Manualul de Bune Practici, editia a VI-a, 2015

De HR CLUB pe 13 Noiembrie 2015

Management
Performanta

Unul dintre cele mai importante avantaje ale apartenentei la comunitatea profesionistilor in resurse umane este posibilitatea impartasirii de experiente si de bune practici in domeniu. Ma bucur ca volumul de fata reuseste sa ofere, pentru al 6-lea an deja, exemplul unor proiecte de calitate din HR si sa puna, astfel, la dispozitia specialistilor in managementul resurselor umane instrumentele de lucru necesare pentru a construi, la randul lor, programe de HR de succes in organizatiile din care fac parte.

Cele 31 de proiecte detaliate in editia 2015 a Manualului de Bune Practici in Managementul Resurselor Umane au primit aprecierile juriului Galei Premiilor de Excelenta HR Club dintre cele 65 de proiecte inscrise in competitia din acest an. Capitolele acestui volum delimiteaza 4 zone de activitate ale HR-ului: recrutare si selectie, managementul performantei si al recompensarii, formare si dezvoltare, strategie de resurse umane. Categoriile cu cele mai multe candidaturi la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane 2015 au fost „Strategie de resurse umane”, cu 31 de proiecte candidate, si „Formare si dezvoltare” cu 23 de aplicatii. Aceasta ierarhizare este transpusa si in numarul de proiecte incluse in acest volum: 13 studii de caz ale unor proiecte de formare si dezvoltarea oamenilor, 10 exemple de bune practici in construirea de strategii de resurse umane si cate 4 studii de caz din sfera recrutarii si selectiei, respectiv a managementului performantei si al recompensarii.

Industriile variate din care provin proiectele cuprinse in acest volum ofera o plaja larga din care profesionistii interesati pot alege sursele de inspiratie pentru a dezvolta proiecte la fel de valoroase. Manualul de Bune Practici in Managementul Resurselor Umane poate fi consultat de catre profesionistii HR inclusiv in etapele de implementare a proiectelor, continand informatii concrete legate de bugetul si resursele alocate, obiectivele fixate si rezultatele obtinute de companii. In plus, cititorii acestui volum au avantajul de a fi pusi in fata unor proiecte de HR care si-au dovedit deja succesul, fiind testate in practica.

Va doresc, asadar, lectura placuta si sper ca modelele pe care le veti gasi in acest volum sa reprezinte punctul de pornire pentru alte proiecte de HR de succes, despre care sa citim, de ce nu, in editiile viitoare ale Manualului de Bune Practici si cu care sa ne intalnim pe scena Galei Premiilor HR Club.

Radu Mavrodin

Presedinte HR Club 

Citeste si despre

De HR Club pe 17 August 2018
Pentru multi dintre liderii corporativi de astazi, perioada actuala de turbulente in tot ceea ce se intampla, de la cresterea preturilor materiilor (citeste mai mult...)
De HR Club pe 18 Iulie 2018
De saptamana trecuta, Scoala de Vara pentru studentii pasionati de resurse umane are o noua generatie de absolventi. In acest an, 20 de tineri au (citeste mai mult...)
De HR Club pe 12 Iulie 2018
Oricine a lucrat vreodata intr-o companie a avut parte de „experienta de a fi angajat” in acel loc (employee experience). Dar, daca ati ruga zece (citeste mai mult...)

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Vola.ro
Bucuresti
Vola.ro
Bucuresti
AHK Romania
Bucuresti
ENGIE Romania
Bucuresti

Parteneri Anuali