HR Club Next Generation, o sansa pentru tinerii care vor o cariera in resurse umane

De HR CLUB pe 27 Iulie 2011

Recrutare si selectie

HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, anunta  finalul celei de a cincea editii a scolii de vara HR Club Next Generation. Acest program de initiere in profesia de specialist in resurse umane este conceput special pentru studentii din anii terminali si masteranzii care doresc sa urmeze o cariera in resurse umane.

Provocarea acestui an a fost rezolvarea unui studiu de caz despreo companie renumita din domeniul serviciilor financiare, sucursala unei mari companii multunationale, pentru care cei 20  de studenti din Bucuresti, Timisoara si Cluj, au trebuit sa construiasca strategia de training si dezvoltare. Rezolvarea studiului de caz a presupus o buna cunoastere a notiunilor de formare si dezvoltare profesionala, recrutare si selectie, compensatii si beneficii. Mai mult, au fost testate aptitudini precum viziune de ansamblu, capacitate de sinteza, spirit de echipa si abilitati de prezentare.

La finalul celor doua saptamani, o comisie formata din practicieni de resurse umane, nume sonore in industrie, le-a oferit tinerilor participanti feedback realist referitor la performanta lor in cadrul echipelor si la capacitatea de a aborda pragmatic situatii reale de resurse umane.

„Prin acest program intensiv de resurse umane ne dorim sa apropiem studentii cat mai mult de cerintele reale ale pietei, de realitatile din companii, si, in sine, de toate ariile de resurse umane in care se pot specializa pe viitor. Vrem ca acesti tineri sa invete inca de pe acum ce inseamna sa fie un partener stragic pentru managementul de varf”, declara Csaba Gergely, Presedintele HR Club.

Peste 60% dintre participantii la cele patru editii ale scolii de vara lucreaza deja in resurse umane in Romania sau in afara tarii. Alti 20% dintre acestia isi continua studiile in domeniu sau activeaza in ONG-uri. De asemenea, o mare parte dintre studenti au primit oferte de angajare sau stagii de practica in domeniul resurselor umane chiar de la tutorii scolii de vara.

„Surpriza placuta a acestui program este ca am putut observa in fiecare an un nivel de pregatire al studentilor tot mai ridicat. Acest lucru se datoreaza atat dezvoltarii asociatiilor studentesti si a comunitatilor de bune practici existente la nivelul acestora, cat si deschiderii companiilor catre tineri, prin organizarea de stagii de practica. Prin intermediul acestora, studentii cu adevarat interesati de viitorul lor, au ocazia sa se dezvolte profesional si sa isi creasca sansele de angajare la finalul studiilor” declara Roxana Simion, project manager HR Club Next Generation. 

Lansata in anul 2007, prin cele 20 de burse acordate de HR Club impreuna cu sponsorii si partenerii sai , scoala de vara HR Club Next Generation constituie platforma de formare si lansare a noilor varfuri de generatie din domeniul resurselor umane. In decursul celor 5 editii, HR Club a adus laolalta peste 110 de vorbitori si tot atatea exemple de bune practici si a implicat peste 100 de studenti.

Partenerii si sponsorii acestui eveniment au fost Asebuss si Exec-Edu, Grupul Trend Consult, Enovate, Regina Maria (parteneri anuali HR Club); sponsori BRD - Groupe Société Générale, Coca-Cola HBC Romania, Maastricht School of Management Romania, RBS Bank, Vodafone Romania;  AIDA, The Diplomat (parteneri media anuali), Academiclink, BusinessLive.ro, Catalyst, Junior Achievemnt Young Enterprise, Studentie.ro.

Pentru detalii, va invitam sa accesati: HR Club Next Generation.

Citeste si despre

Noutatea absoluta a anului 2024 este Board 20 sau Board 2.0 HR Club. 
Pe 4 aprilie 2024, peste 350 de membri ai comunitatii HR Club s-au reunit in decorul spectaculos al Gradinii Alhambra pentru a sarbatori castigatorii Citeste mai mult »
Aproape 400 de membri ai comunitatii profesionistilor in Resurse Umane au participat la Share|Care|Dare Conference, a 19-a editie a Conferintei Citeste mai mult »

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Premier Restaurants Romania
EMI Equipement Maintenance Industrie
HR Club
Bucuresti

Parteneri Anuali