin care acesta le poate folosi pentru a-si desfasura activitatea intr-un mod cat mai eficient. Printre temele discutate s-au numarat: Internet of things, Digital literacy si Work Skills 2030.

In a doua parte a zilei, sub emblema “Biblioteca vie”, tinerii participanti si-au cunoscut mentorii, profesionisti cu experienta in Resurse Umane, membri in HR Club. Acestia le-au prezentat cele sapte teme din care va fi compus kit-ul de angajabilitate, iar apoi s-au format grupele de lucru si s-au stabilit primii pasi ai intalnirilor care vor avea loc pe parcursul verii.

Andrei Gabriel Stupu, unul dintre tinerii ambasadori ai proiectului, a declarat: Cunosc Scoala de Valori de la Exceptionalii 2016, unul dintre proiectele care a avut un impact enorm asupra dezvoltarii mele si a sute de tineri din Romania. HR Club Romania mi-a facut anul trecut onoarea de a ma lua in juriul Generatiei Z la Gala Premiilor de Excelenta in HR. Si nu e mai mare bucurie decat sa vezi doua organizatii care au pus caramizi la cresterea ta, unindu-se intr-unul dintre cele mai tari programe de orientare in cariera, care e cu Do si DOERS, nu cu Wish si Thinkers.”

Ce se va intampla in continuare? Produsul final al proiectului va fi un kit online care va cuprinde informatii despre piata fortei de munca si angajabilitate, prezentate cu ajutorul unor instrumente de comunicare atractive, adaptate noii generatii. Kit-ul va fi creat pe perioada verii, in cadrul unor echipe de lucru formate din 100 de tineri ambasadori ai proiectului impreuna cu specialisti in HR care vor avea rol de mentori. Cei 100 de liceeni si studenti vor beneficia de consiliere vocationala, vizite in companii sau programe de tipul “angajat pentru o zi”.

Cautam in continuare ambasadori Your First Job! Inscrierile se pot face completand acest formular: https://sdv.typeform.com/to/Pab0XN. Mai multe detalii despre proiect se pot gasi pe pagina dedicata.

 

***

Proiect HR Club dezvoltat in parteneriat cu Scoala de Valori

Partener principal: BCR

Parteneri: Coca-Cola HBC Romania, Euro APS, Faurecia, SCC, Telekom Romania, Tenaris Silcotub

Cu sprijinul: Carrefour Romania, Catalyst, DB Global Technology, YourWay, WizeGen

Parteneri anuali HR Club: Romanian Software, Trend

Partner on Legal Matters: PeliFilip

 

 

Citeste si despre

Criza COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra muncii la nivel global, punand o presiune uriasa asupra departamentelor de Resurse Umane, care au Citeste mai mult »
Simplitatea inteligenta si digitalul functioneaza bine impreuna. Tehnologiile digitale faciliteaza autonomia si cooperarea, iar simplitatea Citeste mai mult »
Viitorul muncii este in continua schimbare, in continua evolutie, iar asta afecteaza (si) functiunea de resurse umane. Din aceasta cauza, Citeste mai mult »

Evenimente

  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
  • Afaceri
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Master Class

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Telekom
Bucuresti
A&D Pharma
Bucuresti

Parteneri Anuali