Descriere Candidati

3. Categoria Formare si Dezvoltare
Categorie sponsorizata de
 1. Banca Comerciala Romana
  Local Talent Pool

  In 2016, la incheierea primului program Local Talent Pool, unul dintre participanti ne spunea : « Programul acesta mi-a oferit toate cele necesare dezvoltarii mele: coaching, mentorat, training pentru dezvoltarea competentelor manageriale, vizibilitate si posibilitatea de a ma implica in proiecte. Tot ce a trebuit sa fac a fost sa intind mana si sa iau ce aveam nevoie. » Chiar in timpul programului, Stefan evoluase dintr-o pozitie de expert catre una manageriala, iar acum este unul dintre cei mai performanti manageri, dezvoltand la randul sau talente. 
  Din 2014, in Local Talent Pool selectam si dezvoltam colegi cu potential inalt de dezvoltare pe linie manageriala, persoane care pot contribui activ la programele strategice ale bancii si au motivatia de a se dezvolta permanent. Le oferim o varietate de metode de dezvoltare a capacitatilor manageriale (autocunoastere, inteligenta emotionala si personal branding, accountability, change management & agile, people management, proiecte in organizatie, mentorat). 
  Masuram reusita programului prin procentul de promovare catre pozitii manageriale si admitere in programele Grupului Erste. Inca de la prima editie, ne-am propus o rata de promovabilitate pe pozitii manageriale de 20% si am realizat 35%. Asa ca, vom continua sa cautam si dezvoltam talente pentru BCR, la fiecare 2 ani. 

   

   

 2. Banca Transilvania
  BT Con(vention)

  BT Con(vention) este un eveniment curajos si inovator dedicat exclusiv angajatilor, organizat de Banca Transilvania intre 2-5 octombrie 2018 in incinta clubului The Face. Pornind de la tema “Exploram viitorul. Impreuna”, intregul proiect BT Con(vention) a fost gandit ca un festival, care sa contina pe langa componenta de fun si coeziune de echipa si componentele de invatare si responsabilitate sociala. Cel mai provocator proiect din categoria engagement pe care si l-a asumat Directia Resurse Umane: peste 2,500 participanti, 3 sesiuni consecutive, 4 zile, peste 70 de persoane implicate in organizare, peste 10 parteneri strategici ai BT atrasi in proiect, 9 speakeri, 3 scene, 2 zone expo cu interactivitate, 1 zona food, 2 actiuni CSR, 8 luni de pregatire.

  Inovarea a constat in faptul ca evenimentul nu a avut o agenda impusa ci participantii au putut alege sa asiste la prezentari sustinute de speakeri recunoscuti pe domeniilor lor (tehnologie, inovatie, actorie/inspiratie, astronomie, parenting, dezvoltare personala, aviatie), sa interactioneze cu doua inteligente artificiale, sa testeze tehnologia VR, sa se implice in campanii de CSR, sa  cunoasca colegi talentati in zona expo dedicata lor si sa se relaxeze ascultand muzica Live, dar si muzica de club intr-un Party Powered by Untold.

   

   

   

 3. Coca-Cola HBC Romania
  3R Learning Challenge@Code Of Talent

  Cu o istorie locala de peste 25 de ani, Coca-Cola HBC Romania este cea mai mare companie din industria bauturilor si a doua cea mai mare din industria FMCG din Romania. Aflata intr-un proces provocator de adaptare la o piata extrem de competitiva, cu o cultura bazata pe dezvoltare continua si un portofoliu de produse in crestere, Coca-Cola HBC Romania avea nevoie de o strategie de dezvoltare accelerata a capabilitatilor comerciale, ancorata in strategia de business si inovatoare, cu scopul cresterii agilitatii fortei de vanzari.

  Urmarind noua viziune, de a fi prezenti in toate ocaziile de consum si de a fi alaturi de clienti si consumatori 24 de ore din 24, 7 zile din 7, Coca-Cola HBC Romania era in cautarea unei solutii de invatare on the job care sa conecteze in timp real obiectivele strategice - cei 3 “R” Revenue Growth Management, Renew Category Growth si Route to Market cu aplicarea lor practica in piata – o solutie care sa fie potrivita dinamicii din Vanzari, sa maximizeze valoarea procesului de invatare si sa sustina mai bine performanta. 

  Din aceasta nevoie a luat nastere 3R Learning Challenge @Code of Talent – proiect de formare si dezvoltare, implementat prin intermediul unei platforme digitale inovative de microlearning, care, printr-un parcurs experiential de instruire aplicata in teren, sub asistenta continua a echipei de Sales Trainers, ofera o experienta de invatare antrenanta si motivanta si o activare on the job a abilitatilor dobandite in procesul de instruire.

