Descriere Candidati

7. Cel mai valoros proiect de legislatie si relatii industriale
 1. Banca Comerciala Romana
  Proiect de legislatie si relatii industriale

  Proiectul a presupus preluarea, de BCR SA, a activitatii, activelor si salariatilor sucursalei din România a bancii Anglo Romanian Bank Limited (ARBL). Operatiunea de preluare a fost calificata ca transfer de intreprindere.

  De aceea, proiectul a presupus identificarea celor mai bune solutii de preluare a salariatilor, integrarea acestora in structura organizatorica a BCR si, in acelasi timp, respectarea dispozitiilor legale incidente in cazul transferului de intreprindere.Componenta de resurse umane a avut un grad ridicat de complexitate generat de lipsa practicii in materie – fapt ce a ridicat numeroase probleme de interpretare a prevederilor legale, de particularitatile organizatorice ale ambelor organizatii si de gradul ridicat de ne-standardizare a clauzelor existente in contractele de munca ale salariatilor ARBL.

 2. Bergenbier
  Proiect de Legislatie si Relatii Industriale

  Implementarea unui sistem de recompensare a performantei (de echipa) pentru angajatii din Fabrica si Logistica cu scopul imbunatatirii indicatorilor de performanta si cresterii motivatiei si implicarii angajatilor in respectarea procedurilor de lucru, disciplinei si gasirea celor mai bune solutii de optimizare a utilizarii resurselor.

  In paralel, performanta individuala a fost sustinuta prin implementarea unui Sistem de Recunoastere a Meritelor pentru recompensarea si recunoasterea publica a inovatiilor si ideilor de optimizare a procesului de productie prin acordarea unor premii si diplome in functie de impactul financiar al ideilor / inovatiilor angajatilor.

  Proiectul a dus la cascadarea obiectivelor si prioritatilor fabricii catre toti angajatii si cresterea implicarii acestora pentru atingerea obiectivelor.

  Conceptul de plata variabila legata de performanta a castigat credibilitatea angajatilor din Fabrica si Logistica.

 3. Grup Sapte
  Before and After

  Ce faci atunci cand nu stii ce sa faci? Raspuns: cauti provocari. Ei bine, provocarea pentru GrupSapte a inceput cand ne-am infiintat ca si agentie de publicitate, dar in mod special in 2009. Ne-am dorit ca domeniul nostru de activitate sa poate fi inteles si de catre Institutiile Statului, oferindu-le tot sprijinul pentru acest lucru.

  Provocarea a fost introducerea domeniului nostru de activitate in legea zilierului, provocare care a fost pregatita timp de 1 an primind raspuns favorabil in 23 aprilie 2011, o zi sarbatorita de catre intreaga echipa implicata in acest proiect, considerandu-ne promoterii acestui proiect.

 4. UniCredit Tiriac Bank
  Organizarea cadrului de evaluare profesionala

  Organizarea cadrului de evaluare profesionala a fost pus in practica prin intrarea in vigoare a Regulilor privind constituirea si functionarea Comisiei de Evaluare Profesionala in august 2011, avand rolul de a analiza daca salariatii corespund profesional postului ocupat.