Upskilling Seeds | Skilling, Reskilling, Upskilling & Flexible Development || 14 septembrie 2023 | ONLINE

Joi, 14 septembrie 2023, intre orele 15:00 - 17:00, va asteptam cu drag la un nou webinar din seria Upskilling Seeds, in care vom primi insight-uri valoroase despre proiectele castigatoare si finaliste ale HR Club Awards 2023, la categoria Skilling, Reskilling, Upskilling & Flexible Development

Reprezentantii proiectelor vor impartasi cu noi povestile de succes ale acestor proiecte; ce a stat in spatele dezvoltarii lor; resursele alocate; provocarile implementarii; lectiile invatate; ROI. 

Va invitam sa parcurgeti in meniul din stanga descrierea prezentarilor ce vor fi sustinute, agenda evenimentului si conditiile de participare,

Evenimentul va avea loc ONLINE.

Pentru participare vom folosi platforma Microsoft Teams, iar link-ul de conectare va fi trimis celor inscrisi prin e-mail, in dimineata zilei de 14 septembrie.

Va asteptam cu drag!

Echipa HR Club

 

 

Agenda

15:00 - 15:30
LeCO = Learning experts Community @Orange | Orange Romania
15:30 - 16:00
JUMP | Teleperformance Romania
16:00 - 16:30
„Școala Rompetrol - Primul pas spre meseria de rafinor” | Rompetrol (KMG International)
16:30 - 17:00
Implementarea “Coaching Culture” in HP Romania | HP INC Romania

Detalii sesiuni

Orange Romania | LeCO = Learning experts Community @Orange + Sesiune Q&A

LeCO (Learning experts Community@Orangeeste un concept care a luat nastere in urma gandului ca « oamenii invata invatand pe altii » (Seneca) si ideii de voluntariat « fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume » (Gandhi), intr-un context de business VUCA, atat la nivel global (Pandemia), cat si la nivel local (integrarea Orange Romania SA cu Orange Romania Communications si nevoia de diversificare a subiectelor abordate in cadrul cursurilor livrate, pentru a sustine integrarea culturala).

In cei aproximativ nousprezece ani de cand sunt angajat Orange, am fost fellow pe fiecare jobrole pe care l-am indeplinit. Intotdeauna mi-am dorit sa fac parte dintr-o comunitate, prin intermediul careia sa pot impartasi bune practici cu alti colegi si sa-mi pot dezvolta competenta de a fi mentor/ trainer/ coach.

LeCO este proiectul-comunitate prin care am reusit, impreuna cu colegul Catalin Ichimescu si ceilalti colegi din echipa de Learning&Development, identificarea specialistilor existenti si maximizarea potentialului lor in actiuni de invatare pentru intreaga organizatie.

Actiunile de invatare sustinute de membrii LeCO sunt: facilitare webinar si sesiuni la sala, creare playlist, in platforma interna Orange Learning, cu resurse din competenta cu care s-au inscris in comunitate, design de curs, prezentari, sesiuni de Q&A).

Teleperformance Romania | JUMP + Sesiune Q&A

Misiunea programului JUMP este sa contribuie la cresterea organizationala prin setarea unui cadru care faciliteaza identificarea si dezvoltarea tinerelor talente si acopera nevoia organizatiei pentru oportunitatile care apar pentru rolurile cheie.

Obiectivele programului JUMP :

  • sa crestem vizibilitatea oportunitatilor de devoltare a carierei
  • sa crestem loialitatea pe termen mediu si lung fata de organizatie
  • sa identificam potentialul de devoltare al tinerelor talente
  • sa asiguram cadrul adecvat dezvoltarii competentelor necesare rolurilor cheie din organizatie
  • sa facilitam cresterea ratei de promovare interna
  • sa crestem perceptia si constientizarea importantei si responsabilitatilor rolurilor de leadership si management

Participantii sunt alesi in urma unui proces riguros de selectie bazat pe criterii de senioritate, performanta, evaluarea managementului direct, teste psihometrice si interviuri.

Programul este conceput astfel incat fiecare stagiar are sansa sa cunoasca atat structura organizationala cat si procesele specifice departamentelor cheie din organizatie. Fiecare editie a programului se desfasoara pentru o perioada de 6 saptamani si permite participantilor sa cunoasca in detaliu aria de activitate specifica rolului pentru care vor aplica si sa se familiarizeze cu procesele organizationale. Structura programului implica o serie de interventii experentiale si de invatare asigurand dezvoltarea competentelor de baza atat din perspectiva analitica cat si interpersonala.