  3R Learning Challenge @Code of Talent sustine nevoia de business a companiei, integrand elemente strategice unice, caracteristice microlearning-ului (intervale scurte si concentrate de invatare, compatibile cu curbele de atentie si de uitare; asistenta si feedback in timp real din partea trainer-ilor; activare spontana in teren). 
  Parcursul de invatare, de formare a abilitatilor a fost conceput ca o « calatorie » gamificata, etapizata tactic sub forma unor provocari de executie in teren (« misiuni »), a caror indeplinire activa cladeste abilitati on the job. Odata rezolvate misiunile, solutiile individuale devin transparente in comunitate, facilitand invatarea sociala prin transfer de knowledge.  Acest lucru a adus un imens plus de valoare, prin faptul ca am reusit sa cream un ecosistem digital care asigura antrenarea si fixarea cunostintelor la un nivel net superior in raport cu procesul traditional.

  In acest scop, toti participantii au fost organizati in grupe diferite de lucru, astfel incat sa stimulam schimbul de idei la nivel regional si intre echipe care, in mod regulat, nu lucreaza impreuna zi de zi. 

  Proiectul a fost gestionat de echipa interna de dezvoltare capabilitati comerciale din Coca-Cola HBC Romania, care a asistat permanent forta de vanzari (segmentul-cheie) in executia cu succes a programului, cu suportul partenerilor Co-Factor (expert in engagement organizational digital) si Ascendis (liderul pietei de specialisti de training din Romania). Pentru prima data, prin acest instrument, Sales Trainer-ii devin in mod direct responsabili de reflectarea rezultatelor in business. Mentionam, de asemenea, ca platforma Code of Talent ofera un grad inalt de masurabilitate calitativa si cantitativa.

   

   

 4. DRÄXLMAIER Romania
  Sistemul Educational Dual – Un raspuns autentic la deficitul fortei de munca specializata

  Contextul general, tehnic si economic al organizatiilor prezentului este intr-o continua schimbare: singura modalitate de a tine pasul cu schimbarea ramane personalizarea produselor sau mai degraba metamorfozarea  lor in hibrizi care sa raspunda intr-o maniera individualizata nevoilor atat de specifice ale clientilor, transformati la randul lor in parteneri de business activi. 

  Din nevoia de a securiza pozitia strategica a unitatilor de productie nu doar in punctele de lucru locale, ci chiar dincolo de granitele tarii, am considerat ca investitia in invatamantul profesional asigura baza unei calificari solide si deschide poarta invatarii de lunga durata; ea potenteaza atat capacitatea individuala de inovare dar si pe cea a viitoarelor echipe de lucru de a se adapta cerintelor clientilor externi.

   

   

   

 5. eMAG
  Future 25

  Future 25 este un program de dezvoltare accelerata destinat tinerelor talente din eMAG. Scopul acestuia a fost de a identifica 25 de tineri inovatori, in jur de 25 de ani, din toate tarile in care eMAG este prezent, cu gandire strategica si dornici sa-si dezvolte cariera in zona de leadership sau in zona de experti. 

  Programul s-a desfasurat perioada iulie 2016 – mai 2018 si a fost structurat in doua module. Primul modul al programului a fost dedicat unui mix de experiente atipice de dezvoltare printre care s-au numarat un bootcamp, intalniri cu experti din piata, workshop-uri, shadowing si s-a incheiat cu o Arena, sesiune in care participantii au prezentat in fata management-ului proiecte pe teme cu impact in companie. Punctul culminant al programului a fost excursia la San Francisco, unde au vizitat sediile Facebook, Google si Naspers Ventures. 

  Cel de-al doilea modul al programului a fost gandit sa completeze cunostintele si abilitatile dezvoltate deja si a constat intr-un MBA in varianta scurta, de 1 an, de la Maastricht School of Management. Acesta a inclus cursuri de leadership situational, gandire critica, sesiuni de coaching, rezolvare de business case-uri si multe altele. La finalul acestuia a urmat inca o Arena care sa le masoare participantilor evolutia din ultimul modul.

   

   

 6. Grupul KMG International (Rompetrol)
  «Unleash your potential - What’s your superpower?»
  Am plecat la drum cu programul «Unleash your potential - What’s your superpower?» din momentul in care am realizat ca pentru a sustine la maximum strategia companiei angajatii nostri au nevoie de un cadru in care atat omul cat si profesionistul sa fie in armonie si sa se (re)descopere. Programul s-a desfasurat in perioada iulie 2017- martie 2018 si a implicat peste 200 de angajati.
  Am urmarit:  
  - pregatirea mentala a angajatilor pentru lumea in continua schimbare;
  - cresterea nivelului de autonomie prin dezvoltarea increderii in propriile forte, prin cresterea stimei de sine si descoperirea propriei «umanitati»;
  - o mai buna autocunoastere, cum sa iti recunosti potentialul nativ si sa il folosesti eficient in viata personala si profesionala;
  - pregatirea personala pentru reinventarea profesionala. 
  - imbunatatirea comunicarii la nivel de organizatie si echipe.
   
