Mituri si noi realitati in HR - Dave Ulrich

De HR CLUB pe 30 August 2013

Mituri si noi realitati in HR - Dave Ulrich 

Adevarat sau fals? Dave Ulrich, cel mai influent lider international in resurse umane, profesor,  autor, speaker si consultant, ne prezinta 8 mituri care s-au dezvoltat si propagat de-a lungul timpului cu privire la functiunea de resurse si noile realitati care trebuie sa inlocuiasca vechile prejudecati.

Mituri:
1. Oamenii lucreaza in HR pentru ca le plac oamenii.
2. Oricine poate face HR.
3. HR-ul se ocupa cu partea soft a business-ului, deci nu este de luat in seama.
4. HR-ul se concentreaza pe costuri, care trebuie tinute in frau.
5. Job-ul HR-ului este de a fi "politia politicii" si "patrula de fericire si sanatate".
6. HR-ul este sufocat de capricii.
7. Profesionistii in HR sunt niste oameni foarte de treaba.
8. Performanta resurselor umane tine strict de HR.

Noi realitati:

1. Departamentele de HR nu sunt dezvoltate pentru a furniza terapie sau refugiu de sanatate si fericire.
2. Activitatile HR-ului se bazeaza pe teorie si cercetare, iar profesionistii in HR trebuie sa stapaneasca atat teoria cat si practica.
3. Impactul practicilor de HR in rezultatele business-ului pot si trebuie masurate. Profesionistii in HR au nevoie sa invete sa transforme munca lor in date de performanta financiara.
4. Practicile de HR trebuie sa creeze valoare, crescand capitalul intelectual in companie. Profesionistii in HR trebuie sa aduca valoare, nu sa taie costuri.
5. Nu profesionistii in HR sunt responsabili de conformitate, ci managerii. Practicile de HR nu exista pentru a face angajatii fericiti, ci pentru a-i ajuta sa devina atasati de companie. Profesionistii in HR trebuie sa ajute managerii sa dezvolte angajamentul angajatilor si sa administreze politicile.
6. Practicile de HR au evoluat de-a lungul timpului. Profesionistii in HR trebuie sa-si priveasca munca actuala ca parte a unui lant evolutionar si sa-si explice activitatea cu mai putin jargon si mai multa autoritate.
7. Uneori, practicile de HR trebuie sa provoace dezbateri aprinse. Profesionistii in HR au nevoie sa provoace si sa confrunte si in acelasi timp sa incurajeze.
8. Activitatea HR-ului este la fel de importanta pentru managerii de linie precum strategia, finantele si alte domenii ale business-ului.  Profesionistii in HR si managerii trebuie sa lucreze impreuna pentru a avea cele mai bune rezultate si performanta din partea angajatilor.

Citeste si despre

De HR Club pe 14 Octombrie 2019
Simplitatea inteligenta si digitalul functioneaza bine impreuna. Tehnologiile digitale faciliteaza autonomia si cooperarea, iar simplitatea (citeste mai mult...)
De HR Club pe 13 Septembrie 2019
Viitorul muncii este in continua schimbare, in continua evolutie, iar asta afecteaza (si) functiunea de resurse umane. Din aceasta cauza, (citeste mai mult...)
De HR Club pe 14 August 2019
Cum pot companiile sa creeze valoare si sa obtina un avantaj competitiv in aceste vremuri caracterizate printr-o mare complexitate? In medie, (citeste mai mult...)

Evenimente

Bucuresti
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Gala Premiilor de Excelenta HR Club
Bucuresti
  • Afaceri
  • Leadership
  • Management
  • Performanta
  • Conferinta

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

A&D Pharma
Bucuresti
UNIQA Asigurari
Bucuresti

Parteneri Anuali