Manualul de Bune Practici in Managementul Resurselor Umane – sursa ta de informatie si inspiratie pentru succes in HR

De HR CLUB pe 10 Octombrie 2017

Traim intr-un context in care organizatiile se confrunta cu schimbari radicale privind forta de munca. Tehnologia avanseaza intr-un ritm fara precedent. Oamenii se adapteaza relativ rapid inovatiilor actuale, insa nu toate organizatiile se misca la fel de repede. Apar provocari noi, precum necesitatea de a facilita colaborarea intre generatiile X si Y sau de a investi mai mult in Employer Branding. Aceste provocari creeaza, in acelasi timp, o oportunitate unica pentru departamentele de Resurse Umane: sa ajute liderii si organizatiile sa tina pasul cu tehnologia, sa ajute oamenii sa se adapteze noilor modele de munca si cariera si sa ajute compania in ansamblu sa incurajeze schimbarile pozitive in societate, reglementare si politici publice.

Cu atat mai mult, suntem mandri sa continuam aceasta initiativa numita Manualul de Bune Practici in Managementul Resurselor Umane. In a opta editie a manualului, lansata pe 4 octombrie, in cadrul HighFuture Conference, am publicat 24 de proiecte dintre cele 62 inscrise la Gala Premiilor de Excelenta HR Club. La fel ca in anii anteriori, volumul este impartit in 4 capitole, corespunzatoare categoriilor Galei:

1. Recrutare si selectie - in acest capitol vei putea citi despre proiectele de HR implementate de ArcelorMittal Galati si Sykes Romania.

2. Managementul performantei si al recompensarii - cuprinde 3 proiecte implementate de Arval Romania, Groupama Asigurari Romania si Zoppas Romania.

3. Formare si dezvoltare - contine 11 proiecte implementate de Accesa IT Consulting Romania, Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, eMAG, Generali Asigurari Romania, Groupe Renault Romania, HP Inc., KMG International, TenarisSilcotub, Vodafone Romania.

4. Strategie de resurse umane - capitolul detaliaza 8 proiecte implementate de Banca Comerciala Romana (BCR), Carrefour Romania, Groupama Asigurari Romania, Groupe Renault Romania, Lidl Romania, Orange Romania, TenarisSilcotub, UNIQA Romania.

Anul acesta, categoriile cele mai solicitate au fost „Formare si dezvoltare”, cu 21 de aplicatii, si „Strategie de resurse umane”, cu 18 aplicatii, ceea ce confirma, intr-un fel, interesul pentru "rescrierea regulilor" in HR despre care vorbeam la inceput.

Incheiem exprimandu-ne aprecierea calduroasa pentru efortul si implicarea profesionistilor care au conceput proiecte valoroase de HR, contribuind, astfel, la tranzitia HR-ului catre rolul holistic de “consultant in performanta umana”.

Te invitam sa parcurgi cuprinsul manualului aici, iar daca doresti sa il achizitionezi, trimite-ne un e-mail la adresa roxana.velicu@hr-club.ro cu subiectul "Comanda Manualul de Bune Practici HR Club". Iti garantam ca vei gasi in el instrumente utile si solutii testate, pe care le vei putea aplica si in organizatia ta!

Citeste si despre

In acest articol, propunem sase masuri pe care liderii le pot aplica pentru a se asigura ca angajatii lor sunt echipati cu competentele esentiale Citeste mai mult »
A 12-a editie a Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane HR Club a avut loc pe 3 iunie 2020. Desfasurata in conditii exceptionale, ca Citeste mai mult »
Criza COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra muncii la nivel global, punand o presiune uriasa asupra departamentelor de Resurse Umane, care au Citeste mai mult »

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

A&D Pharma
Bucuresti
UNIQA Asigurari
Bucuresti

Parteneri Anuali