  Utilizand un cadru de psihologie pozitiva, programul a introdus conceptul de Design Thinking aplicat la propria viata personala si profesionala. A fost o invitatie la reinventarea modului de realizare a propriului job, astfel incat angajatii sa fie mai aliniati cu talentele lor native, cu resursele lor interioare de energie, bucurie si motivatie.
  Programul a fost sustinut cu ajutorul unui psiholog care a oferit cadrul necesar deschiderii si dialogului.
   
   
   
 7. Raiffeisen Bank
  Lead2Leadership

  La inceputul anului 2018 am initiat un proiect dedicat exclusiv tuturor nivelelor de Management din organizatie. Prin proiectul  Raiffeisen Lead2Leadership ne-am propus sa contribuim la crearea unui mediu favorabil dezvoltarii leadership-ului in banca, sa evaluam potentialul, punctele tari si ariile de dezvoltare ale fiecarui Manager/Director, totul concretizandu-se intr-un plan individual de dezvoltare creionat pentru fiecare participant la program.
  Scopul programului este sa dezvolte Leaderi Eficienti aliniati cu viziunea si strategia Raiffeisen Bank.

   

   

   

   

 8. Rinf Temps
  100 days of HR

  Entuziasmul si Dedicarea au fost catalizatorii proiectului 100 Days of HR. Din iunie 2018 timp de 3 luni, ne-am intalnit de doua ori pe saptamana pentru a intelege aspecte esentiale ale HR-ului si a reinterpreta conceptele clasice din perspectivele noii dinamici  din piata muncii. Am abordat teme de specialitate si am incheiat seara pe rooftop intr-o discutie prietenoasa  despre oameni si vise. 
  Ne-am dorit sa ii acompaniem in a-si descoperi propria valoare adaugata in rolul la care aspirau, in raport cu abilitatile lor si nu hazardat. Speram ca au inteles ca HR-ul este o fereastra prin care pot privi si pot fi vazuti. 

   

   

   

   

 9. Robert Bosch
  Bosch Cluj Training Center

  Centrul de Training Bosch este dedicat pregatirii elevilor in sistemul educational dual si dezvoltarii continue a angajatilor, atat pe plan profesional cat si personal. Aceste activitati se desfasoara intr-o constructie noua din campusul Bosch din Jucu care se intinde pe 4400 metri patrati si este prevazuta cu sali de instruire cu un design modern si inspirational, pentru a oferi cele mai bune conditii de invatare. Elevii inscrisi in programul de invatamant dual se pregatesc in ateliere dotate cu echipamente de ultima generatie, care permit pregatirea profesionala sistematica in domeniul electronicii si electromecanicii. In cadrul Centrului de Training, o echipa dedicata de specialisti sustin sesiuni de instruire, atat pentru dezvoltarea abilitatilor tehnice ale angajatilor Bosch, cat si programe speciale de dezvoltare personala si leadership.

   

   

 10. UniCredit Bank
  Boost Your Future
  UniCredit se angajeaza sa devina unul dintre cei mai buni angajatori din sectorul financiar european. Pentru a atinge acest obiectiv, am efectuat un studiu independent cu o companie globala de cercetare care a evidentiat trasaturile noastre distinctive ca angajator. 
  Prin incorporarea acestor trasaturi in pilonii strategici privind Human Capital - Best place to work, Great people developer si Quality rewarder - am dezvoltat Promisiunea noastra ca angajator - “Do What Matters.” 
  Boost Your Future este programul prin care punem in practica promisiunea de a le oferi colegilor nostri puterea de a creste incurajand dezvoltarea lor continua. Cu sprijinul membrilor din top-management si a managerilor, am identificat colegi din toate zonele bancii si entitatile locale, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Leasing, pentru a participa la prima editie lansata in iunie 2018.
  Boost Your Future este unul dintre programele de dezvoltare create pentru a oferi colegilor nostri accesul la o experienta de invatare 100% personalizata si semnificativa.
  Programul are la baza o metodologie completa prin care colegii identificati drept “talents” sunt echipati cu toate competentele profesionale necesare performarii si eficientizarii, nu doar din perspectiva practica ci si din perspectiva oportunitatilor de dezvoltare din cadrul organizatiei. Are in componenta 4 directii de actiune, fiecare finalizata prin implementarea unor initiative cu aplicabilitate imediata in activitatea participantilor:
  • cresterea vizibilitatii,
  • invatare continua,
  • dezvoltare profesionala si
  • asimilarea rolului de ambasador al Scopului si obiectivelor comune.