Descriere Candidati

1. Cel mai valoros proiect de recrutare si selectie
 1. Adobe Systems Romania
  Summer Internship 2011

  In vara anului 2011, curiosi si entuziasti, 35 de interni au pornit in aventura “Adobe Summer Internship 2011”.

  Aici, au descoperit echipele din Adobe Romania, au cunoscut oameni pasionati de software, s-au confruntat cu probleme reale de business si au lucrat cot la cot cu colegii lor mai mari.

  Pe langa bogata experienta de invatare: lucrul in echipe, participarea la workshop-uri, accesul la o multitudine de resurse de invatare, si un hackaton reusit, a fost si multa distractie: Internii au organizat petreceri, au legat prietenii si au concurat impreuna pentru premiile programului.

 2. AIESEC Romania
  Proiect de recrutare si selectie

  Recrutarea in AIESEC Romania are un rol foarte important deoarece asigura resursa umana intr-o organizatie dinamica precum cea a noastra, in care lucrurile evolueaza de la an la an. Astfel, recrutarea urmareste urmatorul curs: planificarea resursei umane , comunicarea oportunitatilor oferite de organizatie, selectia aplicantilor si crearea unui cadru de inductie si dezvoltare.

 3. Banca Comerciala Romana
  Bucharest Local Trainees

  Bucharest Local Trainees a luat nastere din nevoia de a crea in Bucuresti o echipa de tineri entuziasti si ambitiosi care sa fie mai aproape de clientii nostri din segmentul de varsta apropiat lor, sa le inteleaga mai bine nevoile si sa vorbeasca despre banking pe intelesul lor. Astfel ca, in vara anului 2011 am recrutat 95 de proaspat absolventi din Bucuresti oferindu-le posibilitatea de a-si incepe cariera alaturi de noi. Si pentru ca au renuntat la ultima lor vacanta pentru noi, BCR le-a oferit un program format din mai multe etape de invatare, fiecare urmata de cate o evaluare care sa sustina ambitia si competitia cu ei insisi.

  La finele proiectului, putem afirma cu mandrie ca proiectul a fost un succes, rata de absorbtie pe care ne-am propus-o a fost atinsa, iar 60% dintre cei angajati initial au primit evaluari pozitive si au fost angajati in BCR pe pozitii de Consilier Client Retail, Consilier Client Zona Rapida, Consilier Finantari Imobiliare sau intr-un proiect in Centrele de Afaceri Corporate.

 4. BRD - Groupe Societe Generale
  Program de Internship

  In toamna anului 2010 a demarat programul de Internship, sub sloganul Un internship te poate pregati pentru viitor, in contextul diminuarii numarului de pozitii vacante, am lansat acest program sub marca BRD pentru a identifica tineri cu potential si a-i atrage in organizatie, oferindu-le oportunitati de cariera, si nu in ultimul rand pentru a promova marca de angajator a BRD Groupe Societe Generale.

  Proiectul a constat in oferirea de stagii de practica platite, parcurse in anumite departemente preselectate in functie de nevoile organizatiei, sub indrumarea unui tutore desemnat, avand in acelasi timp posibilitatea accesarii de oportunitati de cariera.

 5. JTI Romania
  Stagiul de dezvoltare (development assignment)

  Punctul de pornire in dezvoltarea acestei abordari a fost generat de doua nevoi de business importante: promovarea pe post (prin recrutare interna) a acelor angajati realmente capabili sa faca fata cu success complexitatii postului respectiv si crearea contextului favorabil dezvoltarii profesionale a angajatilor in cadrul organizatiei. Solutia pentru a raspunde acestor nevoi am gasit-o prin dezvoltarea si implementarea de stagii de dezvoltare la care au acces acei angajati care sunt finalisti  intr-un proces de recrutare interna, demonstreaza o motivatie puternica, o atitudine constructiva, o performanta buna in rolul curent dar care inregistreaza nevoi de dezvoltare din perspectiva a una-doua competente critice pentru a performa cu succes in postul pentru care au aplicat. Li se da astfel posibilitatea sa performeze in rolul respectiv pentru o perioada determinata de cca. 6 luni – 1 an, la finalul acestei perioade urmand a fi evaluati din nou in vederea validarii/invalidarii lor pe postul respectiv. Pe parcursul perioadei, managerul direct se ocupa de pregatirea si dezvoltarea lor pentru a-i ajuta sa faca fata cerintelor rolului.

  Intregul proces are etape bine stabilite, care implica o colaborare permanenta intre HR si managerul pentru care se desfasoara recrutarea respectiva, parcurgandu-se activitati precum interviul structurat, rezolvarea unui studiu de caz, participarea la un assessment center cat si intr-un proces de 360* feedback. Aceasta abordare ofera ocazia managerului respectiv si reprezentantului HR sa evalueze mult mai obiectiv capacitatea angajatului de a performa intr-un anumit rol, ofera angajatilor sansa de a se dezvolta, performand pentru o perioada limitata de timp intr-un rol pentru care nu sunt 100% pregatiti in faza initiala dar si sansa de a descoperi daca rolul respectiv li se potriveste si il pot asuma constient.

 6. Securitas
  Program de internship Noi cream viitorul

  Intr-un an 2011 promis a fi apocalitic dintr-o tripla perspectiva – morala, sociala si economica, cu o rasfrangere vizibila asupra bugetelor de companie, fara discriminari de domeniu ori obiect al activitatii, o afectare a utilelor si pretioaselor proiecte de HR prin simple prelucrari si redistribuiri de cifre, Securitas Romania se diferentiaza prin curajul de a acorda ajutor unor debutanti absoluti, dar posesori al unei rezerve considerabile de entuziasm, dorinta, pasiune, idei si curaj prin dezvoltarea si implementarea Programului de Internship Noi Cream Viitorul, desfasurat pe o perioada de 3 luni in orasele: Bucuresti, Bacau, Brasov, Craiova, Cluj, Constanta, Timisoara.

 7. UniCredit Leasing Corporation
  Internship @ UniCredit Leasing

  Programul de Internship @ UniCredit Leasing, lansat in 2011,  a avut ca punct de pornire nevoia acuta de a rezolva problema incarcarii operationale a staff-ului din core business. Prin integrarea internilor in posturi  entry level am creat un flux de resurse suplimentare, dedicate, incorporate  imediat in procesele de lucru, castigand astfel timp de concentrare pe arii de expertiza cu impact economic major.

  Credem ca programul este un nou standard pentru managementul eficient al resurselor umane, de productivitate, timp, resurse si implicare sociala si in egala masura, un context excelent de dezvoltare pentru studenti si masteranzi, aflati la inceputul vietii profesionale.

 8. Unicredit Tiriac Bank
  Internal Job Market

  Proiectul Internal job market asigura, la nivelul intregului Grup Unicredit, vizibilitate crescuta si acces extrem de facil la posturile vacante, de la nivel local sau international facand astfel posibila construirea propriului drum in cariera si dezvoltare profesionala.

  Instrumentul folosit de noi raspunde nevoilor exprimate in cadrul sondajelor de opinie facute la nivelul colegilor nostri.

  Asiguram o vizibilitate si o transparenta maxima postand posturile vacante in timp real.

  Eficienta dovedita a acestui instrument este data, in primul rand, de timpul foarte scurt in care reusim sa acoperim pozitiile deschise in cadrul companiei.

  La nivel local, in 2011, din aproape 700 de pozitii deschise, peste jumatate au fost ocupate cu colegi din interiorul bancii.