Seminar de Bune Practici in Strategie de Resurse Umane

Pe 4 noiembrie, am organizat la casa HR-ului un nou seminar de bune practici. In cadrul evenimentului, au fost prezentate 4 dintre cele mai apreciate proiecte inscrise la Gala Premiilor de Excelenta in HR din acest an, la categoria Strategie de Resurse Umane. Aceasta categorie a fost cea mai populara a Galei, cu 31 de proiecte inscrise in competitie.

Agenda seminarului a cuprins prezentarea proiectelor:

  • Banca Comerciala Romana: Noi construim BCR. Din pasiune pentru banking

Scopul principal al proiectului a fost redefinirea si consolidarea culturii organizationale a Grupului BCR, prin stabilirea unor repere de atitudine si comportament pe care angajatii trebuie sa le respecte in activitatea lor zilnica. Programul s-a adresat tuturor angajatilor din Grupul BCR (peste 7.200 de persoane) si a fost gandit pe o perioada de doi ani. Rolul de agenti ai schimbarii l-au avut "Arhitectii BCR", 46 de angajati performanti ai companiei, lideri informali recunoscuti de echipele lor, care s-au remarcat prin pasiunea de a munci in banca. Competitia interna "Noi construim BCR!" a permis diseminarea, in intreaga banca, a discutiilor despre relevanta misiunii si principiilor BCR, despre comportamentele acceptate si cele neconforme, atingandu-si obiectivul de constientizare a ceea ce inseamna "trairea" principiilor pentru fiecare rol sau post din banca.

  • Enel Romania: Transformare organizationala

Scopul proiectului de transformare derulat de Enel a fost trecerea de la mentalitatea unei companii de stat la mentalitatea si procesele unei companii private, caracterizate prin efi­cienta, performanta si orientare spre client. A fost o schimbare majora in companie intr-un timp scurt - doi ani, bazata pe un nou proces de evaluare a performantei, un program de dezvoltare a competentelor de management si un program de managementul schimbarii. Cheia succesului a constat in sincronizarea eforturilor de schimbare, din directii diferite, tin­tite catre toate nivelele si procesele organizatiei. S-a obtinut o schimbare comportamentala vizibila, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor prestate.

  • Lafarge Romania: Program de Transformare Organizationala Lafarge Romania - Building our Future... NOW!

Scopul programului de transformare organizationala Lafarge Romania a fost de a construi, la nivel de tara, o singura entitate (ONE Lafarge), cu o cultura comuna, cu un model comun de business si centrata pe o mai buna intelegere si servire a clientilor. Programul a fost structu­rat pe 4 piloni, in jurul carora s-au constituit 10 directii de lucru ("workstream-uri"). Fiecare directie de lucru a identificat si derulat mai multe proiecte specifice (intre 2-5). Un rezultat important al programului a fost participarea oamenilor din functiuni si puncte de lucru dife­rite, care au adus perspective diverse asupra fiecarui proiect si au propus solutii inovatoare si modalitati de masurare concreta a eficientei rezultatelor.

  • Renault Romania: Mandri de produsele noastre

Proiectul si-a propus ca salariatii grupului sa cunoasca mai bine produsele companiei si sa constientizeze punctele-forte ale acestora in raport cu cele ale concurentei. Au participat la programul de formare toti cei 17.000 de angajati, din toate categoriile profesionale si din toate locatiile. Acestia au avut ocazia sa cunoasca produsele Dacia fabricate la Mioveni, modul cum este asigurata calitatea, de la design si pana in faza de post-vanzare, care este contributia fiecaruia la realizarea lor si care sunt principalii concurenti ai Dacia. "Mandri de produsele noastre" a fost un proiect desfasurat exclusiv cu forte interne. Cele 754 de sesiuni de formare au fost sustinute de formatori interni - 120 de manageri. Proiectul de formare a reprezentat o buna practica pentru Grupul Renault si a devenit sursa de inspiratie pentru alte proiecte similare. Ideea a fost integrata ulterior in programul de inductie pentru noii angajati, iar numarul de masini vandute catre salariati s-a dublat.

Agenda

13:30 - 14:00
Inregistrarea participantilor & welcome coffee
14:00 - 14:45
Luiza Banyai - HR Development Manager, Enel Romania
14:45 - 15:30
Cornelia Radulescu - Sef Serviciu Organizare Formare Romania, Renault Romania
15:30 - 16:00
Coffee break & networking
16:00 - 16:45
Ruxandra Trifan - Sef Departament Training si Dezvoltare & Ana Ilinca Macri - Sef Departament Comunicare Interna si Identitate Organizationala, Directia Comunicare, Banca Comerciala Romana
16:45 - 17:30
Delia Danescu - Learning & Development si HR Processes Manager, CRH Romania

Speakers

Luiza
Banyai

HR Development Manager, Enel Romania

Cornelia
Radulescu

Sef Serviciu Organizare Formare Romania, Renault Romania

Ruxandra
Trifan

Sef Departament Training si Dezvoltare, Banca Comerciala Romana

Ana Ilinca
Macri

Sef Departament Comunicare Interna si Identitate Organizationala, Directia Comunicare, Banca Comerciala Romana

Delia
Danescu

Learning & Development si HR Processes Manager, CRH Romania

Inscrieri

Membru GOLD
Premium
Gratuit
Membru SILVER
Asociat
Gratuit
Membru BRONZE
Baza
50 euro + TVA
Non-membru
75 euro + TVA

Locatie

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali