Kitul de angajabilitate al Generatiei Z: Avanpremiera

De HR Club pe 17 Decembrie 2018

In luna iunie a acestui an, am lansat, cu mari emotii si sperante, un proiect ambitios care si-a propus sa contribuie la diminuarea diferentelor de asteptari dintre tinerii aflati la primul loc de munca si angajatori, precum si la facilitarea accesului si integrarii Generatiei Z pe piata muncii.

Proiectul, initiat de HR Club in parteneriat cu Scoala de Valori, se numeste “Your First Job” si a fost conceput ca o platforma care sa ajute tinerii intre 16 si 23 de ani sa intre in contact cu angajatorii pentru a-si contura o imagine cat mai realista despre ce inseamna sa ai un job. Insa oportunitatea a fost, de la inceput, de ambele parti, avand in vedere nevoia angajatorilor de a identifica si a raspunde la asteptarile tinerei generatii.

Acum sase luni, echipe mixte formate din tineri si mentori (profesionisti HR) au inceput sa lucreze la realizarea produsului final al proiectului: un Kit de angajabilitate care sa reprezinte un instrument de referinta pentru orice tanar aflat in cautarea primului job. Kit-ul va consta intr-o colectie de materiale interactive, adaptate modului de informare a generatiei Z (clipuri video, animatii, prezentari pdf si ppt, infografice), grupate pe urmatoarele tematici:

 • Cu ce se mananca HR-ul si ce inseamna sa ai un job? (Asteptarile angajatorilor si asteptarile angajatilor, Profilul unui junior, Cautarea unui job, Perceptiile tinerilor despre job (demontarea cliseelor), Etichete si maniere la job (codul de etica), Functiunile unei organizatii (roluri si departamente – in functie de specificul organizatiei));
 • Dragoste la prima vedere? Primul interviu si procesul de recrutare;
 • yolo – You Only Live Once in companii :) Cum te integrezi? (Procesul de integrare);
 • Ce inseamna angajat cu acte in regula? – CIM, beneficii, salariu, etc (administrativ);
 • You can`t spell HERO without HR. Ce face HR-ul? (Relatia de munca (asteptari, responsabilitati, obligatii – in contextual reciprocitatii), Ce face HR-ul + rolul managementului, Comunicare si feedback);
 • Carrer path – rock your future. (Planul de cariera (work-life integration; job / cariera / vocatie; In interiorul unei companii – mobilitate, job rotation), Mentoring in organizatii, Success stories in cariera, Invatarea in companii, Cand se ia decizia de a parasi o companie, Antreprenoriat (povesti de succes); intraprenoriat, leadership; cariera);
 • Vrei o Cariera cu impact? Despre Valori si Responsabilitate. (CSR + activitati extra job (meaning), Responsabilitatea la job – impactul muncii in organizatii, Matching-ul dintre valori).

Pe langa realizarea materialelor incluse in Kit-ul de angajabilitate, sub umbrela obiectivului de dezvoltare personala si profesionala, elevii si studentii voluntari in proiect au participat la diverse workshop-uri (livrate de: Google – personal branding & social media tools, BCR – educatie fianciara, Federal-Mogul – assessment center pentru evaluarea competentelor de business, Petre Bica – realizarea materialelor video educationale), vizite de companii (2 fabrici ale Federal-Mogul Ploiesti, BCR), bootcamp – 2 zile cu sesiuni intensive pentru crearea materialelor integrate in kit, dar si sesiuni de consiliere vocationala. De asemenea, aceste activitati au fost completate de intalniri de echipa (7 echipe in Bucuresti, 1 echipa in Ploiesti), care au avut loc, in medie, cu o frecventa saptamanala in perioada iulie – octombrie.

Proiectul “Your First Job” in cifre:

 • 84 de tineri ambasadori (liceeni si studenti);
 • 29 mentori (reprezentanti ai departamentelor de HR din diverse companii);
 • 12 traineri;
 • 6 persoane pentru suport organizare din partea HR Club si Scoala de Valori;
 • 1 persoana pentru suport tehnic si editare video;
 • 8 echipe care au lucrat 12 saptamani, 2 ore/saptamana;
 • 15 ore de workshop-uri;
 • 16 ore de bootcamp;
 • 270 de ore totale de voluntariat!

In primul si in primul rand,  multumim tinerilor ambasadori care ne-au daruit din timpul lor de distractie si ne-au oferit o fereastra deschisa pentru a privi in sufletul si mintea Generatiei Z!

Multumiri calduroase, de asemenea, membrilor HR Club si tuturor companiilor care s-au implicat in proiect sub diverse forme (parteneri, sponsori, mentori, traineri – enumerati aici in ordine alfabetica): Allianz-Tiriac Asigurari, BCR, Blue Air, Carrefour, CHS AGRITRADE Romania, Coca-Cola, Ernst & Young, Federal Mogul, Groupama,  Macromex, Mega Image, Orange, Peli Filip, Pro TV, Renault, Sandler, Schnider Electric, Telekom, Vodafone, Xerox.

Si, pentru a nu va mai tine in suspans, va prezentam aici, in avanpremiera, primele materiale din Kit-ul de angajabilitate! Va invitam sa le descarcati, vizionati si, mai ales, sa le dati mai departe tinerilor care ar avea ceva de invatat din ele pentru a se pregati mai bine pentru intrarea pe piata muncii.

 

You can't spell "HERO" without "HR" - Introducere in lumea resurselor umane descarca pdf

 

Exista viata dupa angajare? - Despre onboarding descarca pdf

 

Angajat cu acte in regula - Inceputul relatiei oficiale cu angajatorul descarca pdf

 

HR is a HERO - Ce face HR-ul si care este rolul managementului intr-o companie > vezi videoclip
Prima zi la noul job vezi videoclip

 

Disclaimer: Toate materialele incluse reprezinta proprietatea intelectuala a echipei de proiect "Your First Job". Incurajam distribuirea acestora cu mentionarea sursei si fara a le aduce modificari.

 

Citeste si despre

Simplitatea inteligenta si digitalul functioneaza bine impreuna. Tehnologiile digitale faciliteaza autonomia si cooperarea, iar simplitatea Citeste mai mult »
Viitorul muncii este in continua schimbare, in continua evolutie, iar asta afecteaza (si) functiunea de resurse umane. Din aceasta cauza, Citeste mai mult »
Cum pot companiile sa creeze valoare si sa obtina un avantaj competitiv in aceste vremuri caracterizate printr-o mare complexitate? In medie, Citeste mai mult »

Evenimente

Bucuresti
 • Leadership
 • Management
 • Performanta
 • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
Bucuresti
 • Afaceri
 • Leadership
 • Management
 • Performanta
 • Conferinta

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Telekom
Bucuresti
A&D Pharma
Bucuresti

Parteneri Anuali