[Formare si Dezvoltare] Aurelia Florea, Miele Tehnica: Ne bucuram ca fenomenul blended learning capata amploare

De HR CLUB pe 18 Iulie 2016

Pana la aparitia manualului de bune practici, povestim cu Aurelia Florea, Human Resources & Procurement Director - Brasov Plant la Miele Tehnica, printre cei mai apreciati de catre membrii juriului Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane de anul acesta, despre participarea la cea mai importanta competitie anuala de proiecte de resurse umane din Romania si importanta recunoasterii acordata de catre comunitate proiectelor valoroase. Aflam opinia de specialist despre ce inseamna succesul unui program de learning si development, evolutia acestor programe in ultimii 10 ani si tendintele din industrie, inclusiv cele de pe piata furnizorilor. 
 
HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?
Aurelia Florea: Participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane 2016 a fost pentru noi prima participare la acest eveniment si ne-am bucurat sa putem inscrie doua proiecte in competitie.
Recunoasterea primita a venit ca o incununare a eforturilor noastre si ca o reconfirmare a faptului ca actiunile pe care noi le derulam sunt actuale, coerente si aliniate cu tendintele din domeniul HR. Aceasta validare ne confera o si mai mare incredere ca ne indreptam in directia potrivita si ne ambitioneaza totodata sa fim activi, creativi, sa pastram si chiar sa crestem standardele.
 
HR Club: Care este plus valoarea adusa de proiectul vostru castigator de learning & development in atingerea obiectivelor organizatiei?
Aurelia Florea: Pentru noi toti, este de necontestat necesitatea de a investi in formarea si dezvoltarea resurselor umane de “maine”, intr-o piata tot mai competitiva si mai dinamica. In plus, la nivelul grupului Miele politica de succesiune este o directie prioritara, lucru care s-a transferat si asupra Miele Tehnica. Astfel, 2015 a fost anul in care prin initiativa noastra locala am decis sa sustinem grupul cu actiuni focusate pe  programe de  learning & development.
Prin proiectul ,,Development Program–Building a Sustainable Talent Pipeline for the Future’’, ne-am propus o serie de obiective strans corelate cu obiectivele organizatiei. Printre acestea s-au regasit: proiectarea unei imagini cat mai clare privind competentele si potentialului existent in companie, generarea unor planuri de actiune particularizate care sa sprijine dezvoltarea resurselor disponibile si valorificarea potentialului existent, intarirea functiei de leadership la nivelul organizatiei si, nu in ultimul rand, crearea in cadrul echipei a unei stari de emulatie care sa inspire angajatii sa intretina o cultura bazata pe performanta. 
Evaluarea proiectului ne-a confirmat ca aceste obiective au fost atinse, cel mai important aspect fiind insa cel legat de continuitate. 
As mai adauga un plus valoare faptul ca o parte din instrumentele folosite in cadrul proiectului ,,Development Program–Building a Sustainable Talent Pipeline for the Future’’ au fost preluate la nivel de grup, devenind astfel o buna practica. Un astfel de proiect necesita follow-up si, mai mult decat atat, nu poate ramane singular. 

HR Club: Ce inseamna pentru voi succesul unui program de learning si development? Care considerati ca sunt cei mai relevanti KPIs?
Aurelia Florea: Evident ca succesul unui program de dezvoltare se traduce in mai multe aspecte. Pe de o parte vorbim despre angajament si cresterea nivelului de motivatie a celor ce iau parte la proiect. Totodata, se traduce in cresterea know-how-ului si diseminarea acestuia in companie. Nu in ultimul rand, pentru companie, un program de acest fel se traduce in beneficii materiale cuantificabile in timp. In cazul programului nostru beneficiile materiale au fost usor de cuantificat, intrucat fiecare participant a avut de implementat un proiect ca parte a planului de dezvoltare; aceste proiecte au condus la imbunatatiri ale proceselor interne si la saving-uri pentru companie.
Indicatorii de performanta pe care noi i-am considerat relevanti in cadrul acestui proiect au fost gradul de implementare a planurilor de dezvoltare in perioada stabilita, numarul mediu ore de instruire per participant, imbunatatirea rezultatelor obtinute de participanti la evaluarea anuala (competente si obiective), mentinerea si/sau cresterea nivelului de angajamentului angajatilor indirecti.
 
HR Club: Ce tendinte noi (atat bune cat si mai putin bune) observati pe piata furnizorilor de L&D?
Aurelia Florea: Ce putem observa este ca piata furnizorilor de servicii de learning si development se bucura de o concurenta sanatoasa care, inevitabil, conduce la o crestere in calitate. Totodata, apreciem deschiderea furnizorilor cu care lucram fata de cerinta de customizare a serviciilor si calibrare a acestora la nevoile noastre specifice.  
Ne bucuram ca fenomenul blended learning capata amploare si ne bucuram si mai mult ca am putut accesa si experimenta in cadrul acestui proiect in mod direct aceasta metoda extrem de eficienta de invatare.

Citeste si despre

A 20-a editie a Conferintei Nationale HR Club, Share|Care|Dare, care a avut loc pe 23 octombrie 2024 la Aula Magna UPB, a abordat o serie de subiecte Citeste mai mult »
HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, anunta semnarea protocolului de colaborare cu Ministerul Educatiei pentru programul Citeste mai mult »
Noutatea absoluta a anului 2024 este Board 20 sau Board 2.0 HR Club. 

Evenimente

  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali