Descriere Candidati

3. CEO-ul Anului
 1. Constantin Iordache
  CEO, Securitas Romania

  Constantin Iordache si-a inceput activitatea ca si Contabil in cadrul CPI Security in 2005, achizitionata ulterior, in 2007, de Grupul Securitas. Experienta, ambitia, loialitatea, cunostintele si implicarea l-au pozitionat in functia de Presedinte al companiei Securitas Romania la inceputul anului 2009, functie pe care o ocupa in prezent cu succes.

 2. Jerome Olive
  Director Grup Renault Romania/ Director General Dacia

  Jerome Olive, 54 de ani, a obtinut diploma de inginer la Institutul Catolic de Arte si Meserii (ICAM) din Lille (Franta) in 1980. Si-a inceput cariera in cadrul Grupului Renault in 1982 la uzina din Sandouville, in domeniul fiabilizarii proceselor de fabricatie si de mentenanta.

  In 1985 a preluat functia de responsabil investitii si mentenanta la un subsidiar Renault, apoi pe cea de director de productie. In 1996 a devenit seful departamentului de Caroserie al uzinei Renault Douai, unde s-a ocupat de lansarea in fabricatie a modelului Scenic 1. In 1999 a preluat functia de director adjunct de fabricatie, iar la inceputul anului 2004 a devenit directorul uzinei Douai, apreciata ca fiind cea mai flexibila din cadrul intregului grup francez.

  Din ianuarie 2010 Jerome OLIVE coordoneaza activitatile Grupului Renault in Romania, singura tara a Grupului, in afara de Franta, care detine toate competentele unui constructor auto: conceptie, fabricatie, comercializare. Romania este si a doua tara a Grupului ca si efective, cei aproximativ 17.000 de angajati desfasurandu-si activitatea in 12 entitati juridice diferite si in 8 site-uri din 5 localitati. Renault Romania este in acelasi timp un jucator important in economia nationala. In 2010 Dacia singura a reprezentat 2,7% din PIB.

 3. Margareta Mares
  Director General, Europharm Holding

  Numirea  in anul 2007 a  Margaretei Mares in pozitia de Director General al Europharm Distributie marcheaza inceputul unui nou ciclu de viata al companiei reprezentat de consolidarea unei noi echipe de management si o noua abordare a afacerii rezultatul fiind cresterea organica si sustenabila in timp a companiei - crestere in echilibru cu  profitabilitatea, working capitalul si dezvoltarea organizatiei.

  Orientare catre oameni si catre dezvoltarea lor si crearea conditiilor in care acestia sa isi exprime potentialul creativ stau la baza succesului sau in aceasta pozitie, success reprezentat prin:

  • 400% crestere in vanzari (in 2011 cifra de afaceri a depasit 200 milioane de euro).
  • Triplarea profitului
  • Devoltarea unei companii recunoscute,  cu peste 500 de angajati
  • Scaderea working capitalului in conditiile cresterii continue a companiei
 4. Marius Melesteu
  Director General, Strauss Romania

  Marius Melesteu, in prezent General Manager al companiei Strauss Balkans (Romania, Bulgaria si Moldova) are o experienta de 19 ani in vanzari si marketing, dobandita in principal in FMCG.

  Inainte de a veni la conducerea Strauss, Marius Melesteu a fost Director Comercial si membru al Consiliului de Administratie al Heineken Romania pentru 5 ani. Timp de 7 ani a lucrat pentru Unilever Serbia in calitate de Country Manager si pentru Unilever Romania, ocupand functiile de National Sales Manager pentru divizia HPC (Home and Personal Care) si Food si Marketing Manager pentru divizia HPC.

 5. Neil Coupland
  General Manager, JTI Romania si Moldova, VP

  Neil Coupland, General Manager Japan Tobacco International Romania & Moldova, Vicepresident, are o experienta de 19 de ani in industria tutunului. A lucrat in cadrul British American Tobacco si Imperial Tobacco, unde a ocupat diferite pozitii in vanzari, marketing si global trade marketing. De asemenea, timp de trei ani, Neil a condus departamentele de vanzari si dezvoltarea afacerii ale diviziei de alcool si tutun din cadrul companiei SICPA Product Security SA.

