Descriere Candidati

5. Cel mai valoros proiect de management al performantei
 1. Apavital
  Proiect de Management al Performantei

  Proiectul de implementare la nivelul S.C. Apavital – S.A. a unui sistem complex si personalizat de evaluare a performantelor angajatilor a avut la baza doua principii solide:

  •    Evaluarea performantei angajatilor este eficienta numai daca aceasta este perfect corelata cu specificul activitatii fiecarei persoane;
  •    Evaluarea performantei este unanim acceptata numai daca aceasta prezinta credibilitate si este realizata cu profesionalism.

  Facilitand implementarea managementului prin obiective la nivelul tuturor compartimentelor si posturilor din organizatie, proiectul are drept finalitate  cel mai complet si eficient sistem de evaluare a performantelor, aplicat la nivel national in domeniul serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare.

 2. Bergenbier
  Proiect de Management al Performantei

  Implementarea unui sistem de recompensare a performantei (de echipa) pentru angajatii din Fabrica si Logistica cu scopul imbunatatirii indicatorilor de performanta si cresterii motivatiei si implicarii angajatilor in respectarea procedurilor de lucru, disciplinei si gasirea celor mai bune solutii de optimizare a utilizarii resurselor.

  In paralel, performanta individuala a fost sustinuta prin implementarea unui Sistem de Recunoastere a Meritelor pentru recompensarea si recunoasterea publica a inovatiilor si ideilor de optimizare a procesului de productie prin acordarea unor premii si diplome in functie de impactul financiar al ideilor / inovatiilor angajatilor.

  Proiectul a dus la cascadarea obiectivelor si prioritatilor fabricii catre toti angajatii si cresterea implicarii acestora pentru atingerea obiectivelor.

  Conceptul de plata variabila legata de performanta a castigat credibilitatea angajatilor din Fabrica si Logistica.

 3. Net Brinel
  Program de Integrare

  Diferentele dintre oameni, experienta traita anterior, asteptarile lui ca individ dar si ale sefilor si colegilor, pot fi factori hotaratori in adaptarea noilor angajati in organizatie.

  Daca Procesul de Induction, are un rol important in cunoasterea si introducerea noului angajat in companie, Procesul de integrare ar trebui sa fie unul mult mai complex, ce se deruleaza pe o perioada mai lunga de timp, ce monitorizeaza, ajuta si urmareste performanta noului venit. Practia ne-a determinat sa nu punem egalitate intre cele doua procese Induction ≠ Integration.

  Cati dintre noi nu am pierdut angajati pentru ca nu am fost atenti la integarea lor? Cum putem explica faptul ca angajati ce au avut rezultate foarte bune in alte organizatii, in organizatia noastra nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor? O cauza poate fi tocmai Procesul de Integrare (Integration Process) – nerealizat corespunzator, sau mai rau, deloc.

 4. Cargus International
  Motiv8

  Motiv8 este un sistem unitar, democratic, de dezvoltare si management al performantei, introdus pentru prima oara in Cargus in 2011 cu scopul de a mari valoarea si performanta companiei si a angajatilor si de a creste gradul de transparenta organizationala.

  Ideea care a stat la baza sa este cea de perfectionare si motivare a angajatilor prin acordarea de feedback asupra atingerii obiectivelor stabilite si asupra competentelor dovedite, urmata de  stabilirea de planuri individuale de dezvoltare.

  Totodata, Motiv8 reprezinta o baza pentru validarea si dezvoltarea de proceduri si programe de recrutare, training, dezvoltare.

  Ca urmare a aplicarii Motiv8 in companie, a fost evaluata performanta tuturor celor peste 1000 de angajati.

 5. UniCredit Tiriac Bank
  Managementul Performantei

  Considerat un „best practice” la nivelul grupului UniCredit, Managementul Performantei este proiectul ce permite verificarea realizarii obiectivelor setate, evaluarea comportamentelor asteptate, discutarea oportunitatilor de dezvoltare profesionala a fiecarui angajat, stabilirea ariilor ce trebuie dezvoltate pentru a spori performanta si cresterea din punct de vedere profesional.

  Intregul proces se realizeaza avand ca suport o aplicatie informatica, dezvoltata intern.