Rompetrol (KMG International) | „Școala Rompetrol - Primul pas spre meseria de rafinor” + Sesiune Q&A

„Scoala Rompetrol - Primul Pas Spre Meseria de Rafinor” este unul dintre proiectele ample din cadrul Pilonului Education&Growth al strategiei de Resurse Umane, „Impreuna Crestem Oameni”. Acest proiect, lansat in aceasta forma la inceputul anului 2022, se desfasoara in rafinaria Petromidia din Navodari, avand scopul principal de a dezvolta competentele necesare pentru a sustine schimbul de generatii printr-un proces de transfer de cunostinte continuu, upskilling si reskilling.

Astfel, ne propunem sa avem un impact in comunitatea locala (Judetul Constanta) prin oferirea oportunitatii de calificare si/sau recalificare pentru cei care isi doresc o noua traiectorie in cariera, o sansa de a-si gasi un loc de munca stabil in tara, unde sa-si puna in valoare noi competente acumulate in perioada cursurilor teoretice si practice din cadrul proiectului Scoala Rompetrol.

In 2022 ne-am deschis portile rafinariei pentru 49 de cursanti dornici de un nou inceput, in cele doua sesiuni – de primavara si de toamna. Timp de 4 luni, acestia au fost angajati ai companiei Rompetrol Rafinare si au beneficiat de salariu si toate beneficiile asociate acestui statut dar principala lor activitate a fost sa parcurga pregatirea teoretica si practica pentru obtinerea calificarii.

In cadrul acestui proiect ne–am propus sa formam tineri pentru meseria de Operator Chimist in prima sesiune, iar in cea de a doua sesiune, am pregatit 30 de tineri pentru dubla calificare: Operator Chimist si Compresorist. Pe tot parcursul proiectului, mentorii Rompetrol, peste 30 de specialisti pasionati si implicati, au fost cei care au daruit din experienta si cunostintele lor profesionale, au fost cei care i-au motivat, le-au deschis oportunitati de dezvoltare si le-au favorizat accesul la resurse si informatii noi. Deseori, mentorii au impartasit principii si valori de viata, care ulterior le vor consolida caracterul si cultura profesionistilor care pot deveni.

HP INC Romania | Implementarea “Coaching Culture” in HP Romania

Pornit din pasiunea unui grup de angajati HP care sunt certificati in coaching, proiectul « Coaching Culture » are ca obiectiv crearea unei culturi de Coaching in interiorul HP. Ne dorim sa:

  • Dezvoltam abilitatile de coaching pentru utilizarea lor ca si competente de management si de comunicare (ascultare activa, intrebari), pentru toti angajatii, dar mai ales pentru manageri, avand impact secundar asupra retentiei si angajamentului ;
  • Dezvoltam o comunitate interna de coach-i care sa practice intern si sa se perfectioneze.

Fiind un program multi-anual, proiectul isi propune ca in primul an sa creasca nivelul cunostintelor generale privind coaching-ul in companie, ulterior sa consolideze o comunitate de coach-i si apoi sa ajute la construirea unor rutine de management si de comunicare in companie in care coaching-ul este o abilitate principala.

Un pas important si o parte definitorie a proiectului l-a reprezentat « Coaching Corner », training-ul nostru intern de coaching care a ajuns la 4 editii finalizate si peste 120 de absolventi.

Unul dintre rezultatele cu care ne mandrim este crearea platformei interne de coaching, unde toti angajatii au acces la coach-ii nostri interni, isi pot planifica sesiuni de coaching si pot experimenta coaching-ul.

 

Speakers

Valentina
Predescu
Training & Development Specialist,
Orange Romania
Florentina
Lazarescu
Organizational Development Project Manager,
Teleperformance Romania
Florica
Costache
Senior HR Business Partner,
Rompetrol (KMG International)
Raluca
Gadiuta
HR Director,
HP INC Romania

Partenerii Evenimentului

Parteneri Anuali
Partner on Legal Matters

Inscrieri

Termen de inscriere
 
Asteptam cu drag inscrierea ta pana marti, 12 septembrie, printr-un email la adresa: alina.musat@hr-club.ro.
 
 
Membru GOLD
Premium
Gratuit
Membru SILVER
Asociat
Gratuit
Membru BRONZE
Baza
25 Euro + TVA
Non-membru
50 Euro + TVA

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Genpact
Bucuresti
Accace
Timisoara
Accace
Bucuresti

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Genpact
Bucuresti
Accace
Timisoara
Accace
Bucuresti

Parteneri Anuali