  Neil a absolvit Universitatea Huddersfield si Chartered Institute of Marketing. A trait si a lucrat in tari din America Latina, Orientul Mijlociu, Asia, Africa si Europa. Locuieste in Romania din toamna anului 2008, bucurandu-se de provocarile si diversitatea pe care le gaseste aici. Initial a condus afacerile JTI din Romania, Bulgaria si Croatia, pentru ca, din noiembrie 2010, in aria sa de responsabilitate sa intre Romania si Moldova.

 6. Ovidiu Popescu
  Central Europe Regional General Manager, Abbott Products

  Ovidiu si-a inceput cariera cu Abbott in 2004 ca si Country Manager, iar 2 ani mai tarziu a fost promovat pe pozitia de Regional General Manager Central Europe & Israel. Din 2008 ocupa functia de Regional General Manager Central Europe.

  Ovidiu este absolvent al Facultatii de Medicina din Timisoara, specializat in terapie intensiva.

  Experienta lui in mediul business include cateva pozitii in cadrul Ely Lili, pornind de la reprezentant medical pana la National Sales & Corporate Affairs Manager.

  Ovidiu este casatorit si este tatal unui baietel si al unei fetite. Hobby-urile lui sunt sporturile (fotbal, tenis) si gradinaritul.

 7. Pascal Prigent
  Director General, GlaxoSmithKline (GSK) Romania

  Pascal Prigent (44 de ani) a fost numit Director General al GlaxoSmithKline (GSK) Romania in ianuarie 2011.

  El este membru al Board-ului Camerei de Comert Americane in Romania (fiind Presedintele Grupului de lucru pe Sanatate) si reprezinta GSK in Asociatia Romana a Producatorilor Internationalide Medicamente (ARPIM) precum si in Asociatia Companiilor Farmaceutice Americane din Romania (Local American Working Group – LAWG).

  El s-a alaturat GSK venind din Eli Lilly Franta, unde a ocupat pozitia de Head of the Neurosciences and Cardiovascular Business Unit. Si-a inceput cariera in industria farmaceutica in 1996, in compania Eli Lilly, ca Reprezentant Medical, ocupand ulterior roluri in marketing, vanzari si general management in Franta, SUA si Chile.

  Pascal a absolvit facultatea de Management din Reims in 1989 si detine un MBA obtinut la INSEAD. Printre hobby-urile lui Pascal se numara scrima (el a participat timp de 10 ani la concursuri, din care trei ani de concursuri la nivel international), fotbalul, badmintonul si scufundarile.

 8. Rasvan Radu
  Executive President (CEO), UniCredit Tiriac Bank

  S-a nascut in data de 12 februarie 1966 si este licentiat al Universitatii Politehnice – Bucuresti, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Universitatii Romano-Americane Bucuresti - Facultatea de relatii economice internationale si a obtinut un MBA la Conservatoire National des Arts et Metiers - Paris, Bucuresti si Advanced Management Program la Harvard Business School.

  Experienta sa profesionala in domeniul bancar a inceput in anul 1991 la Banca Comerciala Romana, unde a activat in diverse domenii si a continuat ca Vicepresedinte, din anul 2000, al Casei de Economii si Consemnatiuni. Un an mai tarziu a devenit Vicepresedinte Retail la Raiffeisen Bank.

  In anul 2005 a preluat functia de Presedinte al UniCredit Romania, iar incepand din anul 2007 este Presedinte al UniCredit Tiriac Bank. In 2011, a devenit al treilea roman membru al ramurii europene a Comisiei Trilaterale, una dintre cele mai puternice structuri internationale elitiste de reflectie si dezbatere asupra problemelor cu implicatii globale.

 9. Razvan Diratian
  General Manager Romania si Moldova, Avon Cosmetics Romania

  Razvan Diratian este Director General Avon Romania & Moldova din 2009.

  Absolvent al Facultatii de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si-a inceput cariera in Avon in 1999.

  Prima pozitie in cadrul companiei a fost de Sales Analyst, urmand ca in 2003 sa preia conducerea departamentului de Sales Support. In 2006 a fost numit Business Development Manager. Curajul si determinarea sa s-au transpus an de an in rezultate exceptionale si prin fiecare proiect a reusit sa urce inca o treapta catre succesul profesional.

  La categoria Piete de Consum, Gala Tinerilor Mangeri de Top din Romania, organizata de Business Magazine in 2011, Razvan Diratian a castigat premiul pentru cel mai de succes tanar manager.